IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Fanclubit
Perustettu
5.6.2007
Tilastot
Käyntejä: 4 865 (1.7.2008 alkaen)
Koko
51 jäsentä
Tyttöjä: 17 (34 %)
Poikia: 34 (66 %)
Keski-ikä
30,3 vuotta
Otos: 32 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 30,4 vuotta
Poikien keski-ikä: 30,3 vuotta
Ylläpitäjä
YleX_Aamu

Jäsenet (51)

_tusbe_henunisseWiljami99Fomoco_Maajussi86VarastoharakkaihQhanimussuHoraanekomilllaJnZk1DemonsweafogoBigShowManEwolthande_85Bellad
YleX Aamussa puhutaan tänään urheilusta. Jääkiekon MM-kisoja kommentoimaan ja ennustamaan saapuu jo lähes legendaarinen urheilutoimittaja Bror-Erik "Bubi" Wallenius. Lisäksi vieraaksi saapuu lahjakas, vasta 17-vuotias jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, josta povataan jalkapallon seuraavaa suurta nimeä. HJK:ssa pelaavaa nuorukaista on kosiskeltu jo Liverpooliin pelaamaan, mutta Pohjanpalo kieltäytyi.

Pohjanpalolla lienee edessään huikea urheilu-ura, mutta miten on käynyt meidän kuuntelijoiden?

YleX Aamu tahtoo tietää, mihin sinun urheilu-ura tyssäsi? Vietitkö aikaa liikaa tyttöystäväsi kanssa ja jalistreenit unohtuivat? Maistuivatko sokeriset herkut enemmän kuin juoksulenkki korttelin ympäri? Mokasitko moukarinheitossa niin pahasti, että päätit heittää hanskat tiskiin? Mitä muuta? Kerro meille!

Rahan puute, pullan mussutus, tyttöystävä, mokaaminen... Mihin tyssäsi orastava urheilu-urasi?

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne
Edvard Munchin teos Huuto myytiin kaikkien aikojen ennätyshintaan. Sothebyn huutokauppakamarissa myyty taideteos huudettiin huikealla lähes 120 miljoonalla dollarilla eli 91,3 miljoonalla eurolla. Nimettömänä pysynyt huutaja osti siis tarkemmin ajateltuna taulun, jossa mies huutaa päätään pidellen sillalla. Jep (lue lisää aiheesta TÄÄLTÄ).

Tarkemmin ajateltuna monet asiat ovat yllättävän yksinkertaisia ja hassuja asioita. Hanne osti itselleen muutama viikko sitten upean, keinuvan, banaanikuitutuolin. Tarkemmin ajateltuna siis keinutuolin.

Onko sinun mielestäsi synkänhienot Batman-elokuvat tarkemmin ajateltuna vain kertomuksia miehestä kumisessa lepakkopuvussa? Löytyykö kotoasi "upea" design-valaisin, joka on tarkemmin ajateltuna vain kasa ruuveja? Kerro meille omat huomiosi tarkemmin ajateltuna! Mikä arvostamasi tai ihailemasi asia on tarkemmin ajateltuna vain jotain yksinkertaista?

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili vaimonsa Jenni Haukion kanssa Ruotsissa. Tyhjin käsin ensimmäiselle valtiovierailulle ei menty, vaan mukana oli tietenkin suomalaisia tulisia. YleX Aamu tahtoo nyt antaa tuomiot tuliaisten onnistumisesta.

- Kruununprinsessapari Victoria ja Daniel saivat Lumia-puhelimet = kallista ja käytännöllistä, jes!

- Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia saivat lahjaksi Aalto-kukan sekä suomalaista kuvataidetta käsittelevän kirjan = eleganttia ja arvokasta, pariskunnan iälle sopivaa, jes!

- Kaarle Kustaa ja Silvia saivat myös presidenttiparin kuvan = ihan ymmärrettävää, pitäähän valtionpäämieskuvasarjaan saada uusin otos. Varsinkin kun Saulin uuden virallisen kuvan eteen on nähty niin paljon vaivaa...

- Prinsessa Estelle sai Minna Parikan suunnitteleman vaaleanpunaisen minilaukun = ...ööö, mitä? Kaksi kuukautta "vanha" vauva sai itselleen käyttöön laukun! Vau, Estelle voi varmasti arvostaa tätä parikymppisenä, kun laukku on vintagedesignia, mutta mitä sillä nyt tekee?

Kaikenkaikkiaan kuitenkin hyvät suomalaistuliaiset, sillä kyllähän täältä voisi hullumpiakin asioita viedä mennessään: Mämmiä, poronsarvijauhetta, kävelysauvat...

