IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

Misaimed Fandomin hauskuusKeskiviikko 29.12.2010 23:40

Näitä on niin riemukasta lukea:
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/MisaimedFandom

Eli kun tarinan hahmot vetoavat eri yleisöön, tai eri tavalla, kuin tekijä on tarkoittanut. Yleensä niin että inhottaviksi ja vihatuiksi tarkoitetuista hahmoista tulee suosikkeja. Parhaita esimerkkejä sarjakuvista Watchmenin Rorshach, elokuvista The Dark Knightin Jokeri, peleistä Silent Hill 2:n Pyramid Head, ja kirjallisuudesta Kellopeliappelsiinin Alex.

Tekijöitä joissakin tapauksissa vituttaa, mutta minusta tuo on suurenmoinen ilmiö. :D Ei tekijän kuulukaan sanella että kuka hahmoista on oikeassa ja kuka väärässä.

Tietysti jotkut yrittävät, etenkin lastenohjelmissa, koko perheen elokuvissa ja nuortenkirjoissa, ja tuloksena on epärealistisia "pahiksia" joille on vain pinottu mahdollisimman inhottavia piirteitä. Usein se epäonnistuu silti, ja esim. Robbie Rotten on monille ehdoton suosikki Lazy Townissa, huolimatta käsikirjoittajien kampitusyrityksistä.
Draco Malfoy on myös upea esimerkki.(linkki liittyy epäsuorasti) Itse inhoan häntä, mutta Potter-fanien joukossa häntä kuolataan enemmän kuin nysviä päähenkilöitä, enkä usko sen olleen Rowlingin tarkoitus. :D

Voi olla että jonain päivänä itse yllätyn tavoista joilla jotkut tykkäävät tarinoistani. En kuitenkaan ala repimään tukkaa päästä, olen vain tyytyväinen.


As Clive Barker, creator of the Hellraiser series, put it, "You've got Pinhead, who hasn't done a single decent thing in eight movies, and still gets mail from women who want to have his children."

Päivän vuodatusta taasSunnuntai 26.12.2010 16:22

Tässä pari inhottavaa leffaa, joita en ole nähnyt, mutta joista tajusin jo trailerin perusteella kaiken mitä tarvitsee tietää. Liitteenä arvostelut jotka vahvistivat ennakkoluuloni.

Ensiksikin äärimmäisen inhottavalta vaikuttanut Veijarit ja Jari Peltosen loistava arvostelu: http://www.v2.fi/arvostelut/viihde/860/Veijarit/
Harvoin voin sanoa etten katsoisi leffaa vaikka maksettaisiin, mutta tämä vaikuttaa kaiken perusteella olevan sellainen. Tiesin tämän jo trailerin nähtyäni, ja arvostelu vahvisti kaiken.


Seuraava ehdokas 102 Dalmatialaista ei ärsyttänyt läheskään yhtä paljon, mutta näköjään tarpeeksi jotta koen tarvetta purkaa sydämistyneisyyttäni.
Näin ajattelin trailerin nähtyäni: Cruela muuttuu taas pahaksi heti leffan alkupuolella, ja loppu on vanhan toistoa. Paljon paskaa koiraläppää.
Jaakko Yli-Juonikkaan arvostelu tuntui olevan samoilla linjoilla: http://www.film-o-holic.com/arvostelut/102-dalmatians/

Päätän vuodatukseni elitistiseen huokaisuun: HUOHHH.

[Ei aihetta]Keskiviikko 22.12.2010 14:45

Kokoomusedustaja vaatii:
Taideostoista verovähennys


Tutulla linjalla. Lisää helpotuksia niille joilla on jo ennestään törkeästi massia.

TOISAALTA voisin ollakin ehdotuksen kannalla jos se ihan oikeasti koskisi kaikkea taidetta, eikä vain tunnustettujen "taiteilijoiden" räpellyksiä. Taidettahan ovat myös sarjakuvat, kirjat, elokuvat, pelit, ja muu kulttuuri.

Eikä ole, sanoo joku, kaupallista roskaa! Niin tietysti. Mbarin sarjakuva-automaatista kahdella eurolla ostettava, käsintehdyssä rasiassa saatava minialbumi on kaupallisuutta, mutta nimekkään kiasmataiteilijan lankunpätkälle heittämä maali joka maksaa 10,000,000 on taidetta, eikös. Joten vain jälkimmäinen kuuluu esitetyn verohelpotuksen piiriin.

(ah, päivän ensimmäiset raivohöyryt päästetty.)

Pahuuden Armeija tiedottaaSunnuntai 19.12.2010 20:19

Perjantaina 17. päivä vietettiin järjestyksessä toinen Pahuuden Armeijan päällystön kokous. Paikalla olin minä, komentaja Albus, sekä tiedeupseeri Nowotny.

Matka alkoi Mbarista joka julistettiin heti Pahuuden Armeijan omaisuudeksi. (niin taisimme tehdä viime kerrallakin, mutta on mahdollista että kahvilan pitäjät eivät olleet kuulleet julistusta. Tällä kertaa puhuimme vähän kovemmalla äänellä.)

