IRC-Galleria

TrashAccident

TrashAccident

"Suvaitsevaisuus mitataan sillä kuinka paljon erillaisuutta ihminen on valmis sietämään."

Aloitin uutena harrastuksena taekwondon.Keskiviikko 15.03.2023 22:52

Ajattelinpa päivittää tällä kertaa blogia vähän liikunnallisemman aiheen parissa. Mietin nimittäin uutta harrastusta menneenä talvena ja koska olen jonkin sortin "harrastelijaurheilija", päätin aloittaa taekwondon. :)
Taekwondo on upea kamppailu -ja itsepuolustuslaji.
Se on siis lähtöisin Koreasta ja perustuu hyvin vanhoihin korealaisiin taisteluperinteisiin. Se on myös suosittu kilpaurheilulaji.
Jo nyt olen viihtynyt hyvin lajin parissa ja kehitystäkin on jo tapahtunut. Kamppailulajeista olen kokeillut aiemmin judoa ja karatea, sekä joskus yhdet treenit painia.
Taekwondossa minua erityisesti kiehtoo näyttävät hyppypotkut, mitkä toki tulee mukaan vasta myöhemmässä vaiheessa harrastuksen edettyä.
Taekwondo on muutenkin varsin potku ja lyöntipainotteinen laji. Ja onhan se tavallaan "muodikasta" liikuntaharrastuksena voida sanoa harrastavansa taekwondoa. : )
Taekwondossa tärkeää on tekniikoiden kehittymisen lisäksi myös luonteen kehittäminen. Siinä korostuu rauhallisuus ja muiden kunnioittaminen.
Taekwondo kehittää tehokkaasti myös liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Jos taekwondon haluaa aloittaa, kannattaa toki muistaa että esimerkiksi mustan vyön saavuttaminen vaatii yleensä vähintäänkin useamman vuoden harjoittelemisen.
Saa nähdä miten kauan viihdyn lajin parissa mutta tarkoituksena olisi ainakin toistaiseksi jatkaa säännöllistä harjoittelua.

Kaikki liikunta on hyväksi!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.