IRC-Galleria

Kaveri juo liikaa – mitä sitten?

Viimeksi kuluneen kahden vuosikymmenen aikana nuorten asenneilmasto on muuttunut selvästi alkoholimyönteisemmäksi. Yhä useampi nuori mieltää alkoholin kuuluvan tavanomaiseen elämänmenoon.
Tutkimustieto kertoo karua kieltä nuorten alkoholinkäytön vaikutuksista yhä kehittyviin aivoihin: liiallisen alkoholinkäytön on todettu olevan yhteydessä muun muassa oppimisvaikeuksiin sekä heikentyneeseen kykyyn tehdä päätöksiä aikuisiällä.
Varhain aloitettu alkoholinkäyttö liittyy alkoholin ongelmakäyttöön sekä riippuvuusongelmiin aikuisuudessa. Nuorten humalahakuinen juominen liittyy voimakkaasti alkoholihaittojen kokemiseen. Fysiologiset haitat ovat yhteydessä erityisesti humalahakuiseen kertajuomiseen, kun taas mm. seksuaalinen riskikäyttäytyminen ja laittomuudet ovat lisäksi yhteydessä toistuvaan alkoholin juomiseen.

Kaveri on joka viikonloppu kännissä. Mitä pitäisi tehdä? Vai pitääkö tehdä mitään? Onko juominen jokaisen oma asia? Voiko nuori itse puuttua asiaan vai vaaditaanko puuttumiseen aikuinen?

Tule keskustelemaan aiheesta yhteisöömme torstaina 19.8.10 klo 18:00–19:30 ja tiistaina 24.8.10 klo 18:00–19:30.

Yhteenveto teemaviikosta ”Kaveri juo – mitä sitten?”

Pidimme IRC-gallerian yhteisössämme chatit aiheesta ”Kaveri juo – mitä sitten?” to 19.8.2010 ja ti 24.8.2010. Tarkoitus oli keskustella siitä kuinka puuttua kaverin liialliseen juomiseen ja kenen asia puuttua jos kaveri juo liikaa. Yleinen mielipide asiasta tuntui olevan, että jokaisella on oikeus tehdä mitä haluaa, mutta myös ystävän ja vanhempien puuttumista asiaan kannatettiin jonkin verran. Keskustelut olivat melko hiljaisia ja toisena iltana keskustelu ajautuikin enemmän keskusteluun tupakoin nista, erityisesti uudesta tupakkalaista joka astuu voimaan 1.10.2010.

Otteita keskusteluista:

”Siis pieni maistelu ja hiprakka ei ole paha mut kunnon kännäämiset ,,, nou thanks”

”On jokaisen oma asia, mut jos alkaa mennä ihan överiks niin pakko siihen on koittaa vähän puuttua”

”Ei todellakaan ole huono idea kertoa vanhemmille jos kyseessä on alaikäinen :)”

”Mä oon viistoista ja juon kyllä aika paljon. Kuinka paljon yleisesti ottaen mun ikäiset juo?”

”Se on sen kaverin oma asia juoko vaiko ei :D:D:D


”Tyhmäähän tuo tupakointi ja muu alkoholisointi on mutta mielestäni ihmisellä pitäisi olla vapaus valita mitä tekee”

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.