IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Guns, more gunsTiistai 18.12.2012 19:19

Juttelimpa tuossa amerikkalaisen naamakirjakaverin kanssa. Se on postaillut kovasti tekstiä ja kuvia sen puolesta, että hänen rakkaassa ja täydellisessä kotimaassaan kaikilla pitäisi olla aseet. Ihan turvallisuuden takia, että saadaan rikolliset kuriin ja esim. nämä kouluampumiset lopetettua.

Mitäs tähän nyt sitten sanoisi. Kun vastasin, että eipä se aseiden lisääminen se vastaus mielestäni ole niihin ongelmiin, tulee sieltä aina se argumentti, että "kun niillä rikollisilla on aseet aina kuitenkin, haluan vain puolustaa itseäni ja läheisiäni." Joo, se on tosi että tuskimpa ne aseet maailmasta loppuu, mutta lisääkö niitä sitten pitäisi tehdä? Onko sitten kauhian turvallinen olo kun kaikki nukkuu aseet tyynyn alla? Onko sitten kiva miettiä mitä se naapuri mahtaa minusta tykätä tai että toivottavasti ei tule kovasti riitaa kenenkään kanssa...

Kenellä vaan voi mielenterveysongelma puhjeta. No ainakin varmaan siellä amerikassa, missä kaikki on suurta ja vapaata mutta ihmiset on kuitenkin enemmän orjia kuin missään. Kaveri kertoi sitten että hän on kokenut sitä ja sitä, silloin olis ase ollut ihan tarpeen. Empä voinut sanoa itse kokeneeni niin kamalia asioita, mietin vaan että mistä johtuu että meillä täällä Suomessa harvemmin tulee sellanen olo että pitäis nukkua pyssy kainalossa. Millanen yhteiskunta sellanen sitten on jossa lähes kaikki siviilitkin omistaa aseen? Pelokas ja vainoharhainen meininki siitä sitten tulisi. Ihmiset olis varmaan koko ajan sormi liipasimella kun kuvittelisi ja tietäisi että niin on kaikki muutkin. Alettais sitten kyttäämään naapureita ja ottamaan oikeutta omiin käsiin. Mitäs virkaa poliisilla on sitten enää kun kaikilla kuitenkin on aseet?

Niin, todellakin, eipä ne aseet varmasti kielloillakaan maailmasta lopu. Eikö sitten voitais satsata enempi niihin mielenterveysongelmien hoitoon ja yleiseen toisistaan välittämiseen, mieluummin kuin että annetaan sitten kaikille se mahdollisuus tappaa. Lisäksi musta tuntuu että kyllä amerikassa varmasti media tekee osansa asemyynnin hyväksi, ei voida antaa liian turvallista kuvaa omasta kotiympäristöstä kenellekään, jotta asekauppa kävisi.

The world has millons of hungry kids, but still every country has the money to get weapons.



Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.