IRC-Galleria

Kuulintu

Kuulintu

Antti - mIRCkausta jo vuodesta 1999

Blogi

- Vanhemmat »

Merilapin maisemissaSunnuntai 28.12.2008 13:57

Kahvinkeitin porisee yksiöni pöydällä. Pikkuveli heräilee ja leikkii jotain kännykän kanssa. Asunto saatiin yllättävän nopeasti kodikkaaksi ja pienen alkujännityksen ja epäilyn jälkeen se tuntuu todella ihanalta pieneltä kodilta. Joulun pyhät ovat pyyhältäneet ohitse todella uskomatonta vauhtia, ei oikein mistään joulusta ollut tietoakaan kaiken muuttamisen ja hämmingin keskellä.

Tammikuussa alkaakin sitten arki ja pitää alkaa suunnittelemaan Kela-Työvoimatoimisto akselille suuntautumista. Olo on väsynyt, mutta kohtuullisen mukava noin muuten. Mutta menenpä ottamaan sen kahvikupillisen ja katson josko kaveri tulisi tuosta "naapurista" myös kahville.

- Kuulintu -

Talvi löysi TurkuunkinSunnuntai 23.11.2008 13:15

Avaan silmäni kylmänharmaaseen, marraskuiseen sunnuntaiaamuun, mutta minua ei liiemmin väsytä. Vaikka eilen ei tullutkaan valvottua, ärtymykseni kasvaa kellon ollessa puoli yksitoista, eikä seuraavan viikon työkalenteri ainakaan kevennä mieltä.

Täytyy vain huokaista helpotuksesta, että työkaveri palaa pitkältä sairaslomaltaan, eikä se voisi tapahtua paremmalle viikolle. Olisin varmaan ottanut työkkäristä karenssia jos olisin joutunut tämänkin viikon hoitamaan yksin. Onneksi ei tarvinut, mutta minun täytyy todeta, että olen poikki vähän joka suhteessa.

Turkuunkin saatiin ensilumi vasta nyt, vähän marraskuun puolen välin jälkeen, kun se yleensä on sadellut tuossa kuukautta aikaisemmin, mutta nyt ilma tuntuu purevan kylmältä ja talviselta. Valitettavasti se kuitenkin muuttuu jossain vaiheessa loskaksi ja plussakeliksi, todennäköisesti ensi viikon lopulla.

Joulu ollaan tänä vuonna Velkualla Susannan porukoiden luona, mutta uudenvuoden vietosta ei ole vielä varmuutta, koska Susannalla olisi työvuoroja välipäiville. Ajatus, että näkisin vanhempani ja pikkuveljiäni tänä vuonna vain kerran, saa minut raivon partaalle, enkä todellakaan halua lähteä sinne yksin. Täytyy kuitenkin vain todeta taas kerran, että kyseessä on asia, johon en voi mitenkään vaikuttaa.

Taidanpa tästä lähteä ottamaan aamuisen kahvikupin ja miettimään, josko sitä vaikka yrittäisi jotain runontynkää kirjoittaa.

- Kuulintu -
1. Turun kauppatorin alle tulee rakentaa yksityisellä rahoituksella pysäköintilaitos.

- Jokseenkin eri mieltä. Tällä hetkellä näen Turun pysäköintijärjestelmän kohtuullisen toimivana, ja toriparkki olisi paitsi kallis, myös kaupunkikuvaan sopimaton asia. Pysäköintihalleja on keskustassa jo kuitenkin neljä kappaletta ja olen aina itse löytänyt maksuttoman parkkipaikan kävelymatkan päässä keskustasta.

2. Musiikki- ja kongressitalo on investointihankkeena kiireellisempi kuin keskustan palloiluhalli.

- Täysin eri mieltä. Tässä tapauksessa liikunta menee tämmöisen ns. hienostokulttuurin edelle. Kaiken lisäksi musiikkitalo palvelisi vain klassista musiikkia, joten näin nuorena en ole innostunut muutenkaan ajatuksesta. Musiikkitalo tulisi huomattavasti kalliimmaksikin.

3. Vanhustenhuollon henkilökuntamäärä tulee nostaa valtion laatusuositusten mukaiselle tasolle.

- Täysin samaa mieltä. Vanhustenhuollon piirissä työskentelee suomessa aivan liian vähän ihmisiä.

4. Turun koulu- ja lukioverkko kaipaa karsintaa.

- Täysin eri mieltä. Karsinta tarkoittaa aina keskittämistä ja ryhmien koon kasvamista, ja kummallakaan asialla ei ole ainoatakaan positiivista aspektia.

5. Turun tulee myydä osa vuokra-asunnoistaan.

- Jokseenkin samaa mieltä. Turulla on tällä hetkellä suhteellisen hyvä vuokra-asuntotilanne, joten jos halutaan saada pieniä lisätuloja, niin kannatan varauksella vuokra-asuntojen myymistä.

