IRC-Galleria

Dysprozium

Dysprozium

Love overcomes All, even if hate or fear has already conquered you.
Karman laki on kyl yks ympäripyöreimmistä ja ahdasmielisimmistä käsitteistä mitä löytyy elämänfilosofian/uskontojen piiristä. Pahimmillaan tekee ihmisestä oikeasti välinpitämättömän ja vaarallisen joitakin ihmisryhmiä kohtaan koska joku tietty ihminen/ihmiset, tietyllä moraalilla varustettuna ovat tehneet oman määritelmän karmasta ja sinä seuraat.

Lopulta eri versioita uskontojen/elämänfilosofioiden lisäksi on periaatteessa niin monta kuin on ihmistä. No Good. Ainut esitys jonka itsekseni joskus kehitin(ja myöhemmin luin ohimennen jostain kirjasta että joku muukin on ajatellut samallalailla) on se että huonoa tai hyvää karmaa kiertyy vain ja ainoastaan sen mukaan koetko tekosi moraalisesti tai elämänfilosofisesti oikeaksi vai vääräksi. Tarpeeksi kun kelailee ja osaa pitää mielen avoimena niin pystyy kuka tahansa ihminen muuttamaan oman tai muiden pahan teon oikeaksi päässään, oikeutetuksi. Sama pätee toisinpäinkin. Tää määritelmä vaan johtaa siihen että joillekkin oikealta tuntuva teko on toisen mielestä paha teko, joka voi aiheuttaa suurta kärsimystä. Kärsimys voi tietty johtaa tärkeään positiiviseen henkiseen kasvuun (tai tuhoon).

Entäpä ne lapsisotilaat, jotka on opetettu ja ohjelmoitu pahaksi, (tai niiden mielestä oikeaoppisiksi) lähes tunteettomiksi sosiopaateiksi?

Entäpä ne jotka ovat muuttuneet pahoiksi esim. hakatuksi tulemisen jälkeen, aivovamman vuoksi?

Entäpä ne tutkimukset joiden mukaan ihmisellä on vahva luontainen taipumus pahoihin brutaaleihin tekoihin kun lait, moraaliset säännöt ja rangaistukset hävitetään? Ihminen on vain yksi eläin luonnossa muiden seassa jota ajavat samat periaatteet?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.