IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Angry Birds Star WarsSunnuntai 04.08.2013 21:34

Peli: Angry Birds Star Wars

Alusta: PC

Muut alustat: iOS, Android, OS X, Windows Phone.

Julkaistu: 2012

Suomalainen menestystarina jatkuu ja saa uuden sulan jo kovin sulkaiseen hattuunsa. Änkyrät linnut on tällä kertaa naitettu tuttujen tähtiensotahahmojen kanssa. Lopputuloksena on toimiva ja omaperäinen tulkinta tuosta nörttien märkiin uniin kuuluvasta avaruuseepoksesta. Star Trekfanit tosin taitavat olla vielä asteen pari nörtimmästä päästä, mutta se onkin toinen tarina.

Peli on melko pitkälle samaa kauraa mitä aikaisemmatkin osat. Eli ritsa ja linnut ja heidän vihollisensa possut ovat pääosassa. Taustoina tällä kertaa toimivat tähtien sodasta lainatut maisemat ja itse linnut on myös päivitetty aiheen mukaan. Esim tavallinen punalintu on valosapelia heiluttava Luke ja pommari on tällä kertaa vaimaa käyttävä Obi. Myös muut perusjannut ovat saaneet lintukuosit. Kekseliäintä antia tosin ovat possut ja heidän imperiumipahisalteregonsa.

Viimeisen päälle hiottu pelimeganiikka kruunataan tällä kertaa toimivalla juonella ja itse pelikin on enempi oikea peli. Tästä ei välttämättä kaikki tavikset tykkää mutta kaltaiseni pelaaja oli piirun verran innokkaampi kuin aikaisemmissa lintukokemuksissa.

Äänet, graafinen anti ja muu ulkokultaus ajaa asiansa, enkä enempää peliltä kaipaa. Tämän tapauksen painopiste on aivan muualla kuin ulkoisessa hapituksessa.

Tuttuun tapaan Rovio julkaisee tähänkin peliin uusia päivityksia tasaisn väliajoin. Minä pelasin jääplaneetan juuri läpi ja ilmeisesti seuraava episodi on jo ilmestynyt siihen mennesää kun julkaisen tämän.

Pitemmittä puheitta paras lintukokemukseni tähän mennessä ja kyllä tätä ainakin kannattee kokeilla vaikkei olisikaan mikään erityinen kärtylintujen ystävä. Tietenkin uutuudenviehätystä ei enää ole ja lintujen kaupalliset aikomukset vaikuttavat jo ulkoavaruuden olentojen hyökkäykseltä rakkaalle kotiplaneetallemme.

Arvosana:
8 (asteikolla 1-10)

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.