IRC-Galleria

valtuusto- välikysymysMaanantai 20.10.2008 23:39

Mainostanpa tässä ensin Ylioppilateatterin näytelmää:

VALTUUSTO- VÄLIKYSYMYS

Välikysymys jatkaa Ylioppilasteatterin Valtuusto-sarjaa. Kunnallispolitiikasta kiinnostunut työryhmä tutkii politiikkaa ja sen päätöksentekijöitä, ja esittää päätelmänsä yleisölle demojen sarjalla. Esityksen tekstimateriaalina käytetään Helsingin kaupunginvaltuuston keskustelupöytäkirjoja ja muita dokumentteja.

Helsingin Sosiaalidemokraatit tekivät kunnallisen Välikysymyksen sosiaali- ja terveystoimen tilasta ja erityisesti asiakasmaksujen korotuksesta kesäkuussa 2008. Epäasialliseksi haukutun Välikysymyksen herättämä kiihtymys Vanhalla Raatihuoneella jätti sosialidemokraattien Tarja Kantolalle huonon kuvan: "Jäänyt vähän sellainen kuva, että tähän asiaan liittyy jotain enemmän, kuin mitä sanotaan ääneen."

Lavalle palaavat Demareiden pelastaja Kai Kalima ja valtuuston ainoa kommunisti Yrjö Hakanen. Kokoomuksen sydämelliset valtuutetut Arja Karhuvaara ja Sirpa Asko-Seljavaara edustavat toisenlaista näkökulmaa."Sitä, että ihminen kantaa omasta terveydestään vastuuta, ei todellakaan estetä terveydenhuollon maksuilla, olivat ne ilmaisia tai eivät." Karhuvaara linjaa.

Välikysymystä ja sen herättämiä kysymyksiä työstetään kaksi lokakuista viikkoa. Projekti avataan yleisölle 20.10. Ylioppilasteatterilla. Viimeisen kerran Välikysymys-demo esitetään vaalisunnuntaina.

Lavalla: Mirva Anjala, Seidi Haarla, Jari Hanska, Mitro Härkönen, Tuomas Kokko, Mirka Lempinen, Jani Nikulainen, Lukas Priklopil, Katariina Lantto ja Piia Peltola

Teksti: Helsingin kaupunginvaltuuston kokous nro 14/18.6.2008, keskustelupöytäkirja
Ohjaus: Susanna Kuparinen
Dramaturgia: Ruusu Haarla ja Susanna Kuparinen
Visuaalinen suunnittelu: Akse Pettersson
Videokuva: Konsta Väänänen
Puvut: Saara Ryymin
Ääni: Aleksi Kanko
Tuotanto: Jan Liesaho ja Ylioppilasteatteri

Esitykset Ylioppilasteatterin studiossa, Aleksanterinkatu 23:
MA 20.10. klo 19, KE 22.10. klo 22, LA 25.10. klo 15 & 19, SU 26.10. klo 9 & 17

Vierailuesitykset idässä:
Vuotalolla TO 23.10. klo 19, Stoassa PE 24.10 klo 19

Liput: 1€ tai vapaaehtoinen summa. Lippuvaraukset 09-656969 (ma-pe klo 11-17) tai nettilomakkeella

"Oli kollektiivi millainen hyvänsä, jos se ei anna jäsenilleen tyydytystä, on se turmeltunut ja sitä pitää muuttaa." Simone Weil (1909-1943)



Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.