IRC-Galleria

Putouksen sketsihahmotKeskiviikko 15.01.2014 12:07

Oon joskus nähnyt täällä Galtsussa kun ihmiset on tehnyt analyysejä eri ohjelmien ihmisistä/hahmoista/mistä vaan, niin niitä on mielenkiintoista lukea. Mä ajattelin jos analysoisin nyt Putouksen sketsihahmot tässä merkinnässä. Oon sitä mieltä että viimeisimmät todella viihdyttävät sketsihahmot oli 2012, silloin oli pastori Usko ylivoimaisesti parhain. Mutta paras kausi on ollut 2011 missä oli Harjakainen, Munamies ja Zetterberg joka on niin mahtavan ihana tyyppi ja "Täh? Häh? Nii!" hokema naurattaa edelleen. Mä kruunaisin kaikkien aikojen parhaimmaksi Putouksen sketsihahmoksi Mikko Zetterbergin ja ihmettelen samalla Krista Kososen lahjakkuutta. Tässä kaudessa on se hyvä puoli, että kaikki hahmot on sellaisia millaisia näkee tosielämässäkin. Saa nauraa tyyliin "haha tunnistan tuosta openi/hyvänpäiväntuttuni/äitini". No mutta nyt niihin hahmoihin.

Aloitetaan Fb:n tykkäysten mukaan suosituimmasta eli Jäbä Leissönistä. Hipsterit on ärsyttäviä ja Iina osaa ihan hyvin näytellä sellaista ihmistyyppiä, koska jotain aikalailla rasittavaa siinä hahmossa on. Vaikka oon Helsingissä asunut melkein koko ikäni niin mua ottaa päähän Jäbän puhetyyli, Iina voisi hieman hillitä sen slangin kanssa mutta toisaalta ilman sitä puhetyyliä hahmo tuskin olisi niin ehjä kokonaisuus. Muuten kyllä sai nauraa paljonkin Jäbän ensiesiintymisen aikana. Ei kuulu mun lemppareihin, mutta veikkaan tämän kauden voittajaksi.

Sitten Antskuun. Monet on kommentoinut että Vatanen on kauniimpi naisena kuin moni oikea nainen. Nojoo söpöksi Jussi oli stailattu, täytyy myöntää! Silti siitä hahmosta puuttui jotain kuten heleämmällä ja korkeammalla äänellä puhuminen ja toivoisin tulevaisuudessa hauskempia juttuja kuin että kertoo mitä teki ruuaksi sun muuta arkielämästä kertomista, ei se pelkkä ulkonäkö tässäkään riitä.

Seuraavaksi Slaikka Gustafssoniin, tuo huonokuuloinen musiikkimies. Oli taas kerran korkealla odotukset Aku Hirviniemen suhteen, se Usko oli vaan niin huippuihana hahmo joka vieläkin jaksaa naurattaa. Tämä oli vähän pettymys, mutta ei ne Akun hahmot aina alussa oikein nappaa. Sellainen aika mauton hahmo, taitaa jäädä tälläkin kertaa voitto nappaamatta. Mutta ainiin voittihan Aku sen ihka ensimmäisen Putouksen. Pelottavaa jos tältäkin tulee muiden Akun hahmojen tapaan joku tyhjänpäiväinen rallatus, oisko sen nimi sitten se "Venaa" -,- Jos niin tulee tapahtumaan, niin en venaa vaan vaihdan kanavan heti pois koska sehän tulee tietenkin kuluttamaan radiotaajuuksia.

Jukka Rasilan hahmo Martin Niemi on iloinen yllätys. Tämä on Rasilan paras hahmoluomus (koska olihan ne edelliset hahmot aika surkeita:D), hyvä idea tehdä patologi joka heittelee läppää mukaillen työnkuvaansa. Tämä hahmo aukes mulle.

Armi Toivasen hahmo Ymmi Hinaaja on sellainen tyyppi joita näkee tuolla virastoissa, päiväkodeissa, kouluissa... Tuli déjà-vu kun tämä hahmo tuli lavalle tai ainakin siinä kohdin tuli kun hän alkoi ymistä ja avasi suunsa. Vittumainen tyyppi, mutta oikein onnistunut ulkonäöllisesti ja hyvin Armi osaa näytellä Ymmiä. Tämän kohdalla mä odotan ehkä eniten mitä tuleman pitää, millaisia juttuja Armi on kehitellyt hahmon varalle vai aikooko hän vaan ymistä ja olla Ymmimäisen ymmärtäväinen.

Riku Niemisen luomus Jarmo Heikkinen on ihan suloinen ja tälläisiäkin ihmisiä näkee paljon tosielämässä jotka nauraa omille jutuilleen mikä kyllä pikkasen pistää ärsyttämään. Tämän kohdalla sai parit kohtalaiset naurut ja kun Heikkis Jamo tuli ensimmäisenä lavalle, niin ajattelin että jos taso jatkuu samaan malliin niin kaudesta tulee ihan hyvä. Luultavasti tippuu aika alkukahinoissa muttei kuitenkaan ensimmäisenä, toivon niin ainakin!

Krista Kososen Sirkka Vainola ei oikein napannut ainakaan vielä. Kuin sekoitus Cruella De Vil-naispaholaista ja Rita Tainolaa, kappas vaan kuinka Sirkka Vainola ja Rita Tainola kuulostaa niin samantyylisiltä nimiltä, ei taida sattumaa olla. Pelottava hahmo jotenkin, ei tule pärjäämään ja mietin vaan että miten tuollaiselle hahmolle voi kehitellä hauskoja juttuja, ei ainakaan iske muhun tuollainen huumori. Krista Kososella on ollut ihania hahmoja kaikki edelliset, tämä Vainolan Sirkka kyllä eroaa niistä todella paljon.

Ja sitten lopuksi voisin tähän heittää oman listan miten veikkaan kisassa käyvän, ykkösenä luonnollisesti voittaja ja listan viimeisenä ensimmäisenä putoava hahmo.
1. Jäbä Leissön
2. Antsku
3. Slaikka Gustafsson
4. Ymmi Hinaaja
5. Martin Niemi
6. Jarmo Heikkinen
7. Sirkka Vainola

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.