IRC-Galleria

lumivalko

lumivalko

Miss Lucy le Fay at your service.

Parantamisen varaaTorstai 11.12.2008 12:57

Eli siis, tähän tulee "parantamisen varaa"-osio:

Jokaisella on tapansa lukea, kirjoittaa ja tulkita, mutta itse kaipaisin jonkinlaista ympäistön ja pään sisällä käyvien ajatusten tarkempaa kuvailua, mutta se olen vain minä.

Tarina etenee aika nopeaa tahtia, mutta se ei oikeastaan haittaa.

Rakenne on hieman rikkinäinen, ainakin minun makuuni. Ensin prinsessa on juhlissa, sitten hyppy toiseenpaikkaan, kolmanteen. Ainakin minun itseni oli vaikea sanoa, tapahtuuko tämä kaikki samana päivänä, kahtena päivänä vai viikon sisällä. Muutenkin tuli sellainen epävarma olo, että hyppääkö aihe joka jaksotuksessa muualle.

Toisin kuin muita, minua ei häirinnyt kuvailujen puuttuminen. Ehkä kyseessä on mielikuvitukseni, kuka tietää, mutta sain vahvoja mielikuvia siltä miltä paikka näyttää, yms. jo näistä kuvailuistasi
Muuten tarina tuntuu hypätehtelevän hieman paikasta toiseen, mutta ei kovinkaan häiritsevästi.
Minua vain häiritsi, miten paljon toooodella lyhyitä lauseita käytät. Ne... töksähtelevät, vaikeuttavat lukemista, vaikka pieninä määrinä ovatkin hyvä tyylikeino.

Toinen häiritsevä asia oli se, miten... kaikki muut ovat jotenkin typerämpiä kuin Flann. Aloin jo vähän ärsyyntyä siihen, miten hän ajattelee muita typeryksiksi... vain hän ja se vampyyri vaikuttavat jotenkin "hyviltä" tyypeiltä.

Ja viimeinen kritiikki kohdistuu sanavalintoihisi. Hyvä on, olen samaa mieltä ja suurin osa sanoista on hauskoja ja keventää tarinaa - mutta en saanut oikein otetta siihen, pitäisikö tämä nyt ottaa vakavasti vai ei. Alku ainakin tuntui lapsekkaalta ja ei liian vakavasti itsensä ottavalta, mutta vampyyrikuvauksessa alkaa jo tuntua kauhuromantiikan haulta.. Ja nuo kaksi piirrettä samassa tekstissä vahingoittavat toisiaan ^^'

Hyppely ei minua niin paljoa haitannut, ympäristön ja tilanteen kuvailun puute enemmän. Mikä maa, mikä valuutta? Onko Flann nyt osittain vampyyri vai mitä ihmettä? Millainen paikka tuo on, jos ei ulkoisesti niin tunnelman ja mielipiteiden perusteella? Ei tarvitse vastailla, mutta minusta tuollaisten asioiden ilmaisu, edes hyvin kevyesti, auttaa paremmin hahmottamaan tarinaa, erityisesti prinsessatarinaa...

2 luku oli kiinnostava, vaikka kieltämättä en itse tykännyt siitä ruusukohdasta. (En tiedä oliko syynä ruusu, vai se miten palvelijatar käyttäytyi) Olen myös samaa mieltä Sir Kain kanssa siitä, että tuo jatkuva muiden typeryys alkaa häiritsemään. Tietysti jos tarinassa paljastuu jokin syy siihen miksi vampyyri ja Flann olisivat oikeasti muita viisaampia niin... Se voisi ehkä mennä, mutta ei mahdottoman suurina annoksina.

Minä ehdottaisin sinulle, että kokeilisit korvata Flann nimeä esimerkiksi sanoilla prinsessa tai neito, miten sen ikinä haluatkaan kuvata.

Sillä nyt teksti on tukahduttavan oloinen kaikkien noiden Flann Flann nimen toistumisen kanssa.

Kuitenkin kappaleet ovat pituutensa puolesta melko tappavia, ja harrastat aika paljon yksittäisiä lyhyitä virkkeitä. Sivulauseiden ryöstöviljely ei tietysti ole sekään hyvä, mutta kohtuukäyttö voisi tuoda tekstiin paljonkin joustavuutta ja helpottaa luettavuutta. Aloitat myös lauseita hyvin usein sanoilla "ja" tai "mutta", ja jos sitä tehokeinona ajattelee, niin tuo tahti kuluttaa sen puhki hyvin nopeasti ja se alkaa tökkiä.

kirjoitusasuun ja kappalejakoihin enemmän huomiota, niin erittäin hyvä tulee.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.