6. Jos on pakko, on parempi korottaa kunnallisveroa kuin karsia kunnallisia palveluita.

- Palveluista ei voi missään tapauksessa karsia, joten tähän jää ainoaksi vaihtoehdoksi kunnallisveron nostaminen.

7. Sosiaalihuollon asiakkaaksi ja tuelle pääsee nykyisin liian helposti.

- Täysin eri mieltä. Sosiaalikeskuksen asiakkaaksi ei päästä, vaan joudutaan.

8. Mielestäni ympäristö- ja luontoarvoista on joustettava, jos siten voidaan lisätä kunnan työpaikkoja tai asukkaiden taloudellista hyvinvointia.

- Täysin eri mieltä. Meidän ainutkertaisella luonnollamme ei voi olla olemassa säälittävässä markkinataloudessamme määriteltävää hintaa.

9. Kotikuntani palkkalistoilla olevien työntekijöiden määrää on vähennettävä, koska heitä on liikaa.

- Täysin eri mieltä. Turun kaupungilla ei ole liikaa henkilökuntaa.

10. Kunnallisia palvelu- ja käyttömaksuja on porrastettava nykyistä voimakkaammin siten, että hyvätuloiset maksaisivat palveluista enemmän.

- Jokseenkin samaa mieltä. Ero ei kuitenkaan saa olla kohtuuttoman suuri.

11. Jos toinen vanhemmista on kotona, perheen lapsilla ei pidä olla oikeutta kunnalliseen päivähoitoon.

- Täysin eri mieltä. Jos toinen vanhemmista on vaikka sairaslomalla tai sairaseläkkeellä, hän ei kykene välttämättä hoitamaan lasta. Lapsi ei myöskään opi kotona ollessaan elämässä välttämättömiä sosiaalisia taitoja, joten päiväkotiin menoa tulisi mielummin kannustaa kaikin keinoin. Yksityinen päivähoito taas on täysin normaalikuluttajan talouden ulottumattomissa

12. Jos kotikuntani kirjastotoimen määrärahoja lisätään, on varat käytettävä ennen muuta: (valitse vain yksi)

- Musiikkiin, elokuviin, nettiin. Ja lisäisin vielä peleihin. Turun musiikkikirjasto on sirpaloitu ympäri kaupunkia ja on mielestäni aineistoltaan surkea. Elokuvista en viitsi edes aloittaa...

13. Jos on pakko valita, määrärahoja on parempi leikata ennemmin terveyskeskuksen palveluista kuin peruskouluilta, sillä yksityistä sairaanhoitoa on tarjolla joka tapauksessa mutta yksityisiä peruskouluja ei käytännössä ole.

- Täysin eri mieltä. Kaikkien kansalaisten terveyspalvelut pitää pystyä takaamaan. Yksityisiin on varaa vain porvareilla. Koulutus tulee vasta sen jälkeen.

14. Jotta kotikuntani saisi lisätuloja, on (valitse kaksi tärkeintä)

- Houkuteltava yrityksiä edullisin ehdoin tai kunnan tuella tai anottava valtiolta lisärahaa. Kuntaliitoksia vastaan olen erittäin jyrkästi. Niillä saavutetaan ainoastaan palvelujen huonontuminen ja ruuhkautuminen sekä tuhotaan kulttuurihistoriallisia alueita mm. kaavoittamalla ja uudelleennimeämällä, sekä vahingoitetaan muutenkin historiallisia juuriamme. Käyttömaksujen lisääminen vain karsisi asiakkaita, jolloin sen hyöty olisi plus miinus nolla.

15. Mitä seuraavista palveluista on järkevä ulkoistaa yksityisille aloille, jolloin niitä ei tarvitse tuottaa pelkästään kunnan tai kuntayhtymän itsensä palkkaaman oman henkilöstön voimin. (valitse niin monta kuin haluat, mutta ainakin yksi)

- Olen jyrkästi kunnallisten palvelijen yksityistämistä vastaan. Sellainen vain nostaa hintoja ja jakaa vastuuta liian monelle taholle.

16. Turun kannalta paras kuntaliitoskumppani on Kaarina.
- Täysin eri mieltä. Kulttuurin ja perinteisien arvojen puolesta, palvelujen sujuvuuden ja saatavuuden puolesta: EI kuntaliitoksille!

17. Turun tulisi ottaa käyttöön pormestarimalli, kun kaupunginjohtaja seuraavan kerran valitaan.

- En tunne pormestarimallia, en ota kantaa.

18. On tärkeää säilyttää Suomi kaksikielisenä maana. Kunnallisten palvelujen saanti on turvattava sekä suomeksi että ruotsiksi, vaikka se olisi kalliimpaa.

- Täysin eri mieltä. Ruotsinkielisyys on meille taloudellinen ja kulttuurillinen taakka ja ruotsinkielistä vähemmistöä on jo tähän asti hemmoteltu aivan liikaa.

