IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Full ThrottleMaanantai 04.10.2010 03:01

Peli: Full Throttle

Alusta: PC

Laitevaatimus: amiga 500 tai Nooan aikainen PC.
Testikone: haukottelee.

Ostin taannoin 35 eurolla sellaisen Lugasin retroseikkailupaketin missä tämäkin peli majaili.

Kerrankin voi pelata miehistäkin miehisemmällä moottoripyöräjengin pomolla. En ole muita moottoripyöräjengeihin liittyviä pelejä pahemmin nähnyt. Lukuunotamatta uusimman gta:aan lisäosaa. Joten herra Ben on mukava piriste pelihahmojen joukossa. Äijästä tosin voi olla montaa mieltä. Tyyppi on pelkkää nahkaa, lihasta, prätkällä ajoa, kovistelua ja syvää miehistä karismaa huokuvaa ääntä. Miehisyys menee Benin tapauksessa jo naurettavuuden puolelle, mutta ehkä se on tarkoituskin. En ehkä vain täysin ymmärtänyt pelin hienojakoista huumoria, vaikea sanoa kumpi oli tällä kertaa kyseessä. Huumori vai todella kehno hahmo.

Full T on jo aika iäkäs peli, se on ehtinyt jo kunnoitettavan 15 vuoden ikään ja se kyllä näkyy. Eli ei ole mitään hifitason grafiikkaa luvassa. Mutta näissä retroilupeleissä pitääkin ottaa nykynäkökannalta muut kuin graafiset ominaisuudet suurennuslasin alle. Tietenkin niitäkin voi verrata muihin aikalaisiin, vaan onko se niin tärkeää näiden eläkeläisten suhteen? Tosin tämän pelin taustat olivat Loomia huomattavasti tylsemmät.

Peliä täytyy kehua todella hyvästä ääninäyttelystä ja taustaäänistä, toimivasta juonesta ja mukaansa tempaavista bikerhenkisistä musiikeista. Huonoa puolestaan olivat typerät ajelukohtaukset joihin liittyi jonkin sortin yksinkertaista turpiin vetoa puukoin, nyrkein ja puntarein. Nämä kohtaukset olisi voitu jättää väliin. Muinaiseksi seikkaailupeliksi myös ongelmien ratkaisut olivat hyvin ilmeisiä eivätkä häirinneet hyvin nopeaa etenemistä kohti loppua. Peli on myös todella lyhyt, vain muutaman tunnin pitempi kuin edellisenä päivänä pelaamani Loom. Ehkä se on ollut näiden aikalaisten suurin ero nykypeleihin. Ja näistä teoksista on pitänyt kumminkin maksaa ihan täys hinta.

Full T ei kyllä ole lugasin parhaimpia teoksia, mutta juonen ja ääninäyttelyn osalta kyykyttää monet nykyiset keskinkertaisella toteutuksella varustetut toimintaseikkailut ja fps:sät.

Suosittelen kaikille jotka pitävät retroilusta ja eivät kyllästy niihin typeriin moottoripyöräilykohtauksiin.

Hyvää:
Musiikki
Juoni
Äänet ja ääninäyttely
Bikerhenkisyys

Huonoa:
Benistä hahmona voi olla montaa mieltä
Lättäotsaiset ongelmat
Typerät pyörälykamppailut
Tylsät taustat

Yleisarvosana: (Ei paras Lugaspeli, mutta ansaitsee pisteensä) 7/10 (asteikolla 1-10)

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.