IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Neighbours From HellMaanantai 21.11.2011 02:57

Peli: : Neighbours From Hell.

Alusta: PC.

Laitevaatimus: Korkeintaan uusi miniläppäri.

Testikone: Rentoutui helposta meiningistä.

Jokaiselle sellaiselle joka on asunut joko opiskelija-asunnossa, taikka tuikitavallisessa kerrostalolähiössä on tuttua erillaiset naapurit. On hyviä naapureita ja sitten niitä huonoja. Monesti nämä huonot naapurit ovat jompaa kumpaa ääripäätä kuten itselle on aina sattunut. Viimeksi kun asuin perheineni kerrostalossa sattuivat nämä kumpikin joukkio asustelemaan samassa rapussa. Nimittäin äärimmäisellä hiljaisuudella häiritsevät kyylät ja sitten ne jotka juhlii joka perkeleen kissanristiäiset meluten ja juoden.

Kyylät pistivät kerran uhkauslapun postiluukusta siitä syystä kun katsoimme elokuvaa hiljaisuuden jälkeen, eli kymmenen jälkeen. Niillä äänenvoimakkuuksilla kyseinen henkilö/henkilöiden on ollut pakko kytätä käytävällä jokaista pihahdusta. Ikijuhlijoilta paras kommellus tapahtui jouluaaton aattona, Pariskunnan uros oli ottanut muutaman ryypyn liikaa ja päätti heitellä apinamaisen mölinän säestyksellä asuntonsa jokaisen huonekalun ja vaimonsa samaan nurkkaan. Eli hauskaa oli väliin...

Neighbours From Hell on uusi televisoisarja jonka avulla pääsemme purkamaan patoutumiamme naapurustoa kohtaan. Sen harjoitustehtävien lisäksi voimme seurata jäynämestarin edesottamuksia 3 tuottarin eli 14 jakson ajan. Jokaisessa jaksossa on tarkoitus tehdä jäyniä ja niistä komboja joilla saatetaan naapuri paskahalvauksen partaalle. Alkuepisodit ovat lasten leikkiä mutta loppua kohti peli muuttuu jopa haastavaksi. Ei sen puoleen minä kyllä pelasin koko teoksen noin neljässä tunnissa ja en usko että muillakaan normaalipelaajilla menee tähän kauemmin aikaa. Eli täysihintaisena myydyksi peliksi surkean lyhyt. Tosin pienellä nettimaksulla tai alelaarista hankittuna tämä on ihan kelpo puuhastelua joka jotenkin kummasti rentouttaa.

Pelialueena toimi saman naapurin sivulta kuvattu asunto jota pitkin herra kelvoton vaeltaa samaa ennaltamäärättyä reittiä pitkin. Kun tuon reitin oppii ja tietää suurinpiirtein mihin mikäkin esine toimii saadaan katkeamaton jäynäketju joka takaa 100 prosentin onnistumisen. Peli on helppo ja toistaa pian itseään, mutta lyhyytensä ansiosta sen pelaa kyllästymättä läpi. Ai niin pitääpä muistuttaa että pelissä ei sitten pidä jäädä kiinni asunnon omistajalle. Sillä kaveri on todellinen herra örmy ja sankarimme saa oikein isän kädestä turpaan jos örmy huomaa hiippailusi. Samoin on myös varottava isännän lemmikkieläimiä jotka antavat hälytyksen ja turpasauna alkaa jälleen. Entä sitten pelin moraali, no ehkä se jätetään jokaisen pelaajan omaksi ongelmaksi. Onhan kiva olla ainakin pelissä ilkeä, ellei se omassa elämässä onnistu.

Kokonnaisuutena aika mukava pikkupeli, vaikka olisin toivonut hiukan enemmän sisältö, musiikkia jä ääniä olisi myös voitu viljellä enemmän ja jäynätkin olisivat voineet olla hiukan monimuotoisempia. Ei tämä kyllä parhaasta tahdostakaan huolimatta ole mikään ihan kärkipeli, vaan ei kyllä mikään huonokaan. Suosittelen kaikkia tutustumaan tapaukseen, ja uskoisin että tämä sopii myös tytöille vaikka pelattava hahmo onkin ukko (ainakin vaimoa kiinnosti, vaikka hän ei ole mikään pelaaja).

Hyvää:
Idea tuntuu tuoreelta.
Saa purettua naapurivihan paineita.
Sopii kaikenlaisille pelaajille jotka tahtovat vain ajanvietettä.
Tätä voisi kuvailla jopa rentouttavaksi.

Huonoa:
Vähän sisältöä.
Täysihintaisena myydyksi tuotteeksi ihan liian lyhyt.
Tehtävät toistavat itseään jo parin episodin jälkeen.
Musiikki ja äänipuoli aika köyhää.

Yleisarvosana:
7 (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Muutaman tunnin naapurinkiusaus sivulta kuvattuna.

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.