IRC-Galleria

RaskNaks

RaskNaks

, sisältää fenyylialaniinin lähteen

Selaa blogimerkintöjä

Rakas päiväkirja... (osa 14)Tiistai 28.02.2017 09:55

Kello soi kuudelta ja pinkaisin ylös kahvinkeittoon. Puolen tunnin jumitus ja kahvinjuonti ja sitten töihin. Kassahihnojen putsausta Berocca Boostin voimalla ja sitten kassalle. Tungosta oli, niin käy aina välillä. Meni kuitenkin päivä yllättävän nopeasti ja hyvä niin.

Töiden jälkeen heitin kirjastoon levyn ja menin uimaan. Ah, ihanaa viimeviikkoiset kakara-arsenaalit olivat muistoja vain. Sai uida kaikessa rauhassa. David Bowien ja Pokémon Go:n seurassa K-markettiin ruokaostoksille ja sitten kotiin.

Hetken ehdin Lindan kanssa hiimailla kahdestaan ja sitten tämä lähti vuorostaan töihin. Jäin kuuntelemaan musiikkia ja katsomaan televisiota. Illalla katsoimme Teemalta Oscareiden uusintaa, ja voi sitä myötähäpeää sen viimeisen palkinnon kohdalla! Paras elokuva vaihtuikin kesken kiitospuheiden ja jengi oli hämillään. Esittelijöille oli annettu jollain ihmeen konstilla väärä kuori ja katastrofi oli valmis.

Ei kai muuta jännää sitten tapahtunutkaan.

Rakas päiväkirja... (osat 12 ja 13)Sunnuntai 26.02.2017 21:08

Menkööt nämä kaksi merkityksetöntä päivää saman otsikon alle. Työpäivistä ei muutenkaan tahdo juttua riittää.

Noh, vaihdoin edellisenä päivänä vuoroa ja niin lauantaivuoroni alkoikin jo 13.45. Ensimmäistä kertaa työskentelin lasillisena ja samalla sain vähän totuteltua silmälaseihin. Alkuun olivat vähän turhan tiellä, mutta päivän myötä alkoivat ne keikkua huomaamattomasti mukana. Eikä tarvinnut enää kaukaisia tekstejä tihrustella.

Minua houkuteltiin illaksi Koronaan, ja muutama uhkaili ottavansa minun sunnuntai-vuoronikin. Kuitenkin pidin pintani ja pysyin illan kotona, syöden Lindan herkullista tomaattista papu-keittoa (jossa oli nachoja!). Tai siis ei siihen nyt koko iltaa mennyt...

Sunnuntaina oli hyvä päivä vaikka tiesinkin 9 ja puolen tunnin päivän olevan edessä. Töihin kapusi yhteensä neljät darraiset kasvot, vaan me emme Julian kanssa kuuluneet siihen sakkiin. Meidän teki vain mieli juustosämpylöitä. Ostimme niitä myös. Lisäksi oli sen verran eiliseltä jäänyt paistotuotteita tähteelle ettei tarvinnut muutenkaan nälässä kitua.

Päivä meni nopeasti ja mukavasti, mutta vika vartti oli läpeensä mätä. Olimme kahdestaan loppuun ja talvilomalta palaavia idiootteja jonoiksi asti. No pääsimme kuitenkin lopulta vaikeuksien kautta pois. Tomaattista papukeittoa, laskiaispulla ja nukkumaan.

Rakas päiväkirja... (osa 11)Lauantai 25.02.2017 09:34

Rauhallinen työpäivän aamu, työt kun alkoivat vasta 15.15. Ehdin siis syödä aamupalaa sekä lounasta ennen töihin menoa ja jo se takasi hyvän päivän. Vaan eipä päivästä muuten mitään ihmeellistä kerrottavaa ole. Työpäivä sujui mukavasti ja kuljimme Lindan kanssa yhtämatkaa kotiin, hänellä kun oli myös työpäivä. Illalla teimme toista kertaa peräkkäin lämpimiä voileipiä, ne kun on helppoja ja vähän raskaampia kuin normileivät. Samuli Putron 'Valkoinen hetero' ilmestyi tänään. Odotin enemmän, mutta ei se huono ollut.

Rakas päiväkirja... (osa 10)Torstai 23.02.2017 22:55

Saatoin herätä tänään Helsingistä. Heräsin vailla krapulaa ja pirteänä. Jes! Vajaassa kahdessa tunnissa olin lähtökunnossa ja lähdimme triona bussilla Pasilaan. Juna osui mukavasti kohdalle. Riensin ostamaan lipun ja samoin tein junaan. Soitin Lindalle ja kysyin haluaako hän tulla kanssani Järvenpään keskustaan.

Saatoin saada tänään silmälasit. Linda ehti Ainolan kohdalla hypätä junaan ja painelimme Specsaversille noutamaan saapuneet lasini. Johan maailma kirkastui, vaikkei nyt kokopäiväisesti tarvitsekaan niitä käyttää. Sitten kävimme vielä Prismassa, otimme matkaevääksi kahvin ja jääteen Wayne's Coffeesta.

