IRC-Galleria

TrashAccident

TrashAccident

"Suvaitsevaisuus mitataan sillä kuinka paljon erillaisuutta ihminen on valmis sietämään."
Mies tai nainen, oletko joskus haaveillut ottavasi permanentin? Jos olet, kerron oman kokemukseni mukaan vinkkini miten sitä hoidetaan ja miltä se käytännössä näyttää.
Tuon mystisen "kasari" -hiustyylin kulta-ajat ovat todennäköisesti jääneet menneille vuosikymmenille, mutta koska itse olen tälläinen pitkän linjan hipsteri niin pitihän sitäkin kokeilla. :D
Idea miksi alun perin päätin permiksen ottaa, syntyi kun toivoin vanhemmiltani joitain vuosia sitten joululahjaksi kiharrinta, koska halusin opetella laittamaan pitkät "kutrini" kiharoille. Ja kun isäni kävi sitten sitä etsimässä ostoskeskuksessa, sanoi myyjä että melkein helpompi tapa saada kiharat olisi ottaa permanentti. Kihartimen käyttöhän on melko työlästä jos hiusta on paljon kuten minulla. Ja toki senkin käyttö vaatii jonkin verran opettelua, joten helpompi tapa kuin laittaa hiukset jatkuvasti kihartimella, olisi ottaa permanentti. Noh, päätin sitten omalle vakio-parturilleni kertoa tästä "haaveesta" että haluaisin permanentin. Varattuani hänelle ajan menin kampaamoon ja päätimme sen toteuttaa. Voin kertoa että permanentin laittaminen kokopitkään tukkaan kestää melko pitkään ja tulee suhteellisen kalliiksi. Aluksi hiukset luonnollisestikkin pestään ja harjataan. Sitten laitetaan semmoiset rullat ja permisaine, joka saa vaikuttaa jonkin aikaa. Kun aine on vaikuttanut riittävän pitkän aikaa, se pestään pois ja hiukset ovat ns. pysyvällä kiharalla. Kun se oli valmista ja istuin kampaajan tuolilla ja olo oli kuin jollain 80-luvun rock -ikonilla, olin hiuksiini tyytyväinen. Eräs toinen kampaaja jopa otti hiuksistani kuvan ja lisäsi sen kampaamon etusivulle.
Seuraavaksi kuitenkin kerron miten permanentin hoitaminen eroaa normaaleiden pitkien hiuksien hoitamisesta. Kun normaalisti pitkät hiukset voi pestä useamman kerran viikossa, tai meidän miesten jopa harvemmin, tarvitsee permanenttia pestä arvioni mukaan vain 1-3 kertaa viikossa. Toisin sanottuna, sitä ei tarvitse pestä niin usein. Kuitenkin permis vaatii paljon hoitoa. Lisäksi siihen tarvitaan oma shampoo ja hoitoaine, jotka ovat verrattain kalliita. Lisäksi se pitää säännöllisesti selvittää kammalla.
Mutta oman kokemukseni mukaan permistä ei kannata ottaa jos ei ole sitoutunut siihen että se vaatii runsaasti hoitoa ja luonnolliset pitkät hiukset ovat omalla kohdallani olleet huomattavan paljon helpommin hoidettavat kuin permis. Lisäksi se tulee suhteellisen kalliiksi, riippuen toki siitä miten pitkään tukkaan se tehdään.
Tämä pitkä kirjoitus saattoi vaikuttaa vähän parturin kertomalta, mutta korostan että kyseessä ovat vain omat havaintoni ja mietteeni asian suhteen.
Pyrin itse olemaan aina mahdollisimman avoin uusille ideoille ja vaikutteille, joten päätin siis kokeilla ainakin kerran elämässäni tuota permanenttia, kuten aiemmin kerroin. :D
Huomiota herättävää on myös se että sain tuosta hiustyylistä paljon kehuja ihan tuntemattomilta ihmisiltä, joten ei se kai ihan niin pahalta näyttänytkään, heh. : )
Nykyään minulla on tosiaan taas omat pitkät hiukset ja olen jo permanentin kasvattanut pois, mutta uutta on se että nykyään olen leikkauttanut hiukseni kerroksittain.
Saatanpa siitä kertoa jossain toisessa postauksessa. :)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.