IRC-Galleria

Suunta-ohjaaja

Suunta-ohjaaja

Hei! Suunta-palvelu on auki sunnuntaista-torstaihin klo 18-21, www.suuntapalvelu.fi

Mä joka päivä töitä teen?Perjantai 29.05.2015 12:49

Huh, koulut on melkein loppu ja loma häämöttää. Vai häämöttääkö, ootko sittenkin koko kesän duunissa? Kesätyö on oiva mahdollisuus saada työkokemusta sekä omaa rahaa. Vaikka työn tekeminen on arvostettua ja tärkeää, on yhtä tärkeää myös pitää kesälomaa ja rentoutua. Varaa kesästäsi hetki aikaa myös lomalle :)

Kesätyötä, kuten töitä nyt yleensäkin on valtavasti erilaisia ja mahdollisuuksia työllistymiseen on paljon. Kesätyötä voi tehdä koko kesän tai lyhyempi jaksoisesti pari viikkoa esim. tutustu työelämään ja tienaa -tyylillä. Itse olen ollut kesätöissä mansikkamaalla, kioskintätinä, siivoajana, kirjastossa apulaisena, baareissa ja Hesburgerilla. Näiden lisäksi töitä on paljon tarjolla puutarhoissa, maatiloilla, hautausmailla, kesätapahtumissa, jäätelökioskeilla, kaupoissa, huvipuistoissa, ravintoloissa, tehtaissa jne. Mikäli sinulla ei ole vielä kesätöitä ja niitä yhä haluat, niin toimi HETI! Sähköpostilla lähetetyt tai avoimet hakemukset eivät tavoita työnantajia niin nopeasti, joten siksi kannattaa toimia nopeammalla tavalla kuten soittamalla suoraan työnantajalle tai käymällä työpaikalla paikan päällä.



Jos olet niin onnekas ja olet saanut kesätöitä, niin muista nämä:
- Tee kirjallinen työsopimus, tarkista työtunnit, mille ajalle työsopimus kirjataan, milloin palkanmaksu ja paljon palkka on. Suositus palkan voit tarkistaa oman alan työehtosopimuksesta, jotka löytyvät eri ammattiliittojen sivuilta.
- Kesätyöntekijälläkin on oikeus pitää työvuoroissa taukoja, huolehdi myös itse omasta työssä jaksamisesta ja vaadi perehdytystä työtehtäviisi, mikäli sitä et muuten saa. Muista kysyä neuvoja, mikäli joku asia on epäselvää.
-Muista viedä verokortti työnantajalle!
-Muista pyytää työtodistus töiden päätyttyä. Jatkossa kesätöiden hakeminen on helpompaa, kun voit todistaa, että sinulla on jo työkokemusta!

Jos kesätyötä ei ole löytynyt tälle kesää, älä masennu vaan aloita kesätyönhaku ensi vuonna hieman aikaisemmin!

Habbo-hotellin Suunta-tiskissä jutellaan maanantaina 1.6. kesäsuunnitelmista ja sinne voi tulla juttelemaan ja kyselemään myös kesätöihin liittyvistä pulmista ja ajatuksista.

Tsemppiä kaikille kesätöihin ja lomailuun!

Suuntaohjaaja, Paula

Mä joka kesä töitä teen?Perjantai 29.05.2015 15:27, 248 vastaajaa

Huh, koulut on melkein loppu ja loma häämöttää. Vai häämöttääkö, ootko sittenkin koko kesän duunissa? Suunta-tiskillä, http://www.habbo.fi, ma 1.6. klo 18-20 teemana "Miten vietät kesää?"
Onko sinulla kesätöitä?
Mun unelmien kesäduuni on
Sopiva kesätyön tuntipalkka on
Tiesitkö, että kaikesta yli 18-vuotiaana tehdystä työstä sinulle kertyy eläkettä?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.