IRC-Galleria

Kuulintu

Kuulintu

Antti - mIRCkausta jo vuodesta 1999
1. Turun kauppatorin alle tulee rakentaa yksityisellä rahoituksella pysäköintilaitos.

- Jokseenkin eri mieltä. Tällä hetkellä näen Turun pysäköintijärjestelmän kohtuullisen toimivana, ja toriparkki olisi paitsi kallis, myös kaupunkikuvaan sopimaton asia. Pysäköintihalleja on keskustassa jo kuitenkin neljä kappaletta ja olen aina itse löytänyt maksuttoman parkkipaikan kävelymatkan päässä keskustasta.

2. Musiikki- ja kongressitalo on investointihankkeena kiireellisempi kuin keskustan palloiluhalli.

- Täysin eri mieltä. Tässä tapauksessa liikunta menee tämmöisen ns. hienostokulttuurin edelle. Kaiken lisäksi musiikkitalo palvelisi vain klassista musiikkia, joten näin nuorena en ole innostunut muutenkaan ajatuksesta. Musiikkitalo tulisi huomattavasti kalliimmaksikin.

3. Vanhustenhuollon henkilökuntamäärä tulee nostaa valtion laatusuositusten mukaiselle tasolle.

- Täysin samaa mieltä. Vanhustenhuollon piirissä työskentelee suomessa aivan liian vähän ihmisiä.

4. Turun koulu- ja lukioverkko kaipaa karsintaa.

- Täysin eri mieltä. Karsinta tarkoittaa aina keskittämistä ja ryhmien koon kasvamista, ja kummallakaan asialla ei ole ainoatakaan positiivista aspektia.

5. Turun tulee myydä osa vuokra-asunnoistaan.

- Jokseenkin samaa mieltä. Turulla on tällä hetkellä suhteellisen hyvä vuokra-asuntotilanne, joten jos halutaan saada pieniä lisätuloja, niin kannatan varauksella vuokra-asuntojen myymistä.

6. Jos on pakko, on parempi korottaa kunnallisveroa kuin karsia kunnallisia palveluita.

- Palveluista ei voi missään tapauksessa karsia, joten tähän jää ainoaksi vaihtoehdoksi kunnallisveron nostaminen.

7. Sosiaalihuollon asiakkaaksi ja tuelle pääsee nykyisin liian helposti.

- Täysin eri mieltä. Sosiaalikeskuksen asiakkaaksi ei päästä, vaan joudutaan.

8. Mielestäni ympäristö- ja luontoarvoista on joustettava, jos siten voidaan lisätä kunnan työpaikkoja tai asukkaiden taloudellista hyvinvointia.

- Täysin eri mieltä. Meidän ainutkertaisella luonnollamme ei voi olla olemassa säälittävässä markkinataloudessamme määriteltävää hintaa.

9. Kotikuntani palkkalistoilla olevien työntekijöiden määrää on vähennettävä, koska heitä on liikaa.

- Täysin eri mieltä. Turun kaupungilla ei ole liikaa henkilökuntaa.

10. Kunnallisia palvelu- ja käyttömaksuja on porrastettava nykyistä voimakkaammin siten, että hyvätuloiset maksaisivat palveluista enemmän.

- Jokseenkin samaa mieltä. Ero ei kuitenkaan saa olla kohtuuttoman suuri.

11. Jos toinen vanhemmista on kotona, perheen lapsilla ei pidä olla oikeutta kunnalliseen päivähoitoon.

- Täysin eri mieltä. Jos toinen vanhemmista on vaikka sairaslomalla tai sairaseläkkeellä, hän ei kykene välttämättä hoitamaan lasta. Lapsi ei myöskään opi kotona ollessaan elämässä välttämättömiä sosiaalisia taitoja, joten päiväkotiin menoa tulisi mielummin kannustaa kaikin keinoin. Yksityinen päivähoito taas on täysin normaalikuluttajan talouden ulottumattomissa

12. Jos kotikuntani kirjastotoimen määrärahoja lisätään, on varat käytettävä ennen muuta: (valitse vain yksi)

- Musiikkiin, elokuviin, nettiin. Ja lisäisin vielä peleihin. Turun musiikkikirjasto on sirpaloitu ympäri kaupunkia ja on mielestäni aineistoltaan surkea. Elokuvista en viitsi edes aloittaa...

13. Jos on pakko valita, määrärahoja on parempi leikata ennemmin terveyskeskuksen palveluista kuin peruskouluilta, sillä yksityistä sairaanhoitoa on tarjolla joka tapauksessa mutta yksityisiä peruskouluja ei käytännössä ole.

- Täysin eri mieltä. Kaikkien kansalaisten terveyspalvelut pitää pystyä takaamaan. Yksityisiin on varaa vain porvareilla. Koulutus tulee vasta sen jälkeen.

14. Jotta kotikuntani saisi lisätuloja, on (valitse kaksi tärkeintä)

- Houkuteltava yrityksiä edullisin ehdoin tai kunnan tuella tai anottava valtiolta lisärahaa. Kuntaliitoksia vastaan olen erittäin jyrkästi. Niillä saavutetaan ainoastaan palvelujen huonontuminen ja ruuhkautuminen sekä tuhotaan kulttuurihistoriallisia alueita mm. kaavoittamalla ja uudelleennimeämällä, sekä vahingoitetaan muutenkin historiallisia juuriamme. Käyttömaksujen lisääminen vain karsisi asiakkaita, jolloin sen hyöty olisi plus miinus nolla.

15. Mitä seuraavista palveluista on järkevä ulkoistaa yksityisille aloille, jolloin niitä ei tarvitse tuottaa pelkästään kunnan tai kuntayhtymän itsensä palkkaaman oman henkilöstön voimin. (valitse niin monta kuin haluat, mutta ainakin yksi)

- Olen jyrkästi kunnallisten palvelijen yksityistämistä vastaan. Sellainen vain nostaa hintoja ja jakaa vastuuta liian monelle taholle.

16. Turun kannalta paras kuntaliitoskumppani on Kaarina.
- Täysin eri mieltä. Kulttuurin ja perinteisien arvojen puolesta, palvelujen sujuvuuden ja saatavuuden puolesta: EI kuntaliitoksille!

17. Turun tulisi ottaa käyttöön pormestarimalli, kun kaupunginjohtaja seuraavan kerran valitaan.

- En tunne pormestarimallia, en ota kantaa.

18. On tärkeää säilyttää Suomi kaksikielisenä maana. Kunnallisten palvelujen saanti on turvattava sekä suomeksi että ruotsiksi, vaikka se olisi kalliimpaa.

- Täysin eri mieltä. Ruotsinkielisyys on meille taloudellinen ja kulttuurillinen taakka ja ruotsinkielistä vähemmistöä on jo tähän asti hemmoteltu aivan liikaa.

19. Turun tulee luopua kaupungin työntekijöiden irtisanomiskiellosta talouden tasapainottamistarpeiden takia.

- Jokseenkin eri mieltä. Matalapalkka-aloilla irtisanomisperusteita pitäisi tiukentaa, virka-asemasta taas saisi saada helpomminkin kenkää.

20. Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran saarille tulee kaavoittaa asuntoja noin 30 000 asukkaan tarpeisiin.

- Jokseenkin eri mieltä. Kuulostaa kalliilta visiolta, eikä mielestäni asuntojen kaavoittamiseen ole Turussa tällä hetkellä noin suurta hätää.

- Kuulintu -

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.