IRC-Galleria

TrashAccident

TrashAccident

"Suvaitsevaisuus mitataan sillä kuinka paljon erillaisuutta ihminen on valmis sietämään."

Blogimerkintä

« Uudempi -

Havaintoja omasta lauluäänestäni.Perjantai 30.06.2023 17:56

Olen viimeaikoina pohtinut omaa lauluääntäni.
Kun aloin käymään useampi vuosi sitten laulutunneilla, huomasin varsin nopeasti olevani luonnollisesti korkea miesääni = tenori. Vaikka minulla on ollut laulutunneilla käymisessä nyt jonkin verran taukoa muiden harrastusten takia, vähän mietin että olenko sittenkin vielä korkeampi ääninen, toisin sanoen kontra-tenori. Se miksi tein kyseisen havainnon liittyy siihen kun laulan korkealta tai falsetissa, kuulostaa se hieman naismaiselta vaikka mies olenkin.
Asialla sinänsä ei ole minulle hirveästi väliä, mutta kiehtoo se ajatus että tulevaisuudessa oikeanlaisella laulunopiskelulla saattaisin päästä kontratenorin korkeudelle. On myös mahdollista että ääneni kypsyy edelleen, koska olen varsin isokokoinen kaveri.
Laulamisessahan hienoa on tiedetysti sekin että jokaisen ääni on omanlaisensa ja persoonallinen. Siksi mielestäni kenenkään lauluääntä ei pitäisi liikaa verrata kenenkään toisen ääneen, vaikka toki joidenkin laulajien äänissä voi yhtäläisyyksiä ollakkin.
Itse henkilökohtaisesti pyrin aina kulkemaan "jalat maassa" elämässäni enkä oikeastaan koskaan ole ylpeillyt sillä minkälaisia lahjoja minulle on suotu (jos niitä edes on suotu :D).
Kuitenkin tuo mahdollinen kontratenori -äänityyppi saa minut miettimään että pyrin tulevaisuudessa treenaamaan äänenkorkeutta enemmän että huomaan miten korkealle pääsen tavoitteellisemmalla laulunopiskelulla.
Aika näyttää. : )

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.