IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

Aamun piristysTorstai 25.09.2014 09:59

Esimerkkejä porsaanreikien ovelasta käytöstä.
Seuraava tarina oli ihan erityisen lämmittävä: http://www.sfgate.com/news/article/Playing-With-Money-How-a-95-093-35-junk-mail-2588766.php

Pitkä tarina lyhyesti: Patrick Combsilla on tylsää joten hän lähettää mainoksen mukana tulleen valešekin pankkiin lunastettavaksi. Suureksi yllätykseksi pankki päättikin hyväksyä šekin. 95,000 dollaria ilmestyi Patrickin tilille, käytännössä tyhjästä, koska šekillä ei varsinaisesti ollut ketään maksajaa.

Kun pankki ei korjannut virhettään ajoissa, Patrick nosti koko summan ja lukitsi sen tallelokeroon. Kuukaudet vierivät, pankki uhkaili, ja kaikki muut yllyttivät Patrickia pitämään rahat, ne olivat laillisesti hänen.

Lopulta Patrick päätti kuitenkin palauttaa rahat. En tavoittanut tekstistä oikein hänen ajatuksenjuoksuaan, paitsi että hän hän jää ahneus- pahuusasteikossa kauas minusta taakse (ja ehkä siksi en kykenekään ymmärtämään) - mutta niin hän teki, koska uskoi sen olevan oikein. Ja se on oikeastaan aika hienoa.

When Patrick left the bank, there were no TV cameras. "It was so perfect. So flat. There was no reward whatsoever for doing the right thing. It was like I was winning something by giving away the prize." He laughed when he saw a sign held by a homeless guy, "My dog needs a sex change," and gave him $5. The next morning, some media people left messages on his answering machine saying they were "disappointed" that he didn't keep the money. Patrick had become famous because he represented a perverse American dream of getting money for free. When he gave back the money -- the ethical thing to do -- he became a disappointment.

Tuo oli piristävää luettavaa monestakin syystä, ei vähiten siksi että olen parin päivän aikana lukenut läpi Roope Ankan Elämä ja Teot -sarjan, ja vaikka kaikki Rosan tarinat ovatkin loistavaa lukemista niin ei helvetti että Roope on kamala hahmo. Elämän mittaisen rahan ylistyslaulun jälkeen teki äärimmäisen hyvää lukea kaverista joka vain kohautti olkiaan jättiomaisuudelle.

En tosin tiedä muuttiko tuo tarina minua itseäni sen hyveellisemmäksi... luultavasti ei. Jos annatte minulle vahingossa säkillisen rahaa, varautukaa seuraamaan kun lennän kultaisella ilmalaivalla kohti horisonttia.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.