IRC-Galleria

Dysprozium

Dysprozium

Love overcomes All, even if hate or fear has already conquered you.

suljettuja ajatuksiaSunnuntai 29.04.2012 04:20

Tässä vuosien verralla huomannut aina sen saman efektin laitohoidossa suljetulla että siellä on aina turvallinen ja kotoisa olotila. Ihan kuin kotiin tulisi. Siellä on ihmisiä samassa jamassa tai pahemmassa/huonommassa ja jokainen osaa lukea toista kuin avointa kirjaa. Tuntuu ettei tarttis edes suuta aukasta kun olisi ihan kuin yhtenäinen sielu tunnetasolla. Ei, en ollut silloin psykoosissa. Oon kyllä elämän aikana ollu erinäisissä laitoksissa melkein 2-vuotta. Laitostumista on kyllä tullut reippaasti. Siitä on vaikeeta päästä irti.

Mietityttää vielä enemmän se että miksi jotkut ihmiset kaipaavat sellaista ympäristöä tunteakseen olonsa edes hieman eheämmäksi. Okei, kun vointi on huono tai huonohko niin on aina pitänyt esittää pirteätä ihmistä kun ei halua läheisten kärsiä siitä ja huolehtia. Se vie tottakai hyvinhyvin paljon energiaa, niistä jo erittäin loppuunkulutetuista energiavarannoista. Jo pelkkä hampaidenpesu ilman tukea voi olla jo erittäin paljon energiaa vievää. Osastolla voi vaan olla, ei tartte huolehtia ruoasta tai kauppareissuista. Saa kerrankin levätä. Tietysti myös pieleen menneet lääkekokeilut voi aiheuttaa laitoshoitoa vaativia oireita.

Sitten on tietysti erinäiset mt-sairaudet jotka on mahdollisesti tulleet joistakin kovista traumoista ja esimerkiksi lapsuus jäänyt ikään kuin kesken siinä kaikessa hulinassa..elää elämäänsä alitajuisesti niin kuin lapsi kokee ja kuten ihmiselle yleistä niin esim. trauman kokenut saattaa täysin alitajuisesti hakeutua elämässään samankaltaisiin (elämän)tilanteisiin, joissa aikaisempi
trauma on tapahtunut. Siis esim. lapsuudessa seksuaalisesti hyväksikäytetyllä on selkeästi suurempi riski joutua raiskatuksi.
Tuo on ääriesimerkki, toisaalta esim. aikuisuudessa saattaa valita elämänkumppanin, jonka kanssa "pääsee" kokemaan
lapsuuden vaikeaa isä- tai äitisuhdetta. Siinä toivossa, että tällä kertaa saisi "asiat korjattua". Tai sitten on se ongelma myös monella että kokenut liikaa tuskaa ja lapsuudenaikaisista kehityshäiriöistä tunnetasolla on tullut jokin defenssi huonoja tunteita kohtaa ja kaikki menee sisälle, eikä käsittele niitä. Jolloin sitten tulee kaikkea paskaa...plääplää näitä on ihan liikaa erinäisiä vaihtoehtoja. Meni mielenkiinto jo! adhd hah.. On ihminen niin monimutkainen olento psyykeltään että huhhu.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.