IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Ruokablogi tekee paluunTorstai 28.03.2013 12:00

En ole dyykannut seuraavan ruokakombon aineita. Pari kulhoa kyllä.

Tämä on ateria, jonka suunnitelin ja valmistin henkilölle, jolla on fruktoosi-intoleranssi (ei sokeria kasveista) ja joka ei halua syödä eläinperäisiä tuotteita.

Sitruunariisi
Pistä pari desiä riisiä ja tuplamäärä vettä kulhoon. Tää on jotain ruokalehtihapatusta, veikkaan, enkä oikeen tajua, että mitä järkeä. Käskivät pitää kymmenen minuuttia. Pidin viisi tuntia ja keittoaika lyheni puoleen.
Kun vihdoin alat keitellä, laita kattilaan oliiviöljyä. Sitten riisit, pari teelusikallista raastettua luomusitruunan kuorta ja pari ruokalusikallista saman sitruunan mehua. Jos ostit ison sitruunan tai vaikka monta üpientä pussissa voit raastaa kaiken kuoren ja kuivattaa ja säilöä, ja mehun voi puristaa ja pakastaa vaikka jääpalamuotissa (laita muotit vaan puolilleen, ettei tule liikasuuria annoksia).
Pyöräytä kuumenneessa öljyssä ja lisää vettä. Sopivasti. Ja kun riisi on parin minuutin päästä palanut pohjaan, laita lisää vettä. Tästä osiosta sun pitää selvitä ite, mä en kykene riisiä ilman kerroskattilaa turvallisesti keittämään.

Soijapullat
Kun riisit oli laitettu veteen, alkoi soijapullien valmistelu. Keitä kattilassa vaikka 2dl soijarouhetta ja 4dl vettä. Viitisen minuuttia. Laita sekaan valkosipulia maun mukaan. Paljon, koska muuten nää on mauttomia. Jäähdytä vesineen, sekoita joukkoon kaurahiutaleita että tulee muotoiltava tahna. Muista lisätä myös öljyä. Muotoile parhaasi mukaan palloiksi pellille.
Laita uuniin kun alat keittää riisiä. 200 astetta 20 minuuttia.

Soijapullat taviksille
Keitä tuplamäärä soijaa tuplamäärässä vettä. Ota puolet fruktoosi-intolerantikko-vegaanille omaan kulhoon. Vältä rinstikontaminaatiota kaikin keinoin. Sekoita toiseen puolikkaaseen kaksi munaa, yksi raastettu porkkana, yksi raastettu kesäkurpitsa (noin 12 cm pitkä), pari sipulia ja desi kaurahiutaleita. Jos on liian vetistä, lisää kaurahiutaleiden määrää, mutta ei liikaa. Punaisia linssejä voi myös laittaa.
Pyörittele ja paista. Laita pellille (paperille) öljyä. Erikoispullat ehdottomasti puhtaalle leivinpaperille omalle pellilleen, ja jos molemmat samaan aikaan uunissa niin tavispullat alempana.

Tuli yllättävän hyviä, roskajauhelihaa en vamaan enää osta. Seuraavaksi koitan tehdä soijapihvejä purilaisiin, ja jos toimii jää kyllä jauhislihis kauppaan.
Riisi myös tosi hyvää, saatan tulevaisuudessa koittaa maustaa sitä muinkin tavoin. Meillä ei ole sitruunoita kovin usein, nyt oli luomusitruunat tarjouksessa. Hmm, olisikohan pitänyt ostaa kymmenen ja laittaa pakkaseen osa... voikohan sitruunan, joka on tarkoitus käyttää ruuanlaitossa, pakastaa sellaisenaan?

Me vietetään tänä viikonloppuna joulua, kun luntakin on tullut niin kivasti. Pipareita, muovikuusi (dyykatty joo...), kinkku (tai kani, jos sellainen löytyy).

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.