IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

Elämää MichiganissaTorstai 05.04.2012 02:39

Tullessani tänne huomasin muutamia asioita, jotka ovat hieman erilaisia kuin Suomessa on. Ruoka on todella huonoa ainakin koulumaailmassa, autot ovat jäätävän suuria ja ihmiset ovat erittäin tekopyhiä.

Itselleni oli outoa aluksi tottua amerikkalaiseen "What's up?" kulttuuriin, jolla ei perinteisesti edes haluta tietää kuinka sinulla menee, se vaan kuuluu heittää joka väliin ikään kuin ensimmäisenä fraasina mitä puhutaan kellekkään.

Laihduin ensimmäisten viikkojen aikana useita kiloja, koska ruoka oli mielestäni ala-arvoista roskaruokaa. Nyt en enää ihmettele ollenkaan miksi amerikkalaiset ovat niin ylipainoisia ja kuolevat paljon aikaisemmin kuin suomalaiset keskimäärin.Nyt olen hieman tottunut jo syömään paikallista ruokaa, mutta edelleen karsastan uppopaistettuja ruokia ja ranskalaisia ynnä muuta mössöä. Koska ruoka on huonoa mielestäni täällä, se aiheutti minulle tarpeen kuntoilla, koska en halua lihoa täällä ollessani muodottomaksi möntiksi. En ole ennen reenaillut salilla tms. mutta nyt aloin tekemään sitä ja olen pysynyt ihan hyvässä kunnossa täällä.

Bensan hinta on edelleen Suomeen verrattuna todella halpaa, vaikka paikalliset narisevat täällä, että on kallista. Yksi gallona=3,75 litraa Regular -bensalaatua maksaa noin 3.97 $. Vastaava määrä 95-bensaa on Suomessa noin 6,5 $. Kertoessani tästä paikallisille he sanoivat, että tuollainen hinta aloittaisi vähintään sisällissodan Yhdysvalloissa. He ihmettelivät aika tavalla kuinka noin paljon voi bensa ylipäätään maksaa.

Täällä Finlandia Universityssä urheilu on todella suuressa merkityksessä ja yli puolet opiskelijoista urheilee jossain Finlandia Lionsien joukkueissa jotain lajia. Itse tyydyn vain omatoimiseen kunnon ylläpitoon. Seurailen kuitenkin mielelläni paikallisia jääkiekkomatseja, korispelejä, sählyä ja muita pelejä sikäli, kun aikaa on. Elokuvissa olen pari kertaa myös käynyt ja tuntui aika samalta olla täällä katsomassa elokuvia kuin Suomessakin.

Suomalainen kulttuuri on täällä Copper Countryn alueella Michiganissa hyvin vahva. Hancokcin väestöstä alunperin suomalaisia oli noin 60 %. Tämä näkyy monien liikkeiden suomalaisina niminä ja katujen nimet ovat edelleen suomeksi myös. Jotkut vanhemmat ihmiset osaavat vielä puhua suomea, nuoremmat eivät enää. Suomen kulttuurisiteitä kuitenkin vaalitaan täällä hyvin ahkerasti. Esimerkiksi Heikinpäivänä täällä pidetään suuret karnevaalit, jolloin muistellaan suomalaisia sukujuuria ja järjestetään monenlaista tapahtumaa. Oli esimerkiksi näytelmä Lallin kohtalosta Köyliöjärven jäällä.

Alueena tämä Michiganin osavaltio on todella kaunista ja vastaa luonnoltaan etelä-Suomen aluetta. Talvet ovat talvia täälläkin, lunta on ollut runsaasti ja muutenkin tuntuu, että kotona olisi. Nyt huhtikuun alussa on lehdet jo hiirenkorvilla puissa ja aurinko paistaa, eikä luntakaan ole ollut enään kolmeen viikkoon. Matkailu tuo yhä suuremman osan tämän alueen tuloista ja se on voimistumassa edelleen. Kaivos, joka alueella ennen työllisti satoja ihmisiä on suljettu ja muutenkin seutu on taantuvaa. Muuten todella hienoa paikkaa. Löytyy hienoja laskettelurinteitä ja muuta nähätävää. Itse moottorikelkkailin talvella lähiympäristöissä ja katselin maisemia. Olisin voinut kuvitella olevani jossain Hämeen alueella Suomessa, niin tutun näköistä oli.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.