IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Suutarin akan, nyk. emännän kehtolaulua alkaa:
"Keitä te ootta te nuoret poijjat kunnemmä tunne teitä"
(no siltä se ainakin kuullostaa)
ja päättyy:
"hyvästi x4, Miinalle terveisijä"

Laulun henkilö ei tunne tupaan tunekvia poikia, mutta lopussa lähettää ilmeisesti heidän mukanaan terveiset Miinalle. Vaiko ehkä miinalle? Oliko pojilla armeijan harmaat päällä? Vai onko M/miina jonkinlainen salanimi jokaiselle piialle? Vai kuulenko vaan laulun väärin, ja kyse on piiasta, jolle lähetetään terveiset? Mistä laulun minä tietää, että pojilla on piika talossa?

Toinen on, että "ootteko tulleet kenkiänne hakemaahan, suutari on mennyt koko viikoksi kylälle neulomahan, tulkaa sitten ensi viikolla". Suutari lähtee noin vaan kylälle, eikä tee aiempia tilauksia valmiiksi? Vai eikö suutarin emäntä tiedä, missä kenenkin kengät ovat, ja mitä maksaa? Aika huono suutari.

Edit: No niinpä tietysti. Joku ilkimys on mennyt tipauttamaan laulusta kaksi säkeistöä pois. Yksi näistä menee näin:
2. Toinen teistä taitaa olla
kunnan Miinan poika,
piupali paupali piupali paupali
kunnan Miinan poika.

Miinä selvisi. Mutta jos se on kerran kunnan Miina, niin eikö hän saa kengät siltä suutarilta, joka lähti kylälle neulomaahan? Eikö kunta ja kylä tässä yhteydessä ole sama paikka?

En voi käsittää näitä lastenlauluja. Heviä soimaan. Semmoista, jonka sanoista ei saa mitenkään selvää. Eipä tarvitse pohtia. PUNAJUURET!

Edit2: Ahaa, kunnan Miina viittaa huutolaiseen. Miksi huutolaisella on lapsi? Tai miksi henkilöä yhä pidetää hutolaisena, ts. nimitetään kunnan Miinaksi, jos hänellä on jo lapsi? Kiva laulu joo.

JänöJUSSIn mäenlaskussa pikuPOJAT laskee mäkeä, niin kyllä tasan tarkkaan laulan jänöpupusta joka katselee pikkulasten mäenlaskua. Ei ole kivaa, että kylän mäkimestaruudesta kanmppailee aina vain miehiä. Minäkin tahdon, mutta minkäs teet, kun lapsesta asti kuulee vaan jussien ja muiden poikien mäenlaskusta.

Lastenlaulut pitäis lailla kieltää, paitsi jos Juice tai M.A.Numminen tai Jalankulkuämpäri on ne tehnyt.

PS. "Minun kultani kaunis on" ja viimeinen säe
Kun minä vien sen markkinoille, niin
hevosetkin nauraa,
kun minä vien sen markkinoille, niin
hevosetkin nauraa.
Hei luulia hah hah haa,
hevosetkin nauraa,
hei luulia hah hah haa,
hevosetkin nauraa.

PS2.
Siili menee lypsylle
SAATANA SILLÄ ON LAKTOOSI-INTOLERANSSI EI SE MITÄÄN LEHMÄNMAITOA JUA. Ainakaan sitä käsiteltyä. Eikä muutenkaan kannata maitoa juottaa siilille, se on sille huonoa ravintoa.
Ja hyla on valion tuotemerkki, ei mikään yleistermi kuvaamaan vähälaktoosisia tuotteita. Koitakaa nyt saada asiat oikein.

Kiitos.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.