IRC-Galleria

Defoni

Defoni

is just a figment of your imagination

It never stops, does it?Perjantai 15.10.2010 20:46

Jos en olisi jo aikoja sitten eronnut kirkosta, niin se olisi tapahtunut viimeistään siinä vaiheessa kun joku nainen Kristillisdemokraateista sanoi tällä viikolla radiossa, että ne haluaisi saada abortit laittomiksi.

Olen iloinen jokaisen keskiviikkona eronneen 2 633:men ihmisen puolesta. Usko on jokaisen oma asia; jos joku haluaa uskoa keijuihin tai vampyyreihin, niin ihminen saa kaikessa rauhassa mun puolestani uskoa näihin. Pelkkä johonkin uskominen ei tee vahinkoa kellekään. Mutta siinä vaiheessa kun aletaan tähän uskoon vetoamalla syrjimään ihmisiä, latelemaan vanhanaikaisia sääntöjä "oikeasta" ja "väärästä", kun uskon turvin halutaan evätä ihmisiltä näiden perusoikeudet siksi, että heidän katsotaan olevan jollakin tapaa "vääriä" ja "viallisia" ja yritetään tuputtaa tätä omaa uskoa ja mielipiteitä muille, niin kuin ne olisivat ainoa oikea totuus maailmassa, ja ne jotka eivät toimi kuvitteellisten sääntöjen mukaan ovat väärässä olevia ihmisiä, niin siinä kohtaa homma menee yli.

Jos ajatus Jumalasta tuo jollekin paremman mielen, niin tuokoon. Ajatus Joulupukista tuo paremman mielen monille lapsille, enkä mä niiltäkään haluaisi evätä niiden uskoa Korvatunturilla asuvaan parrakkaaseen mieheen. Mutta on tärkeää tajuta, että Jumala on vain aikuisille päivitetty versio Joulupukista ja Pääsiäispupusta. Jos sä päätät uskoa siihen, niin ota se omana henkilökohtaisena juttunasi äläkä kaiken kattavana totuutena, jonka turvin voit syrjiä ja paheksua ihmisiä.


(Yritän kuulostaa diplomaattiselta, mutta tosiasiassa mä en tajua uskovaisten ajatusmaailmaa yhtään. Mitä sieniä pitää vetää, että alkaa uskomaan luomiskertomukseen evoluutioteorian sijasta? Mä voisin vaikka tästä eteenpäin olla uskomatta painovoimaan.)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.