IRC-Galleria

RaskNaks

RaskNaks

, sisältää fenyylialaniinin lähteen

Selaa blogimerkintöjä

Päästä minut rahastaLauantai 07.03.2015 14:54

Raha. Massi. Pätäkkä. Valuutta. Hillo. Mmm... hillo.

Tässä tekstissä käsitellään rahaa. Itselläni on säästössä ihan kohtuullisesti massia, vaikka mielestäni ei mitenkään paljon. Pärjään sillä hyvin, eikä minun tarvitse pelätä, että yhtäkkiä iskee persaukisuus jonkun typerän ostoksen jälkeen.

Vaikka käytän rahaa suhteellisen paljon, kyllä silti tulee marketissa bongattua tarjoustuotteita koriin. Ehkä se johtuu periaatteesta. Ja saahan siitä helvetisti tyydytystä kun ostaa Skyr-rahkan hintaan 0.99€ kun se toisessa kaupassa maksaa 1.35€! Lisäksi lähes pakkomielteisesti keräilen S- ja K-plussa-bonuksia.

Toinen asia mikä varmasti johtuu periaatteesta, on tuohtumukseni VR:n ainaisesta hintojennostamisesta. On aina yhtä riipaisevaa ostaa piljetti junaan, kun näkee lippuautomaatin näytössä sen hirveän hinnan. Hinnat sen kun nousevat, eikä asiakkaille kuitenkaan tule mitään vastinetta hinnannousulle. Nyt päin vastoin junat myöhästelevät enemmän kun pummeja heitetään asemilla pois. Pari kertaa on tullut aseman kohdalla kuulutus, jossa kehoitetaan liputtomia poistumaan junasta ja sitten minuutin, parin päästä kun konnarit ovat saaneet pummit ulos, matka jatkuu.

Noh, nämä pikkuasiat vaivaavat rahankäytössä, mutta silti kulutan paljon rahaa. Esimerkiksi baari-iltoina ei paljon tiliä katsella kun mennään hakemaan juomaa tiskiltä. Jos matkaan Helsinkiin ryypiskelemään niin junat, vuorokausiliput, juomat, ruuat ja pääsyliput yhteen laskettuna rahaa menee arviolta 60-70 euroa. Joka kerta. Mutta ne on poikkeuksetta aina hauskoja kokemuksia, enkä halua, että rahankäyttö vaikuttaa hyvien kokemuksien hankkimisessa.

Musiikkiin menee myös kivasti rahaa. Moni tietääkin, että keräilynkohteenani on Juice Leskistä koskeva materiaali, johon kuluu ajoittain rahaa. Toki on sen verran viisautta tullut että tiedän esim. lehtiartikkelien ja muun materiaalin arvon. Jos hintaa on reilusti liikaa, jääköön tuote ostamatta. Myös levyihin menee rahaa, paha tapani onkin käydä kaupassa tsekkaamassa joka kerta CD- ja DVD-hyllyt, joskin täytyy huokaista, että nykyään teen paljon harvemmin tuollaisia heräteostoksia.

Pahoista tavoista puheenollen! Rahankulutus josta en ole ylpeä on ehdottomasti pelikoneet. Yleensä kaikki kolikot löytää tiensä RAY:n masiinojen syövereihin ja joskus menee aivan liikaa valuuttaa. Jälkeenpäin harmittaa, kun taaskaan ei tullut voittoa, mutta silti menen seuraavallakin kerralla pelikoneelle. Sen verran on vuosien varrella uponnut niihin rahaa, että vaikka tulisikin pari suurempaa voittoa, on mahdotonta saada takaisin koko summaa millä olen pelannut. Tämä paha tapa on kuitenkin siirtynyt baari-illoista enemmänkin odottamisen oheen. Kun ei ole muuta tekemistä, voi kivasti käydä kuluttamassa koneella aikaa.

Eli lopuksi: rahaa menee. Turhuuksiin vähän liikaakin, mutta en halua koskaan olla se persoona, joka joutuu jättämään jotain hauskaa väliin kun ei riitä rahat. Minä pidän hauskasta!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.