IRC-Galleria

Marraskuun teema: TupakkaMaanantai 25.11.2013 12:00



Minä en polta, koska…

Tupakka tappaa. Vanha juttu vai mitä? Jos kelaa muutaman vuosikymmenen taaksepäin, tupakan tappava vaikutus oli vielä kyseenalainen. ”Sitä ei ole tutkittu riittävästi”. No nyt on, ja tupakka kiistatta on sen verran myrkyllinen aine, että sitä ei kannata käyttää. Tuo onkin muuten kokonaan oma aiheensa, milloin jotakin ON tutkittu riittävästi. Aina löytyy tieteenharjoittajia (ja tupakkayhtiöitä) jotka haluavat kyseenalaistaa vallitsevat tutkimustulokset.

Tästä varmasta tiedosta huolimatta, osa edelleen ottaa sen riskin ja kokeilee mistä tupakassa oikein on kyse. ”No, ei yhdestä kerrasta koukkuun jää”, ei ehkä, mutta kuinka monella se jää yhteen kertaan? Entä kun huomaa, että siitä ei tosiaan jäänyt koukkuun, kokeilenpa toisen, kolmannen, neljännen… ja kuinka ollakaan, olen koukussa! Suurin osa polttajista haluaisi lopettaa, mutta ei pysty. Miksi kokeilisit jotain sellaista mistä suurin osa haluaa eroon?

Ne hyvät vaikutukset… Ah. Eihän kukaan polttaisi jos ei tupakalla olisi myös niitä. Monet tupakoitsijat sanovat, että jää paitsi hyvistä jutuista jos ei mene tupakkapaikalle. Tai jopa niin, että sitten ei tutustu muihin. Mutta kyllähän ei –tupakoivatkin kavereita saavat? Toki on työpaikkoja, joissa tupakoivia on enemmän kuin ei-tupakoivia. Suunta on silti muuttumassa, nuorista enää vajaa 1/5 tupakoi. Pian jäät jutuista paitsi, jos et lopeta polttamista. Parhaat jutut kerrotaan sisällä, ei ulkona!

Paljon helpompaa on luetella tupakoinnin huonoja puolia. Perusteita sille miksi ei polta. Niitä voi olla hyvä listata itselleen jo ennen sitä ensimmäistä kokeilua. Voi vaikka sitten jättää sen ekankin kerran väliin. Minä en polta, koska rööki haisee pahalle. Myös vaatteissa ja hiuksissa, saati hengityksessä. Minä en polta, koska siihen menee rahaa, käytän sen mielummin johonkin ihan muuhun kuin savuna ilmaan. Minä en polta, koska se ei ole coolia. Minä en polta, koska haluan elää vanhemmaksi ja terveellisemmin. Minä en polta, koska en halua tukea tupakkayhtiöitä, saastuttaa luontoa enkä viedä elantoa kehitysmaista. Minä en polta, koska en halua olla riippuvainen. Keksitkö itse lisää?

Aiheesta chattailtiin Elämä On Parasta Huumetta -yhteisössä 19.11.2013. Chatissa oli kivasti porukkaa ja juttu lensi :)

TupakkaPerjantai 15.11.2013 14:42, 709 vastaajaa

EOPH:n Suurta Tupakka-iltaa vietetään tiistaina 19.11. klo 18.00-19.30. Tule mukaan chattailemaan! Siis tänne: Elämä On Parasta Huumetta (Minä ja muut)
Tupakoitko?
Häiritseekö, jos kaverisi tupakoi?
Seurustelisitko tupakoitsijan kanssa?
Onko oikein vaatia seurustelukumppania lopettamaan tupakointi?
Tulisiko tupakointia rajoittaa nykyistä enemmän?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.