YleX Aamu tahtoo nyt tietää, milloin sinä olet hämmentänyt tuliaisilla tai saanut hämmentäviä tuliaisia? Oletko saanut keraamisen sormustimen Prahasta? Lasiin upotetun skorpionin Etelä-Amerikasta? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamun vieraaksi saapuvat tänään Iron Sky -elokuvan ohjaaja Timo Vuorensola sekä tuottaja Samuli Torssonen. Samat miehet ovat myös Star Wreck: In the Pirkinning -elokuvan taustalla. Amatöörivoimin tehty tieteisparodia nousi yllättävään suosioon ja sitä on ladattu netistä noin yhdeksän miljoonaa kertaa.

Meillä muillakin on parodiaelokuvia vyön alla. YleX Aamun Hanne on tehnyt teini-ikäisenä naispuoleisten ystäviensä kanssa sotaelokuvaparodian. Elokuvassa on vain miesrooleja ja kaikkia näytteli naiset... On se kumma, ettei "Räikkönen"-elokuva menestynyt kummoisesti...

Mistä olisi voinut tulla sinun menestystarinasi? Oletko skeitannut ja tehnyt skeittileffoja kavereiden kanssa? Onko pöytälaatikkosi täynnä runoja? Muhiiko päässäsi menestyselokuvan käsikirjoitus? Oletko harrastanut luistelua ja haaveillut NHL-tähden urasta? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne
YleX Aamun vieraaksi saapuvat tänään kokit Sara La Fountain ja Meri-Tuuli Lindström, joiden Saran ja Meri-Tuulin Metropolit -sarjassa vieraillaan ympäri maailmaa eri kaupungeissa. Sara kertoi Ilta-Sanomille Filippiineillä syömänsä keitetyn ankansikiömunan olleen erikoisinta, mikä tuli vastaan.

- Todella etovaa ja kauheaa, mutta olin saanut päähäni, että minun on pakko maistaa sitä. Olihan siinä nieleskelemistä: silmät poksahtelivat suuhun, ja suussa tuntuivat linnun nokka ja höyhenet, Sara muistelee Ilta-Sanomille.

Tämän tunteen voi jakaa myös YleX Aamun oma Ile, joka testasi eilen pöydän uumenista löytynyttä ikivanhaa juustonaksua...

Me ihmiset olemme luonnostamme uteliaita ja meille tulee usein päähän testata erilaisia asioita vain sen takia, koska haluamme tietää miltä se tuntuu, miltä se maistuu tai mitä siitä seuraa. Nyt me haluamme tietää, mitä sinä olet testannut uteliaisuuden vuoksi. Oletko laskenut minisuksilla katolta alas ja saanut siksi kipsin jalkaan? Oletko Ilen tavoin maistanut kaapin uumenista löytynyttä vanhaa ruokaa? Oletko Hannen tavoin iskenyt näppisi sähköiseen kärpäslätkään...? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
YleX Aamun vieraaksi saapuu tänään näyttelijä Carl-Kristian Rundman, joka esittää Kuningas Yrjö VI:tta Helsingin Kaupunginteatterin Kuninkaan puhe -näytelmässä. Oscar-palkitussa elokuvassa ja sen näytelmäversiossa Kuningas Yrjö VI yrittää päästä änkytyksensä yli ja pitää vakuuttavan puheen Iso-Britannian kansalle.

Jokainen meistä on joutunut elämänsä aikana kohtaamaan puheita, jotka tuntuvat kestävän ikuisesti. Jotkut meistä ovat joutuneet kohtaamaan puheita, jotka ovat suunnattoman vaivaannuttavia.

YleX Aamu tahtoo Aamun kysymyksessä tietää, milloin sinä et olisi jaksanut kuunnella puhetta ja mistä syystä. Jouduitko kuulemaan kauppakeskuksen avajaisten puolen tunnin puhetta vain siinä toivossa, että pääset sen jälkeen näkemään lempiyhtyeesi livenä? Oletko ollut häissä, joissa vanhoillinen pappi saarnasi yli vartin hääparille? Tai häissä, joissa humaltunut bestman paljasti vaivaannuttavasti noloja asioita? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Venäjän pääministeri Vladimir Putin on palaamassa maansa presidentiksi. Kun äänistä on laskettu yli 98 prosenttia, Putin on saanut niistä lähes 64 prosenttia. Liikuttuneen oloinen Putin julistautui jo voittajaksi kannattajilleen. Tosimies-Vladimir ei kuitenkaan myöntänyt kyyneliensä johtuneen tunteista, vaan tuulesta.

