IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

War of the RingMaanantai 28.11.2011 10:50

Peli: : War of the Ring.

Alusta: PC.

Laitevaatimus: Ensimmäisen sormustenherraelukavan ilmestymisen aikainen masiina.

Testikone: Kumma kyllä tökki muutamassa kohdassa, vaikka tuskin tehoraja kyseessä.

Näin uutta kahden elokuvan mittaista The Hobbit filmatisointia odotellessa on hyvä vähän palautella mieliin, mitä siinä sormusten herrassa tapahtui. No itse taidan odottaa ensin ne Hobitit ja sen jälkeen katson uusiksi sen sormustrilogian. Paitsi että omistan Hobittiseikkailun painettuna sanana ja ajattelin sen lukea tänä talvena läpi jotta voin sitten Gandalfinhattu päässä katsoa elokuvat ja merkata muistiin jokaisen elokuvassa näkemäni pienimmänkin virheen. No ei nyt sentään, vaikka äsken kuvaamieni ihmisten kaltaisia henkilöitä löytyy pilvin pimein.

War of the ring ilmestyi kutakuinkin samoihin aikoihin ko tuo joitakin ihastuttanut ja toisia vihastuttanut sormustrilogia. Lisenssistä huolimatta pelissä ei hyödynnetä orjallisesti elokuvien/kirjojen tapahtumia. Toki Helmin syvännettä ja muutamaa peruskäännettä löytyy, mutta tapahtumista osa sijoittuu noin tuhat vuotta ennen sormussotaa. Eli jos olet lukenut/katsonut vain sormusteokset osa tapahtumista voi jäädä hiemän hämärän peittoon. Näin laajemmin herra Tolkienin teoksia tuntevalle ei tule yhtä suurta ongelmaa.

Kyseessä on tosiaikanaksu niin hyvässä kuin pahassa. Entuudestaan peliskeneen tutustuneille ei tule pupu pöksyyn, sillä tämä tapaus on melkoista läpihuutoa. Ei edes vaikein taso anna kovinkaan pätevää vastusta. Siksi suosittelenkin veteraanien siirtyvän joko suoraan moninpeliin ja jättävän yksinpelin untuvikkojen tahkottavaksi. Jokainen vähänkään fantsupelejä pelannut varmasti tietää Warcraft 3. Joten kyseessä on eräänlainen kopio, tosin yksinkertaisempi ja tyhmempi sellainen. Warcraft kolmosesta poiketen pelissä ei ole valittavana kuin kaksi puolta joko hyvikset tai pahikset omina kampanjoina. Jostakin syystä tässä pelissä pahiksina pelaaminen oli jotenkin maukkaampaa kuin hyviksinä tahkoaminen. Pelasitpa sitten kummalla puolella tahansa sankarin rooleihin valitut Sarumanit, Gandalfit, Aragornit ja muut kumppanit jäävät jotenkin sivuosiin. He ovat vain tavallista tehokkaampia taisteluyksiköitä. Toisaalta eikö se ole totuus strategiakartalla?

Pelattavuudessa ja graafisessa annissa ei ole mitään valittamista. Ihmettelin vain uudella koneella näin vanhan pelin ajoittaista tökkimistä, eipä ainakaan pitäisi tehot tulla vastaan. Äänet olivat melkoisen hienot selostajista musiikkiin ja alun messuava mieslaulaja kertoi että teoksessa on panostettu enemmänkin kuin lisenssipeleissä monesti on. Erityismainin saavata pahispuolen hahmojen murinat, kuiskaukset ja muut haudantakaiset äänähdykset. Haltiat puolestaan kuulostivat Ruotsalaisilta piipunrassaajilta.

Ongelmina koin juonen hypähtelyn ja tylsän saman kaavan toistamisen muutamia vähän poikkeuksellisempia tehtäviä lukuunottamatta. Paras niistä oli Uruk-haisoturin luominen. Valitettavasti useimmissa tehtävissä ei ollut edellämainitun kaltaista koukkua vaan homma toimi simppelisti. Ensin tehdään leiri, kerätään kahta resurssia (örkit miehekkäästi lihaa ja kiveä, haltiat sipsutellen hedelmiä ja kiviä). Tämän jälkeen tehdään mahdollisimman suuri armeija rajoitus 100 yksikköön ja jyrätään kenttä päästä päähän. Siinä se, ei mitään kummallisempaa. Väkisinkin sellaisen kyllästyy pelin noin 10-12 tunnin kestoaikana. Kyllästymismittarin saa asteen verran heilahtamaan vieläkin alemmas se tosiseikka että suurin osa peliajasta koostuu odottelusta ja tulipa muutaman kerran ihmeteltyä miksi teokseen ei ole laitettu nopeutustoimintoa kuten monissa muissa tämänkaltaisissa peleissä on.

Ei paras mahdollinen tosiaikanaksu markkinoilta, mutta jos warcraftit ja muut fantsunaksut on käyty läpi voi tätäkin pelata. Eli pienellä varauksella voin suositella skenen ystäville. Minä jatkan tästä eteenpäin Lords of the rings onlinen parissa. Paras tähän mennessä näkemäni mörppi ja yksi parhaimpia keskimaatulkintoja ylipäänsä... Ehkä joku päivä kirjoitan siitäkin jutun, mutta laajuutensa vuoksi siihen voi mennä aikaa.

Hyvää:
Pahikset.
Äänimaailma kokonnaisuutenaan.
Helppo oppimiskynnys.
Kelvollisesti hyödynnetty lisenssi.
Ei takerru vain elokuvien maailmaan.

Huonoa:
Pitemmän päälle tylsä.
Mitä minä seuraavaksi puuhailen odotellessafiilis.
Hyvikset hiukan mitäänsanomattomia, vaikka tutut vahvat hahmot mukana.
Ajoittain tuntui liikaa Warcraft kolmosen tyhmennetyltä kopiolta.

Yleisarvosana:
7 (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Paremman puutteessa oivallinen fantaisianaksuttelu. Älä kumminkaan odota liikoja.

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.