IRC-Galleria

TrashAccident

TrashAccident

"Suvaitsevaisuus mitataan sillä kuinka paljon erillaisuutta ihminen on valmis sietämään."

Biisien laulaminen englanniksi.Lauantai 29.04.2023 23:17

Olen joskus miettinyt kuinka hyvilläni olen siitä että aikoinaan luin englannin läksyni suhteellisen hyvin ja tunnollisesti. Siitä on ollut myöhemmin paljon hyötyä esimerkiksi sanoitusten tekemisessä ja ylipäätään se että edes jollain lailla ymmärtää englantia kun vaikka kuuntelee musiikkia, tuntuu hyvältä.
Lisäksi kun ymmärtää hyvin englantia kun lauletaan englanninkielistä kappaletta silloin kun oma virallinen äidinkieli on esimerkiksi suomi, parantaa se ilman muuta tulkintaa.
Itsekkin pidän myös monista suomenkielisistä kappaleista missä pääsee hyödyntämään omaa äidinkieltämme, mutta jostain syystä omalla, kuten varmaan monen muunkin kohdalla, englanti on aina luonnistunut helpommin.
Ihailen myös suuresti monia oopperalaulajia jotka tiedetysti laulavat useilla muillakin kielillä ja taitavat myös näyttelijän ja tanssijan -taitoja. Siinäpä vasta suurta taidetta. : )
Kuitenkin mielestäni näin suomalaisena olen sitä mieltä, että oman rakkaan äidinkielemme taitamisen lisäksi olisi erittäin hyödyllistä, että osaa hyvin ainakin englantia, vaikka muista kielistä ei ymmärtäisi yhtään mitään.
Sillä pärjää oman kokemukseni mukaan yleensä monessa vieraassakin maassa vieraillessa ja on ihailtavaa kuunnella esimerkiksi monia ruotsalaisia bändejä ja artisteja joiden englanti kuulostaa ruotsalaisiksi niin selkeältä.
Tämmöisiä pohdintoja tällä kertaa näin illan ratoksi... :)
Pääpointtini on se että englanninkielen opiskelu kannattaa.

Se ei mene hukkaan!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.