IRC-Galleria

Jeps, eli tänään pääsin sitten reserviin 4.7.09 klo 8.00 :) Ulpu-rahti kotiutti vihdoinkin. Ohi on 363! Tärkein, mitä lähdin armeijasta lähdin hakemaan eli rekka-kortti, tuli saatua, eli jotain konkreettista hyötyäkin siviilielämään.

Yhden päivän jouduin olemaan ylimääräistä, kun hain henkilökohtaista syylomaa pääsykokeita varten. Palveluksen tietoinen pidentäminen omasta tahdosta oli vaikea päätös itselleni, mutta kouluasiat menevät kaiken edelle, myös armeija sai taipua kokeideni takia. Saapi toivoa, että ne menivät sitten hyvin... Mutta silti kyllä harmitti ja söi miestä....kun muut lähtivät reserviin jo päivän ennenpää kuin minä. Saa nähdä tuottaako kova päätös palvelusajan suhteen sitten toivotun palkinnon, eli opiskelupaikan mieluisaan paikkaan.

Joka tapauksessa asevelvollisuuteni on nyt täysin suoritettu, ja ehkä sieltä jotain myös on opittukin ja kasvettu vuoden aikana vastuullisemmaksi ja kypsemmäksi ihmiseksi. Miestä armeija ei kuitenkaan pojista tee, vaikka niin aina sanotaan. Paras asia mitä armeijasta jäi olivat tupakaverit. Vuosi samassa tuvassa teki kaikista toisilleen hyviä ystäviä, jota intin loppuminen ei varmasti pysty lopettamaan kehittyneitä ystävyyssuhteita. Hyvin erilaisia ihmisiä erilaisissa elämänvaiheissa samassa tuvassa vuoden verran tekevät kyllä lähtemättömän vaikutuksen kaikkiin sen kokeneisiin henkilöihin varmasti. Ehkä joskus vuosien päästä ollaan taas sitten porukalla kertaamassa vanhaa..

Pidetään yhteyttä toisiimme ja kuljetuspatterin hyvää me-henkeä yllä ja arvostetaan sitä, että ollaan kuskeja, erikoiskoulutettuja valiosotilaita, joihinka kaikki voivat luottaa tositilanteissa ja aina muulloinkn sata- prosenttisesti. Sotilaskuljettaja on aina esimerkki muille sotilaille ja häneltä voidaan vaatia muita enemmän, koska hän on armeijassa ja siviilissä arvostettu ammattitaitoinen kuljettaja. Sotilaskuljettajaksi ei pääse aivan jokainen, kuljettajapuolelle onkin omanlaisensa pääsyvaatimukset, joiden tehtävänä on karsia sotilaskuljettajat akanoista eli muista varusmiehistä.

Te jotka olette minun lailla sotilaskuljettajia, olkaa siitä ylpeitä ja olkaa esimerkillinen sotilas armeijassa muille ja siviilissä lainkuuliainen, hyvä työtätekevä sekä ahkera kansalainen. Niillä pääse pitkälle jo elämässä. Paljon olisi vielä sanottavaa, mutta tässä tärkeimpiä ajatelmiani...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.