IRC-Galleria

dearmaisie

dearmaisie

These kids today, with their texting and murder

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Tiistai 20.12.2011 11:34

Esikoinen - Anna
Esikoislapsi on altis kasvamaan paitsi sääntöjä laukovaksi auktoriteetiksi ja joka tilanteen pomoksi, myös perfektionistiksi.
Perheen ensimmäinen lapsi on heti syntyessään vanhemmilleen maailman keskipiste mutta myös suuri haaste. Vanhemmat opettelevat olemaan vanhempia ja peilaavat itseään ja onnistumistaan esikoisen kautta. Siksi lapselta odotetaan paljon, ja hänen tulevaisuudestaan on sata suunnitelmaa. Hänestä voi tulla mitä vaan -lasta pidetään merkkinä onnistuneesta kasvatustyöstä.
Esikoisesta kasvaakin usein perfektionisti ja sisarusjoukon mallilapsi, joka alkaa vaatia itsekin itseltään paljon. Hän pyrkii kaikessa huippusuoritukseen eikä siedä epäonnistumisia. Usein esikoiset ovat pikkusisaruksiaan konservatiivisempia ja itsekeskeisempiä.

Keskimmäinen - Maisa
Keskimmäinen lapsi syntyy perheeseen, jossa säännöt ja olemisen tavat ovat jo muovautuneet. Toisen lapsen kohdalla vanhemmat löysäävät ja ottavat rennommin. Äidit tajuavat, että elämässä on muutakin kuin lapsi ja uskaltavat haluta satunnaista vapaa-aikaa ja miettiä myös työasioita. Keskimmäinen lapsi uskalletaan viedä mummolaan yökylään jo vauvana, ja naapurikin on ihan hyvä hoitaja vanhempien iltamenon ajaksi.
Keskimmäiset lapset tuntevat itsensä usein perheessä ulkopuolisiksi ja kokevat saavansa liian vähän huomiota vanhemmiltaan. Heistä kasvaa itsetutkiskelijoita, jotka ovat jo pienenä perillä vahvuuksistaan. He opettelevat kääntämään vahvuutensa hallitseviksi puolikseen ja hakevat positiivista huomiota kodin ulkopuolelta.
Kotona keskimmäinen lapsi pyrkii loistamaan sympaattisella luonteellaan tai jollakin taidolla, jossa sisarukset eivät hänelle pärjää. Keskimmäisistä kasvaakin usein perheen oman tien kulkijoita, luovia lahjakkuuksia tai taitavia urheilijoita.

Kuopus - Aapo
Kuopusta kasvatetaan ei se ole niin just -asenteella. Hän syntyy remmin jatkeeksi perheeseen, jossa vanhemmat luottavat omaan vanhemmuuteensa täysin. Enää ei ole niin tärkeää, onko lapsella sääntöjä tai mitä muut ajattelevat perhe-elämästämme.
Kuopukseen suhtaudutaan huumorilla ja joustavuudella, eikä kurikysymyksiä hänen kohdallaan juuri mietitä. Kuopuksesta tulee helposti perheen ikuinen vauva, jonka hyysäämiseen osallistuvat paitsi vanhemmat, myös sisarukset. Kuopusta suojellaan enemmän kuin esikoista ja keskimmäistä. Hänen valintojaan kunnioitetaan, ja hänelle annetaan vapauksia helpommin kuin sisaruksilleen. Kuopuksia myös kannustetaan eniten. Heistä kasvaakin itsetunnoltaan vahvoja, sosiaalisia, kärsivällisiä ja rentoja.
Toisaalta rajattomasti ja löyhässä kurissa eläneistä kuopuksista kasvaa helpommin myös vastuuttomia, hemmoteltuja taivaanrannanmaalareita.

...........

VOI HERRAJUMALA :---D niin totta ♥

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.