- No, kyllä ne olivat aitoja. Tuulen aiheuttamia, Putin oli vastannut kysymykseen kyynelten aitoudesta.

Tähän liittyen YleX Aamu tahtoo tietää, milloin sinä olet liikuttunut pienestä? Onko ohikulkenut koira saanut kyynelkanavasi auki? Oletko katsonut suklaamainosta ja vollottanut lohduttomasti? Oletko onnistuneesti ajanut isoa autoa ja kokenut tyydytystä kyynelten kera? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne
YleX Aamussa ihmeteltiin kahvipakettia, jonka mainosteksti kuuluu kutakuinkin näin: "täyteläisen aromikas ja riittoisa kahvisekoitus, joka täyttää korkeat, suomalaiset laatuvaatimukset. Tähän kahviin on huolella valikoitu Guatemalan, Costa Rican, Kolumbian ja Brasilian kahvilaatuja, joiden aromi vielä viimeistellään Itä-Afrikan huippukahveilla."

Kuulostaa herkulliselta, eikös? Taitaa kuitenkin olla niin, että mainostekstin rivien välistä voi päätellä kahvipaketin sisältävän vain jämäkahvia.

Tähän liittyen tahdomme, että herätätte esiin sisäisen myyntihenkilönne. Mitä huonoa sinulla on, mitä voisit myydä meille ylistävin sanoin? Onko sinulla risa polkupyörä, joka onkin vintageaarre? Löytyykö kotoasi ylikypsä banaani, joka on makunystyröitä hivelevä eksoottinen hedelmä? Aamun tehtävänäsi on myydä meille p**ka!

Vastaa Aamun kys... tehtävään tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
YleX Aamun käy sääliksi Robinia. Nuorta miestä, joka tulee tänään meille vieraaksi. Hittibiisi Frontside Ollie tuo artistille mainetta ja mammonaa, mutta onhan se traaginen tarina. Onko Robinille oikeasti käynyt niin?

Robin on ollut ystävänsä Tommin kanssa viettämässä hauskaa iltaa, kunnes siihen tuli pari tytsyy ja sekotti Tommin pään! 'Hei lainaa, kundi sun lautaa' - huusi toinen tyttö. Robin silmiään usko ei, kun se tyttö teki sen - täydellisen Frontside Ollien. Robin sivuosaan pelkkään jäi, kun se tyttö veti yllättäin täydellisen Frontside Ollien. Sen jutun jälkeen Tommi ja Robin harvoin koodailee. Tommia ei kiinnosta, kun se seurustelee vaan.

Tarinalla on onneksi onnellinen loppu, sillä Robin alkoi skeitata tytön isosiskon kaa. Lopulta sivuosaan jäi Tommi.

Nyt me haluamme tietää, milloin sinä olet jäänyt sivuosaan? Onko ystäväsi alkanut seurustella ja jättänyt sinut täysin huomiotta viikkokausiksi? Onko sinulla ollut syntymäpäivät ja tuttusi on vienyt huomion kihlaus-uutisillaan? Onko sinun pitänyt esiintyä jossain tilaisuudessa ja joku on esiintynyt sinua hienommin ja paremmin? Mitä muuta? Kerro meille!
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Tänään vietetään laskiaistiistaita, jolloin syödään tukevasti hernekeittoa ja rasvaisia laskiaispullia. Taustalla on etnisaikain perinne, jonka mukaan mitä enemmän rasva kiilsi sormissa, sitä lihavammaksi siat kasvoivat ja sitä enemmän lehmät lypsivät tulevana vuonna. Laskiainen-sanan arvellaan kuitenkin tulevan paastoon laskeutumisesta. Paasto kestää tavan mukaan 40 päivää, jonka jälkeen alkaa pääsiäinen (=päästään paastosta).

Paasto on yleensä hyvin yksitoikkoinen, syödään vain kevyimpiä kasviksia ja juodaan vain mehua. Tiukimmissa tapauksissa juodaan vain mehuja ja teetä tai pelkkää vettä.

YleX Aamu tahtoo luoda kuulijoille hypoteettisen paastotilanteen. Paaston tapaan ruokavalio on yksitoikkoinen, mutta EI HÄTÄÄ, annammeluvan "herkutella". YleX Aamun paastossa syödään lempiruokaa ja juodaan lempijuomaa - soseutettuna! Aamun kysymyksessä me siis haluamme tietää, mikä olisi paastoruokasi tällä kaavalla: herkkuruoka + lempijuoma soseeksi.

Olisiko paastoruokasi pinaattikeittomunallapunaviini, kuten Hannella?
Hanne