IRC-Galleria

Vierailu käkikellossa!Torstai 20.10.2011 21:34

Kävin tänään vanhan käkikellon sisässä, koska minua on pitkään kiinnostanut käydä katsomassa, miltä käen koti näyttää.

Se oli kivasti sisustettu, värit olivat lähinnä vihreää, sinistä, keltaista ja violettia. Paljon koristeita, rusetteja, verhoja ja kaktuksia.

Koko asunnon seinät oli päällystetty käkikuvioisella retrotapetilla.

Juttelin myöskin käkikellokäkikaverini kanssa. Hän kertoi, että nuorempana hänellä oli ollut suuria vaikeuksia herätä aina ajoissa kukkumaan, mutta "Vanhemmiten..." hän totesi, "Vanhemmiten sitä oppii olemaan kello ja jopa nauttimaan siitä. Aina ajallaan kukkumaan ja ajallaan pois kukkumasta, sitä se on."

Käki kertoi myös lempiharrastuksensa kukkumisen lisäksi olevan äänenavaus ja laulaminen. Sitä hän harrasti kuuleman mukaan paljon.

"Joo-o, aamu alkaa äänenavauksella ja viidelläkymmenellä ikivihreällä, ja iltaa kohti mennessä olen yleensä laulellut satoja erilaisia lauluja. Sävellän myös itse." Käki sanoi ja asetti äänittämänsä levytyksen vanhaan gramofoniinsa.

Musiikki vei meidät matkalle synkeään käkimetsään, jossa metsien vanhimmat lait yhä vallitsivat. Vahva oli vahva, vanha oli vanha ja aika oli maan pyörähdys akselinsa ympäri.

Käki piti myöskin paljon pallojentönimispelistä, jossa hän on kuulemma nuoruudessaan ollut oikein haka. Siihen tarvittiin vanhoja huopia, jotka mytätään keskelle lattiaa kuoppaisaksi asiaksi, ja monta ilmapalloa, jotka asetellaan kuopan päälle. Siitä käki sitten vuorotellen yrittää mahdollisimman nopeasti työntää vuorotellen jokaisen pallon alas. "Siitä minä tykkään!" Käki vielä totesi.

Sitten oli aika minun lähteä. Käen täytyi taas aloittaa jokapäiväinen äänenavailunsa ja laulelunsa. Toivotin käelle hauskoja kukkumishetkiä. Hän rääkäisi omituisesti ja katsoi minua tuimasti, sitten hän, vanha känkkäränkkäkäki, otti hirmuisen spurtin, juoksi minua kohti ja tönäisi minut vinhalla kierteellä ulos kodistaan. Tipahdin huoneeni lattialle, olin taas oma itseni, itseni kokoinen, ja käkikello raksutti tavalliseen tapaansa seinällä.

Olipas se seikkailu!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.