Saatoin olla aavituksen väsynyt palatessamme kotiin. Pilkin YUP:n kirjaa lukien, keitin spagettia ja katsoimme Lindan kanssa leffaa. Iltapalatarvikkeita jouduimme vielä lähikaupasta hakemaan. Noudimme ainekset lämpimiin voileipiin ja jotain muuta. Nyt hyvissä ajoin nukkumaan, että jaksaa huomenna taas painaa töitä. Öitä!

Rakas päiväkirja... (osa 9)Torstai 23.02.2017 14:18

Kello soi jälleen kuudelta. Tällä kertaa olin varannut aikaa aamutoimille vain puoli tuntia, menin nimittäin jo seitsemään töihin. Siivousnakki napsahti tällä viikolla meikäläiselle, mutta eipä tuo haittaa kun mieli oli pirteä ja päivä hyvä. Aamupalaa ensimmäisellä tauolla ja kahvia toisella. Pysyin siis hyvillä mielin läpi työpäivän.

Töiden loputtua kotiin, jossa ehdin virkistäytyä suihkussa ja lappaa spaghettia ja jauhelikastiketta kitusiin. Sitten lähdin junalle, joka vei minut Helsinkiin. Olin paikalla hyvissä ajoin ja päätinkin käyttää aikani "hyödyksi" metsästäen pokémoneja Ruttopuistosta. Sitten alkoi sataa jalkarättejä ja puhelin katsoi ilman liian kosteaksi.

Etsiskelin mukavaa istuskelupaikkaa tovin ja päädyin aina Kamppiin asti, Rotterdamiin. Ehdin hetken istuskella kun Aki soittaa ja kertoo olevansa jo Bar Loosessa. Sinne tarkoituksemme oli mennäkin, mutta luulin sen olevan vielä kiinni. Kyseinen tapahtuma oli YUP-bändin kirjanjulkkarit ja paikalla oli koko tuo 10 vuotta sitten kuopattu yhtye. Keikkoja eivät turhaa lupailleet, mutta pääsipä näkemään bändin jätkät livenä, kuunnella YUP:tä baarin kajareista ja ostinpa myös tuon kirjan kera t-paidan.

Kuulumisia vaihdeltiin Akin kanssa vanhaan malliin ja alkoikin tuo alkoholi siinä sitten maittaa. Akin parempi puolisko oli syömässä kaverinsa kanssa lähistöllä, joten päätimme jatkaa iltaa heidän kanssaan. Ja iltahan jatkui...

Kiilaan eka, mutta siellä tuli valomerkki pian, siitä sitte johonki ölhouseen ja hetki siellä. Sitten kävimme kolkuttelemassa Shotbarin ovia ja päädyimme lopulta teinihelvetti-Amarilloon. Noh, karkkipäivä pelasti vähän.

Koimme ratkaisunhetkiä ja päätin jäädä Helsinkiin yöksi. Myöhäseksi ja humalaiseksi ilta venyi, mutta sitten snägärin kautta taksilla himaan. Talon edessä oli kaksi kolaajaa... Keskellä yötä! Kai he jotain ehtivät huhkia ennen kuin aura-auto kävi viimeistelemässä.

Rakas päiväkirja... (osa 8)Keskiviikko 22.02.2017 15:01

Kello pärähti soimaan kuudelta, siitä tikkana kahvinkeittimelle ja sitten suihkuun. Tunnin jumituksen jälkeen töihin aamukassaksi. Päivä meni hyvinkin sumeasti ohitse, en varsinaisesta työpäivästä juurikaan muista. Sen muistan, että pääsin aikaisemmin töistä n. puol tuntia ja tämä sopi aikatauluihini paremmin kuin hyvin. Päivän aikana manailin minun badhair-lifetimea ja pohdin minkä helvetin takia joku haluaa pyyhkiä peeseensä mieluummin kuviolliseen wc-paperiin kuin tavalliseen.

Jolkottelin keskustaan, jossa Linda ja Julia odottivat. Olimme Lindan kanssa nälkäisiä, joten valjastimme Julian ostamaan meille leffalippuja ja itse painuimme Heseen. Herkullisten aterioiden ja Hese-muisteloiden jälkeen lähdimme... noh, ostamaan poppareita. Ikään kuin nälkä olisi jäänyt. Menimme kolmistaan katsomaan Disneyn uutta pätkää, Vainanaa (eli sitä Moanaa). Komea elokuva tuo olikin, vaikka alku näytti jokseenkin pitkästyttävältä.

Sitten kotiin ruuanlaittoon, ikään kuin meille olisi jäänyt nälkä. Ruokaa poskeen ja semikylläinen olo. Illalla katsoimme vielä toisen Bond-leffan, 007 ja lupa tappaa. Hyvä Linda! Alat oppia!

Kymmenen jälkeen nukkumaan ja miltein heti kanttuvei.

Rakas päiväkirja... (osa 7)Maanantai 20.02.2017 21:20

Lindalla työpäivä, minulla vapaapäivä. Siitä huolimatta heräsin avokkiani aiemmin ja nautiskelin kahvit koneen ääressä. Koko päivän olen saanut kärsiä poskeenpuremastani. Syystä tai toisesta ilmeisesti purin poskeeni lauantain riennoissa ja syöminen ja puhuminen tekee kipeää, siitä huolimatta pitäisi huomenna käydä töihin.

