IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Ghostbusters Sanctum of SlimeMaanantai 13.10.2014 03:24

Peli: Ghostbusters Sanctum of Slime

Alusta: PC

Muut alustat: Xpox 360, PS 3

Julkaistu: 2011

Meidän kaikkiean kasarilasten muinaismuistoja kaivellaan nykypäivänä suunnassa jos toisessa. Ghoustbusterselokuvat ovat nykypäivänä kumpainenkin lievästä kulttileimasta nauttivia teoksia, vaikka niiden anti onkin paikoitellen hölmöä ja sen ajan erikoistehosteet eivät nykypilttejä hätkäytä muulla ko heikolla tasollaan. Mutta voi pojat, voi pojat miltä ne näyttivätkään silloin joskus. No joka tapauksessa viime aikoina on tullut klassista kamaa vanhoille parroille pelattavaksi aiheesta ja aiheen vierestä. Tällä kertaa kohdeyleisöä pidetään pilkkana.

Noin vuosi sitten pelaamani haamujengeily oli puutteistaan huolimatta ihan hyvä haamujengipeli, joka viihdytti koko kestonsa ajan. Tämä tapaus puolestaan haparoi pimeässä. Ensinnäkin ikoninen nelikko ei esiinny ko sarjakuvin asetelluissa juonipätkissä ja itse kummitusjahdin hoitaa keltanokkajengi. Sarjakuvaosio on ehkäpä pelin parasta antia ja se antaa näennäisesti suurehkon juonikehityksen lähes olemattomaan peliin. Paitsi ettei minulle ainakaan uponneet kuvinkaan hyvin uuden nelikon vitsit joita näki sekä sarjakuvajuonessa että kesken itsensä varsinaisen toiminnan. Jopa Pulttibois taitaa vetää pitemmän korren huumorin saralla.

No entäpä se itse toiminta. Tarkoituksena on ottaa hallintaan yksi uuden nelikon jäsen ja pelata kentät läpi. Hahmot eivät käytännössä eroa millään tavalla toisistaan, paitsi että joukossa on kaksi valkoista miestä, yksi musta mies ja valkoinen nainen. Pelatessa he kaikki omaavat tasan samat jipot. Kentät ovat tylsiä ja niitä on vähän. Pelissä on vain 12 tasoa ja niistäkin muutamaa kierrätetään. Eteneminen tapahtuu samalla kaavalla, ensin mennään huoneeseen jonkin ajan päästä aaveet ilmestyvät ja ne räiskitään haamujengitapaan, tämän jälkeen on pätkä käytävää jonka varrella ei tule mitään vastaan ja sitten taas tyhjennetään huone. Väliin tosin päästään matsaamaan pomohaamujen kanssa, nämä sentään ovat vähän haastavampia tapauksia, mutta nekin vain lähinnä umpityhmien ai-kavereiden vuoksi.

Ulkoinen anti on ihan ok tämän butjettiluokan peliin ja autoräiskintäosuudet kaupungin kadulla olivat jopa ihan näyttäviä. Äänimaailmakin toimii ja haamujengin nimikkobiisi on saatu mukaan. Ohjaaminen sujuu vaivattomasti muilta osin, paitsi kavereiden elvytys on aika nihkeää touhua. Tekoäly vihollisten osalta on tasoa hakkaa päälle. Sen toki vielä sietää, mutta ne kavereina pyörivät "apulaiset" saisivat minulta kaikki koivuniemen herraa oikein olan takaa jos olisivat alaisiani. Nimittäin tumpelompia ai-kavereita saa jo hakemalla hekea pelihistorian aikaisemmista vaiheista. Kaiken kukkuraksi viholliset tunkevat aina ohjastettavan päälle ja npc-hahmot saavat toikkaroida rauhassa miten haluavat. Siitäkin huolimatta ne tapattavat itsensä tai tiimitoverinsa käsittämättömän tumpelolla tavalla.

Peliä olisi ilmeisesti läpäisyn jälkeen tarkoitus netissä hakata neljän hengen co-optiiminä, mutta eipä oikein innostanut näkemäni perusteella. Lisäksi olisi myös saatavilla noin 2 euron DLC-sisältö, mutta kuka hullu sen nyt menisi ostamaan.

En oikein suosittele tätä peliä kenellekkään, en edes elokuvasarjan todellisille faneille.

Arvosana: 3 (asteikolla 1-10)

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.