IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Viina, siitä Suomalaiset tykkääMaanantai 13.08.2007 21:54

Kuinka moni lapsi on menettänyt vanhempansa alkoholille? Kuinka monen avioliiton viina on rikkonut? Kuinka monta ihmissuhdetta pilannut?
Alkoholi on aine, josta ei niin vain eroon päästäkkään. Teinivuosina sitä täytyy kokeilla, parikymppisenä kaikki juhlat ja tapahtumat sisältävät luonnollisesti viinaa. Sitä ilman ei yksinkertaisesti voi tai osaa olla. Joku mielen sopukoissa vaatii aina lisää.
Viikolla. Viikonloppuna. Arjessa. Juhlassa. Saunailtana. Kavereiden kanssa. Haetaan hyvää oloa, rentoa fiilistä. Halutaan "nollata", hukuttaa murheet. Erilaisia syitä kaikilla.
Siideriä. Olutta. Lonkeroa. Viinaa. Tekee mieli. Kun kaikki muutkin ottaa.

Kumpa illan juominkeja aloitellessa ne haitat ei vain tuntuisi niin pieniltä. Kumpa ne muistaisi. Kumpa ajattelisi sitä vaimoa, miestä, lapsia, tyttöystäväänsä, poikaystäväänsä, itseänsä. Kumpa ajattelisi elämäänsä.
Alkoholia ei ole olemassa "sopivasti". Jo uskomattoman pienet määrät vaikuttavat yllättävän paljon. Viinaahan ei kukaan ota saadakseen aikaan pahaa mieltä, mutta pahaan mieleen se yleensä vain päättyy tavalla tai toisella.

Minä en tiedä yhtäkään asiaa, johon viinaa oikeasti tarvisi. Jos saan viinanne käsiini, kaadan ne viemäriin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.