Vierailimme myös DTM-nimisessä kahvilassa, jossa meitä ilmeisesti vakoiltiin, tai ainakin naapuripöydän miellyttävännäköiset herrasmiehet katselivat meitä tiiviisti.

Niinikään kävimme Manga Caféssa, jossa Nowotny valokuvasi salaa iiriskamerallaan. Kuvat ovat näkyvillä tässä raportissa: http://mikropop.blogspot.com/2010/12/esittely-manga-cafe.html

Partiokierroksen aikana hajotimme Conan O'Brien mielenosoituksen, sillä kansalla ei tule olla oikeutta osoittaa mieltään missään asiassa. Tänään Conanin tv-show, huomenna kansalaisoikeudet, ylihuomenna halutaan naimisiin koirien kanssa. Siihen se aina johtaa.

Vihollinen oli jatkuvasti kannoillamme partiokierroksen ajan. Kampin kauppakeskus oli viritetty täyteen ansoja, ja esimerkiksi ulko-ovista kulkiessa joutui olemaan varuillaan, sillä jotkut ovet eivät auenneet lainkaan.

Kohtasimme myös paikallisen supersankarin, herra Black Supermanin, mutta onneksemme Black Supermanilla ei ole vihollisia, joten pääsimme livahtamaan pakoon.

Tapaaminen oli siis jälleen kerran menestys. Kuten tavallista, matka- ja kahvikulut rokotettiin alempien työntekijöiden palkoista.

Tämä raportti on salainen.

[Ei aihetta]Lauantai 18.12.2010 00:26

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Mies%20katkaisi%20seurustelusuhteen%20-%20naiset%20hakkasivat%20ja%20potkivat/art-1288356890001.html

Ei pitäisi ihmetellä yhtään mitään kun iltasanomista on kyse, mutta: "Tunnelma meni lopullisesti pilalle, kun yrittäjän alahuuli halkesi ja kännykkä lähti naisten matkaan."
Vai että tunnelma. Kirjoittaja tuntuu ajatelleen että kyseessä on hupiuutinen.
Tosin, niinhän se kai onkin silloin kun nainen hakkaa miehen. "Naisenergiaa", kuten jutun kirjoittanut toimittaja sanoi. Olisikohan lupa kirjoittaa yhtä lentävästi jos joukko miehiä olisi piessyt naisen. :) Ei, siitä olisi toimittaja saanut vähintään potkut ja ehkä syytteenkin, ja lehtien kolumneissa olisi kauhisteltu väkivallan hyväksyntää. Naisiahan ei saa hakata, mutta naiset saavat hakata miehiä, koska.. koska.. ai niin, ei sitä koskaan edes perusteltu.

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/AbuseIsOkayWhenItIsFemaleOnMale

"First and foremost, the Older Than Dirt assumption that men are tougher, stronger and as in Made Of Iron, whereas women are weak and fragile as in Made Of Plasticine and most of all, inherently ineffectual. Consequently, any violence from females performed on males is supposed to be either comedic, otherwise amounting to nothing and men shouldn't complain since all men are tough enough to sustain a little slap, right?"

Loistava siirto, sirPerjantai 10.12.2010 21:26

Näin olisin itsekin tehnyt: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010121012847719_ul.shtml

Ei ole oikeastaan väliä onko paketissa oikeasti vaarallisia dokumentteja vai 1,4 gigan edestä turripornoa; niin kauan kuin sitä ei ole saatu auki, se on pelottava ase ja varmistaa että Assange pysyy elossa.

TOISAALTA jos olisin rahasta ja vallasta sokaistunut poliitikko tai bisnesmies jolla on vitusti pelissä, voisin päätellä seuraavasti:
Tätä uhkaa ei saada ikinä torjuttua, paketti on jo miljoonien ihmisten hallussa, eikä ole tietoa kenellä kaikilla on salasana. Pitäisi saada ehdottoman varmasti murhattua jokainen joka tietää salasanan, ja sittenkin olisi huoli että salaus pystytään murtamaan joskus tulevaisuudessa.
JOTEN saman tien voisi nokittaa ja järkätä Assangen ensin nöyristelevään Ruotsiin ja joko järjestää siellä pikku onnettomuus, tai sitten kuljettaa hänet suoraan terroristivankilaan, mihin Ruotsi tietenkin kiltisti suostuu. Kaikki vain peliin, koska muuten tuota uhka leijuu ikuisesti yllä.

Näin uskon eräiden tahojen ajattelevan. Olisi varmaan ihan sietämätöntä antaa periksi tuossa asiassa, koska "terroristien kanssa ei neuvotella >:("
No, päätöstä ei tarvitse tehdä vielä, tällä hetkellä varmaan yritetään tosi kiivaasti urkkia että keneltä voi uhkailemalla tai kiduttamalla saada tiristettyä sen salasanan, ja tsekata että onko se paketti vaarallinen vai ei.