Mutustimme aamupalaa, ja Julia kyseli voisiko tulla tekemään lainauksia meidän kuuluisasta Disney-kirjastostamme. Kävihän tuo. Hän kahmaisi läjän leffoja mukaansa ja istuskeli meillä hetken. Nauroimme kolmistaan kissoillemme. Sitten hän lähti ja minä mukanaan. Oli tarkoitus mennä jälleen uimaan, jonka olen jotenkuten oppinut taas viikkorutiineihini.

Talsin Uimalaan, mutta kauhukseni huomasin, että ilmeisesti talvilomista johtuen paikka vilisi lapsia. Noh, en päässyt perinteiseen uima-altaaseeni enkä muutenkaan malttanut lojua altaassa kauaa, kun lapset uivat päin ja pärskivät vettä. Hukkareissu, mutta tulipahan tehtyä. Ja lisäksi sain noudettu kirjastosta erään levyn. Erikoinen tapaus, kyseessä nimittäin on 'Kirjastolevy', ja sen voi lainata vain kirjastoista.

Kotona ehdin hetken viivähtää Lindan kanssa, kunnes hän lähti töihin. Sitten jäin yksin kuuntelemaan musiikkia, katsomaan Salkkareita ja mutustamaan piirakkaa. Huomenna herätys klo 06.00 ja paluu arkeen. Katsotaan mitä uuteen uskoon muokkautunut vuorokausirytmi sanoo asiaan...

Rakas päiväkirja... (osa 7)Maanantai 20.02.2017 09:37

Yritin pariin otteeseen herätä aamulla, mutta herääminen venyikin lähemmäs kahtatoista. Näin se yleensä sunnuntaisin menee. Vaan olin miltein hämmästynyt kuinka siisti meidän koti olikin. Yleensä bileiden jälkeen vallitsee kaaos, vaan ei tänään.

Noh, teimme sunnuntaista rauhallisen kotipäivän. Myös kissat nauttivat rauhasta ja vierailivatkin vuorotellen sylissä koko päivän ajan. TV-katselua koko päivän: Lumikki ja seitsemän kääpiötä sai olla darra-disney ja sen perään Haluatko miljonääriksi.

(Palatakseni Disneyyn, olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että elokuva olisi pitänyt loppua siihen, että muuten puhumaton kääpiö, Vilkas, sanoisi Lumikille muutaman sanan. Miettikääpä sitä!)

Sitten tilaamme pizzat. Kotipizzan Kotzonet, nam. Seuraamme samalla Putousta. Jossain vaiheessa Miksu käy kaverinsa Santen kanssa hakemassa jättämänsä kanakeitot matkaansa. Siltä jää aina jotain. Päivä kääntyy iltaan, ja ikään kuin synttärilahjana saan Lindan katsomaan Bond-leffaa, vaikka onhan hän aiemminkin näitä äijäpläjäyksiä katsellut (ja tulee katsomaan!) Tällä kertaa 007 oli Vaaran vyöhykkeellä.

Tässäpä tärkeimmät. Nyt enää yksi päivä vapaata ja sitten paluu töihin.

Rakas päiväkirja... (osa 6)Sunnuntai 19.02.2017 23:14

18. helmikuuta on syntymäpäiväni ja tänä vuonna se sattui pitkästä aikaa olemaan lauantai. Muistaakseni viimeksi -09 pääsin juhlimaan synttäreitä oikeana päivänä.

Imurointia ja tiskausta. Kahvia ja aamupalaa. Yleistä häsläystä koko aamu. Sitten alkoi vieraita putkahdella; ensin hain tätini juna-asemalta, tämän jälkeen mummi ja äiti saapuivat ja vielä eno ja tämän perhe. Tuomisia tuli vaikka millä mitalla, vaikka jo ennestäänkin pöydät miltein notkuivat. Linda valmisti juustokakkua ja suolaista piirakkaa, oli muuten hyvää.

Aurinko paistoi kuten muistelisin syntymäpäivänäni aina paistaneen. Kun aurinko alkoi laskea poistui ensimmäinen vierassatsi ja seurasi pari tuntia rauhaa. Sitten tuli Miksu. Sitten Julia. Ja lopuksi Tea, Anu, Teemu, Wille ja Paula. Oiva poppoo oiviin juhliin. Higher or Lower-juomapeli toimi menon vauhdittajana ja älppärisoitinkin oli käytössä.

Yhdentoista maissa laitoimme taksit tilaukseen ja matkasimme Jäken yöhön, Fridaan. Mitään ihmeellistä ei baarissa sattunut; juominkia, tanssausta ja ihmisten katoilua. Onnistuneet kestit!

Rakas päiväkirja... (osa 5)Lauantai 18.02.2017 09:49

Varsin tylsä päivä. Ei mitään erityistä mainittavaa. Tiskaamista ja siivoamista pääosin. Vähän muzakin kuuntelua. Kaupassakin kävin. Digestive-keksit on hyviä.