IRC-Galleria

Selityksiä, kiitos.Perjantai 05.12.2008 15:04

Miten alle 20-vuotias äiti on huonompi kuin yli 20-vuotias?

Okei, kaikilla ei välttämättä ole vielä ammattia. Mutta, eikö me asuta hyvinvointivaltiossa? Mulla ei esim. ole ammattia vielä. Olen abi, viimeinen lukion vuosi jäi kesken kun poikani syntyi. Pojallani on silti kaikki mitä hän tarvitsee ja enemmänkin. Pojan isä käy töissä, ja itekkin saan hyvät tuet kelasta.

Ja sitten sillä, että teinimammat vie lapsiaan hoitoon jatkuvasti? Hmm.. Ihan yhtä paljon ne vanhemmatkin äidit vie hoitoon. Ainakin oman kokemuksen mukaan. Tunnen erään 40-vuotiaan äidin, jolla menojalka vispaa ja lapsi on joka viikonloppu kokonaan mummullaan. Kun taas eräs 15-vuotias ei ole vienyt lastaaan hoitoon kertaakaa.

Itekkin olen vienyt poikani vain pari kertaa äidilleni pariksi tunniksi.

Usein saa kuulla kuinka 30-vuotiaat äidit kauhistelee kuinka joku on saanut lapsensa nuorena, ja perustelee iällä sitä että ne on jotenkin parempia äitejä. 'Taas näin teinimamman tupakki suussa työntämässä vaunuja'. Joo, onhan se aika karsee näky munkin mielestä, mutta mä kyllä olen nähnyt yhtä paljon niitä vanhempiakin äitejä tönäämässä vaunuja tai maha pystyssä rööki suussa?

Eli siis selityksiä kaipaisin, miten nuoret äidit on huonompia kuin vanhemmat? Ihan mielenkiinnosta kyselen, sillä en ole ikinä kuullut mitään järkevää selitystä asiaan.

Siinä olen samaa mieltä, varmasti esim. suurin osa 15-vuotiasta ei ole todellakaan valmiita huolehtimaan 24/7 avuttomasta ihmisalusta. Mutta MIKSI yleistää?? Tiedän molempia, sekä hyviä että huonoja esimerkkejä. Kaikista ikäluokista niitä löytyy, aina.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.