Toivon kaikkien puolesta että Assangen puoli on hoitanut strategiansa täydellisesti.
En osaa aina olla samaa mieltä tvtropesin kanssa:
http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/DarknessInducedAudienceApathy

Tuon artikkelin mukaan on ongelma jos tarinan kaikki osapuolet ovat yhtäläisen pahoja, koska silloin katsoja/lukija ei mukamas voi olla kenenkään puolella ja jännite puuttuu.
Aaaaargh. Minusta on ongelma jos tarinoihin suhtaudutaan kuin matematiikkaan. Pitää muka olla konflikteja, hyviksiä ja pahiksia, ja muuta paskaa. No, ehkä se toimii joidenkin kohdalla, mutta minusta on parempi antaa tarinan vain kertoa itsensä. Jos kaikki hahmot sattuvat olemaan pahoja, niin voi voi.

Esimerkkien joukosta:
The third Pirates Of The Caribbean movie had this problem, with everyone backstabbing each other and shifting alliances on a whim that it got hard to root for anyone by the end.

Niin? Tuo oli yksi syistä miksi pidin kolmannesta Pirates of Caribbeanista eniten kaikista: Ei ollut selkeitä, tarinan sanelemia "hyviksiä" ja "pahiksia", vaan hahmot käyttäytyivät kuin EIVÄT OLISI TIENNEET OLEVANSA ELOKUVASSA. Toisin sanoen pystyin ottamaan heidät vakavasti, ja se on minulle tärkeää fiktiossa.

Oikeastaan ainoa fiktiotuote missä tämän tropen olemassaolo on minua häirinnyt on Judge Dredd. Sitä lukiessa vain toivoo että maapallo räjähtäisi tappaen kaikki hahmot. Mutta Dreddiä ei ole mainittu tuolla listalla.

[Ei aihetta]Keskiviikko 01.12.2010 12:01

http://www.voice.fi/index.php?option=com_sbsarticle&tmpl=blog&cat=26&cid=21902&ref=uutisboksi

Uutisoimme eilen Keskustan Spotify-palveluun avaamasta soittolistasta, johon kaikki palvelun käyttäjät saavat lisätä omia suosikkikappaleitaan. Listaan intoutuivat kuitenkin lisäämään suosikkejaan lähinnä vääräleukaiset vitsailijat.


Eilen avatulle Asiaa-nimiselle listalle lisättiin päivän aikana nopeasti liki 1500 kappaletta. Keskustan verkkosivuilla painotettiin, että lista on vapaasti käyttäjien muokattavissa.

Suuri osa käyttäjien lisäämistä biiseistä tuntui kuitenkin olevan virnuilevia poliittisia kannanottoja. Joukossa oli muun muassa Jope Ruonansuun Vanhanen soittaa, Kemmurun Landespede sekä punkbändi Tinnerin Elämää valheiden keskellä. Eräs humoristi oli myös lisännyt useita kertoja peräkkäin listaan Dead Kennedys -yhtyeen Drunk too fuck -biisin. Torstaiaamuna kaikki käyttäjien lisäämät kappaleet oli kuitenkin poistettu.

No mitä odotitte? Käyttäjät saavat lisätä omia biisejä - ei kun hetkinen, eivät saakaan koska ne ovat vääriä!

Hauska sattuma että tuo heijastaa valtapuolueiden asennetta myös äänestämiseen. Tyytymättömille on vuosien ajan hoettu että äänestä parempi ehdokas jos ei miellytä, vaan ääni alkaa muutttua kellossa nyt kun on tullut uusia puolueita jotka ihan oikeasti uhkaavat saada valtaa(mm. Piraattipuolue ja Perussuomalaiset, todennäköisesti myös Muutos 2011), ja hommaa yritetään vaikeuttaa puuhaamalla äänikynnystä ja muuta jäynää. :)
Kansalla on vapaus valita niin kauan kuin valitsevat oikein. (ja sananvapaus niin kauan kuin ovat oikeaa mieltä, jne. listaa voisi jatkaa loputtomiin)

[Ei aihetta]Torstai 25.11.2010 15:03

Dortmunder nyökkäsi puhujalle astuessaan huoneeseen ja tönäisi oven kiinni takamuksillaan. Puhuja, joka muistutti lähinnä eloon herännyttä vuorenseinämää, oli Tiny Bulcher -niminen ihmishirviö, ja sillä, jolta hän oli tämän nimen saanut, oli ilmeisesti ollut hirtehinen huumorintaju tai vikkelät jalat, kukaties molemmat.
Normaalin kokoisten ja muotoisten ihmisten seurassa Tiny Bulcher näytti... erilaiselta. Useimmille ihmisille hän toi mieleen olion, jonka he olivat pikkulapsina uskoneet asuvan öisin makuuhuoneen komerossa, ja kun he yöllä heräsivät ja koko talossa oli hyvin hyvin pimeää ja he makasivat vuoteessa ja tiesivät tarkalleen oman pienuutensa ja komeronovi oli koko avarassa maailmassa ainoa asia jonka he kykenivät näkemään - silloin he tiesivät että tuon oven takana - juuri nyt - tarttui sisäpuoliseen ovenkahvaan... Tiny Bulcher.

-
Donald E. Westlake - Älä turhia kysele