IRC-Galleria

Kesän 2011 alussa me omistimme kolme pyörää. Ne olivat mukavia, kivoja, värikkäitä, iloisia ja onnellisia pyöriä. Vaatimattomalla rahalla hankittuja, ystävällismielisiä lahjoituksia, ja itse vaivalla koristeltuja.

Ensimmäisen pyörän kadottua kesän aikana, ehkä heinäkuussa, tai kesäkuussa, harmistuin hieman. Olihan toki totta, että kolme pyörää kahden hengen taloudessa on mahdollisesti pröystäilevää luksusta eikä välttämättömän tarpeellista, joten hyväksyimme etsimisen ja rikosilmoituksen tekemisen jälkeen kohtalomme, polkien siitä lähtien kahdella pyörällämme ollen hyvinkin onnellisia niiden olemassaolosta.

Nyt minä olen kuitenkin kurjistunut. Tänään yöllä (8.11.2011) näistä kahdesta meidän välttämättömästä kulkuvälineestämme katosi taas toinen. Tulin suorastaan vihaiseksi aamutuimaan ulos kävellessäni, avopuolisoarmaani jo töihin lähdettyä, huomatessani, että hyvinkin paljon hänen pyörässään ollutta lukkoa muistuttava punainen pitkulainen asia makasi maassa katkaistuna. Soitin rakkaimmalleni ja kuulin, että hän käveli tänään töihin.

Molemmat pyöristä olivat itse koristeltuja Jopoja, kivan näköisiä, ja mukavia polkea. Pyörät olivat myöskin lukittuja kaupasta ostetuilla lukoilla. Ilmeisen epäriittävällä tavalla. Tästä eteenpäin täytynee laittaa kaksi mahdollisimman järeää lukkoa. Toisella kiini telineeseen, ja toinen vaikka renkaan ja tarakan ympärille.

Mutta te, pyörävarkaat (jotka tuskin tätä edes lukevat<3), muutama sana teille: Jos tarvitsette pyörän, ostakaa sellainen, älkää viekö toisilta. Jos tarvitsette rahaa, älkää varastako pyörää ja myykö sitä eteenpäin, menkää oikeisiin töihin. Jos elätte tukirahoilla, käyttäkää ne harkiten, ja ostakaa pyörä johon teillä on varaa. Jos teillä ei ole varaa elää sellaista elämää, jota elätte, varastamatta toisilta, muuttakaa elämäntapaa. Niin ja tosiaan, Oulussahan on myöskin tämä lainapyörämahdollisuus! Käyttäkää niitä.

Varastaminen ei ole ok. Pyörä saattaa olla halpakin yksikseen, mutta jatkuvasti uuden hankkiminen tulee loppujen lopuksi kalliiksi + tunnearvo + ylimääräistä vaivaa jo muutenkin jokaiselle omalla tavallaan haastavaankin elämään.

Ei muuta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.