IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Kirjaston ylistysTorstai 10.01.2013 13:28

Heti Suomeen laskeuduttuani kiisin kirjastoon. Tai no kolmantena päivänä ylös noustuani. Pitihän sitä ensin levätä matkaväsymys ja lukaista kaikki kotiin ilmestyneet kirjauutuudet.

Otin mukaan sisaruksenkin, kantamaan kirjasäkkiä. Ei vaan korttia, koska omallani on viisi euroa myöhästymismaksuja, enkä kehtaa tunnustaa sitä. Siksi lainaan jonkun muun kortilla. Kirjoja varten otin pulkan.

Kävin läpi tavalliset hyllyt, eli lasten ja aikuisten uutuudet, kasvatuskirjat ja psykologian. Uutena sisustuskirjat koska muutto. Oma kirjastoni on siitä huono, että ne tilaa uutuuksia aina kaksi, ja sitten kuukauden kuluttua nuo kaksi pölyttyy hyllyssä hamaan ikuisuuteen, mutta ne ei tilaa mielenkiintoisia kirjoja edes sitä yhtä. Huono juttu.

Lainasin J.K.Rowlingin, Näin mieltä hallitaan ja ainakin viisi paksua painavaa värikuvaista sisustuskirjaa. Niin, ja lastenlaulukirjoja.

Sittemmin olen käynyt kirjastossa kolmesti. Keskimääräinen lainausmäärä lienee noin kymmenen kirjaa. Seitsemän on selailukirjoja, siis niitä sisustuskirjoja, ja yksi fiktiivinen ja sitten jää kaksi tieteellistä teosta.

Olen lukenut mm:
Survivalismista, yliturvallistetusta lapsuudesta, psykokulttuurikritiikkiä, Marie Antoineten elämäkerran, jousiammunnan tekniikasta, evoluutioteorioista, varautumisesta zombien varalle, kestovaippakulttuurista, ja viidestäsadasta eri tavasta ärsyyntyä siitä, että lastenhuoneen sisustus on jaoteltu "pikku prinsessoille, jotka rrrrakastavat kukkakuvioita" ja "pojille, jotka tykkää monstereista". Eiku sitä en lukenut, ärsyynnyin muuten.

Älkääkä luulko, että luen lastenhuoneen sisustuksesta, koska lapsi. Ehei, sieltä tulee vinkin joka huoneeseen. Pahvilaatikkolabyrintti. Plus. minä en sulje lasta jollekin sen omalle alueelle, vaan koko koti on ihan kaikkien koti. Sunkin, jos tuut käymään.

Kirjastot rulettaa. Paitsi tämä tuppukylän kirjasto. Se on siedettävä.

Ensi viikolla Tampereen ja Jyväskylän kirjastoihin. Hauskaa on valita joku kirja, aloittaa sen lukeminen Lahden kirjastossa ja sitten lukea samaa kirjaa Tampereella ja päästä loppuun Jyväskylässä (koska luen niin outoja kirjoja, että ei ne kuitenkaan ola lainssa). Ei siis lainata (koska en välttämättä saa palautettua) vaan istua kirjastossa lukemassa. Tai sitten voi lainata kirjan, aloittaa sen lukemisen kotona, ja jatkaa kohdalle sattuvassa kirjastossa.

Mutta nyt pitää mennä taas lukemaan. Tämän lukija voi painella vaikka kirjastoon, jos ei ole tullut hetkeen käytyä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.