19. Turun tulee luopua kaupungin työntekijöiden irtisanomiskiellosta talouden tasapainottamistarpeiden takia.

- Jokseenkin eri mieltä. Matalapalkka-aloilla irtisanomisperusteita pitäisi tiukentaa, virka-asemasta taas saisi saada helpomminkin kenkää.

20. Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran saarille tulee kaavoittaa asuntoja noin 30 000 asukkaan tarpeisiin.

- Jokseenkin eri mieltä. Kuulostaa kalliilta visiolta, eikä mielestäni asuntojen kaavoittamiseen ole Turussa tällä hetkellä noin suurta hätää.

- Kuulintu -

Töitä metsästellessä.Lauantai 12.07.2008 13:24

Kesän kohokohta - porukoiden vierailu eteläsuomessa - venähti odotettua pidemmäksi. Alunperin heidän oli tarkoitus lähteä jo keskiviikkona, mutta isän tehdessä kauppaa Mazda 6:sta, venähti lähtö perjantaiaamuun. Pikkuveli oli jo pidempään odottanut että pääsee tänne kylään ja kuten viime kesänäkin, hän halusi jäädä tänne vielä vanhempien lähdön jälkeen. Mietittiin vanhempien kanssa että jos tulee kutsu työhaastatteluun, niin pääsen sinne kahden päivän varoitusajalla (sinä aikana ehdin heittää veljen kotiin.) ja minun ei tarvi huolehtia kustannuspuolesta.

Niin kivaa aikaa kuin tämä kesä onkin - niin yksi vika siinä sentään on. Käytännöllisesti katsoen yritysten rekrytointi seisoo aivan paikallaan. Lähdin mukaan Tsemppiä työttömälle projektiin ja siellä työnhakukonsulttini totesi, että heinäkuussa ei ole paljoakaan toivoa löytää yhtään mitään. Tsempin kautta työnhakuun tulee uusia ulottuvuuksia, koska heillä on suhteita erilaisiin firmoihin, ja töihin saattaa päästä sellaisiinkin paikkoihin, mitkä eivät välttämättä ole avoinna sillä hetkellä.

Äiti ja isä ovat ihania ihmisiä. Joka vuosi kun ikää tulee lisää, heitä oppii ymmärtämään ja kunnioittamaan entistä paremmin. Vanhemmille suuri kiitos niin taloudellisesta ja henkisestä tuesta kuin myös avusta kotitaloustöissä. (tiedän, äiti, sinä et osaa olla tekemättä töitä lomallakaan :D)

Lauantaiaamu on kulunut heräillessä ja aamupalaa laittaessa. Kananmunia ja kahvia - jep jep. Tämän päivän ohjelma on vielä avoin, mutta avoimella mielellähän sitä... vai miten se menikään.

PS. Huomasin eilen todeksi vanhan uskomuksen, että jos haluaa sadetta, kannattaa pestä auto!

Hyvää kesänjatkoa ihan kaikille! :)

- Kuulintu -

Kesäkuisen perjantain aamuriittiPerjantai 06.06.2008 13:22

Aurinko. Se heräsi jälleen ennen minua. Olen sille vähän kiukkuinen, koska se ehtii aina ensin, mutta ärtymykseni laantuu saman tien kun ajatukseni siirtyvät sen lämmittäviin säteisiin. Tällaisena hetkenä räntä- ja loskakelit tuntuvat asialta, joka kuuluu jollekin ihan toiselle planeetalle. 29 astetta? Niinhän se oli? "Kauhea helle!" toiset valittavat. Minä nautin. Nautin heinänuhasta huolimatta, sillä osaan elää hetkessä.

Rakkaalla on töistä vapaata. Viimeinkin vähän vapaa-aikaa yhdessä. Minullakin on ollut kiireiset 4 kuukautta kun olin töissä. Nyt ei toistaiseksi ole töitä löytynyt, mutta en laita pahaksi vaikka saisinkin vähän palautua yövuoroista ja kaikesta stressistä.

Kahvi menee kuppiin, en käytä sokeria enkä maitoa. Hassua miten sitäkin aikanaan oppi juomaan mustana. Sekin on sellainen asia, kuten rakkaani pikkusiskon poikaystävä hyvin sanoi: "En nyt tiedä onko se niin hyvää, mutta pakko sitä on aina pannutolkulla vetää." Nauroin. Totta.

Minulla alkaa olla kasassa kaikki onnellisuuden avaimet tälle päivälle. Keräilen vielä muutamia ajatuksia kekoon ja alan valmistautua piknik-retkeen, joka suuntautuu taas kerran kupittaanpuistoon. Viimekesältä jäi erittäin hyviä muistoja sieltä.

Näin olen saanut aamuni käyntiin, enkä ole enää kateellinen auringon tarmokkuudelle, sillä tänä kesäkuisena perjantai-aamuna, se antoi osan voimistaan minullekin.

Erinomaista kesää kaikille, toivottelee:

- Kuulintu -
- Vanhemmat »