IRC-Galleria

Defoni

Defoni

is just a figment of your imagination

of Flowers & SunshineLauantai 09.01.2010 22:38

Ajattelin, että voisin kirjoittaa lastenkirjan homoseksuaalisella teemalla; prinssit saa aina prinsessansa, mutta entä jos prinssi tykkääkin toisista prinsseistä?

Homoseksuaalisuus populaarikulttuurissa yleistyy vuosi vuodelta ja LGBT teemoja voi löytää yllättävistäkin paikoista. Itselle on jäänyt hyvin mieleen 2002-vuoden Lilo & Stitch-piirroselokuvasta Agentti Pleakley, joka tykkäsi pukeutua naisten vaatteisiin. Ja tietysti J. K. Rowlingin paljastus Albus Dumbledoren seksuaalisesta suuntaumuksesta (joka tuskinpa tuli kovin suurena yllätyksenä kenellekään).

Vielä ei olla täydellä hyväksymisen tasolla, mutta rankkaa se oli tummaihoisillakin saada oikeutensa, eikä ilma vieläkään ole kaikilta osin puhdas. Neljänkymmenen vuoden päästä olisi toivottavasti asiat jo eri mallilla. Tulevaisuudessa ihmiset voisivat katsoa taaksepäin ja kammoksua tämän ajan ahdasmielistä tekopyhyyttä.

Se tekisi hyvää lapselle, jos jo nuorena kuulisi prinsessa & prinsessa tarinoita siinä missä prinssi & prinsessakin; iskostettaisiin heti päähän asian normaalius eikä puhuttaisi kuin se olisi jotain täysin erilaista ja poikkeavaa.

Kirjantekoidean myötä innostuin Wikipedittamaan ja selvitin, että muutkin ovat pitäneet hyvänä ideana homoseksuaalisuutta käsittelevien lastenkirjojen julkaisua; yksi ensimmäisistä on jo vuodelta 1981.

Joinakin päivinä kannattaa nousta ylös sängystä (tai kavereiden sohvalta).


"It always seemed to me a bit pointless to disapprove of homosexuality. It's like disapproving of rain." - Francis Maude

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.