IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

A Vampyre StoryLauantai 03.07.2010 06:08

Peli: A Vampyre Story

Alusta: PC

Laitevaatimus: Kunhan on pc niin pyörii

Testikone: tarpeeksi muistia kovalevytilaa ja näytöohjainkin vajaakäytöllä tässä tapauksessa

Parilla kympillä lähtee halvimmillaan.

Vihaan rakastan vihaan, tai ehkä rakastan...

Wanhan hyvän ajan seikkailu kaikilla Wanhan hyvän ajan mausteilla, totta kai. Olen pelaamiseni vauva-ajoista lähtien naksutellut myös seikkailupelejä, vaikka lajityypin pelit eivät ehkä ole minulle sitä paraasta antia pelimaailmasta. Apinasaaren tarina, indiana jonesin ruoska ja muut saman genren klassikot ovat tuttua huttua. Joten A vampiyre story oli kuin paluu menneisyyteen, niin hyvässä kuin pahassa.

Vampyyrineito Monan saappaisiin astuminen oli piristysruiske kaikenmaailman adonisten ja teräsbikiniamazonien kansoittaman pelimaailman keskellä. Tytössä oli oli yhtä aikaa piilotettua voimaa ja samaan aikaan tyhjäpäistä blondeutta joka tulee esille erittäin selkeästi vuolaissa keskusteluissa, monologeissa ja lepakkoystävän kanssa jutellessa. Keskusteluista ja kommenteista puheen ollen on pakko sanoa että liika on liikaa, jossakin vaiheessa pelisessiota oli yksinkertaisesti pakko laittaa kone kiinni ja lähteä vaikka lenkille sillä en jaksanut keratakaikkiaan kuunnella Monan ja lepakon höpinöitä. Toki keskustelut ovat suurimmaksi osaksi hyviä ja huumori toimii paremmin kuin monissa muissa lajityypin edustajissa. Jopa niin hyvin että sai minut parissa kohtaa nauramaan ääneen.

Käyttöliittymä oli miellyttävän yksinkertainen ja toimi tilanteessa kuin tilaanteessa kiitettävän hyvin. Lisäksi peli tarjosi pari apunappia, sarkaimella sai esille kaikki huomion arvoiset kohteet ja välilyönnillä sai nopeutettua keskusteluja. Onneksi, sillä kuka jaksaa kuunnella sadatta kertaa kommenttia "lentäminen on niin 1880". Välilyönnillä sai myös kätevästy hypytettyä tyttöä nopeammin paikasta toiseen, sillä oopperadiivasta vampyyriksi muutetun monan liikehdintä on nopeudessa etanan tasoa.

Seikkailupeleille tyypilliset ongelmat olivat loogisia... hmm tai miten sen ny ottaa kaada mustetta lumiukon päähän ja heitä pää kohti oven yläpuolella olevaa ristiä niin vampyyrineito pääsee ovesta sisään... Eli toisin sanoen ei sovi kaikille ja minun kaltaisella vanhan koulukunnan pelejä tahkonneellekkin jotkin pulmat olivat pelkkää hämminkiä aiheuttavia sekasotkuja. Yhdessä täysin totaalisen kummallisessa pulmassa oli pakko luntata läpipeluuohjeita jotta pääsisin etenemään ja silti pulman ratkeamísen jälkeen en oikein ymmärtänyt mistä koko härdellissä oikein oli kyse.

Ulkoasultaan peli oli miellyttävän taiteellinen ja jopa liikutuksiin asti kauhuromanttinen, ilmeisesti kumminkin on käyty vähän lainailemassa erään kuuluisan saksikäsieetun ohjaajan maailman elementtejä ja liimattu suoraan peliin.

Ulkoasussa on myös suoraan sanottuna ihmeellisä vikoja, jotkut objektit ovat kuin huonoilla saksilla leikattuja ja taustaan päälle liimattuja, toisinaan taas tuli vastaan huvittavia grafiikkabugeja ja tekstitykset katosivat kokonaan. Peli jopa kaatui pariin otteeseen välivideoiden aikana ja se ei todellaakaan voi johtua puutteellisista konetehoista. Välivideoiden graavinen ilme toi mieleen kakkospleikkarin ensimmäiset lasten tasohyppelyt.

Tekijätiiminä on ilmeisesti vanhoja klassikoita kokokoon kursinut tiimi joten jälki on kokonnaisuutena hyvää ja tunnelma säilyy lähes koko pelin ajan käsin kosketeltavana, puhumattakaan oivallisesta tarinasta joka imee häpeilemättä vampyyriverenperintöään vanhoista hammerin kauhuelokuvista. Mutta pojilla on tainut olla vähän kiire saada kaikki valmiiksi ennen julkaisua, sillä kömpelyys joissakin kohtauksissa on silmiin pistävää.

Äänet jä ääninäytelijät ovat rautaa ja koko pelin parasta antia, välillä tosin Monan ransakaenglanti vähän tökki, mutta se on vain kuuntelijan mielipide.

Pelin loppu on harvinaisen töksähtävä ja viimeinen video ilmeisesti lupailee jatko-osaa jota on viimeisten nettitietojen mukaan myös tulossa lähivuosina.

Suosittelen peliä lämpimästi kaikille vanhan koulukunnan naksuseikkailusankareille ja totaalisille vampyyrifaneille (kuten itse olen) muut voivat harkita pelin hankkimista vakavammin...

Hyvää:
Tunnelma
aihepiiri
huumori joka väliin jopa nauratti
käyttöliittymä
paljon puhetta...

Huonoa:
...mutta liika on liikaa
Kammottavat ulkoasuvirheet
välivideot
käsittämättömät tehtävät
täysin tyhmä lopetus

Yleisarvosana:
7/10 (asteikolla 1-10)

kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.