IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Day 8Tiistai 29.05.2007 15:19

Kahdeksas päivä käynnistyi aamiaisella ja noutajan odottelulla...siis ei ruuan takia, vaan eilisiltana sovitun norsuretken takia :) Saengthaw tuli hieman etuajassa ja hurautimme sillä nopeasti kymmenisen kilometriä pohjoiseen talleille.

Perillä meidät ohjattiin nopeasti norsutorniin (noin 3m korkea lava), josta kapusimme Khammeen koriin istumaan vaitonaisen kuskimme taakse. Kahden tunnin retkemme kului leppoisasti "viidakon traktorin" keinunnasta nauttien. Kovin lujaa ei norsumme liikkunut, reipasta kävelyvauhtia ehkä.

Matka kulki ensin kumipuuplantaasin (=tiukoissa riveissä seisovia kumipuita, joiden kaarna oli noin metrin korkeudesta ylöspäin nyljetty puolenmetrin matkalta lähes koko puun ympäri, kaarnattoman kohdan alle oli köytetty teekupin kokoinen kuppi, johon mahla valuisi) läpi ja sen jälkeen parin piikkilangoitetun pomelolehdon läpi. Raitin puoliöatka oli viidakkopuron, ehkä 10m*30m laajuinen ja runsaan metrin syvyinen kirkasvetinen lampi. Norsu joi ja kyytiläiset virkistäytyivä ja ihmettelivät viidakkoa, kasveja ja hyöteisiä. Parinkymmenen minuutin paussin jälkeen suuntasimme takaisin samantapaista reittiä.

Suurin osa ajasta kului heinäisillä pomelotarhoilla, joilla Khammee repi kärsällään (=söi) isot määrät heinää ja puuntaimia. Ihan varma en ole oliki tarkoituksena enemmän ruokkia norsua vai vähentää tarhan aluskasvillisuutta. Niin tai näin, norsu sai heinänsä ja turisti huvinsa. Loppumatkasta kuskimme hyppäsi alas ja antoi "ohjat" kyytiläisille. Ts. halutessaan sai istua ohjaajan paikalle norsun niskassa ja ihmetellä, miten norsu seurasi edelläkävelevää ohjastajaa, vaikka kuinka olisi nykinyt jaloillaan norsun korvia oikealla tai vasemmalle (ohjauskeinoista se lempeämpi, tiukempi sisälsi kumauksen norsun paksuun kalloon kepakolla).

Norsastelun jälkeen suuntaasimme kokilemaan brittimiehen ylläpitämää "yrttisaunaa", joka oli pari sataa metriä bungalowiltamme. Ennen saunaa saimme kulhon hunajamaitoa, johon sekoitimme omin sormin yhden kypsän tamarindin. Valmis sose hierottiin ihoon ja sitten saunaan parin korealaisen ja yhden jenkin seuraan. Sauna oli suomalaiselle hienoinen pettymys: malli oli haettu Turkista. Lämpöä oli viitisekymmentä astetta ja sauna täynnä vesihöyryä. Saunan ja oluen jälkeen olo oli kuitenkin mukavan rentoutunut, vaikken ihan varma 400 bht:n kulungista, erityisesti "soseen" suhteen ollutkaan :)

Illalla oli taas (loistava) ateria paikallisessa ruokalassa, kolmannessa sellaisessa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.