IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Katsoin sitten Factotumin, elokuvan Charles Bukowskista. Romantiikka oli aika lailla rappioon kallellaan, ja jotenkin leffä jätti tyhjän olon. Sen aikana tuli mieleen Big Lebowski, joka jätti hyvän olon, jo Lennonin kipale Working Class hero josta tuli haikeammalla tavalla hyvä olo. They hate you if you clever, and they despise a fool ja silleen.

Elokuva juoposta kirjailijasta, joka oli aito, ja yhden sukupolven ja ihmisluokan symboli. Mutta ei leffa oikeastaan kertonut mitä erityistä hänessä oli, ikään kuin se kaikki olisi ollut vain sattumaa. Ja se on vähän ahdistava ajatus, että sattumalta elää sellaisen elämän johon tietyssä ajassa voi samaistua, ja kertoo siitä esimerkiksi runouden kautta. Kai Bukowskin tuotannossa on keskeistä että sellaisesta elämästä voi kirjoittaa ylevästi, ja ehkä elokuvan on tarkoitus on esittää ankea elämä jotta voitaisiin nähdä suuruus jota tarvitaan että siitä voi tehdä valehtelematta ylevän tai anakin merityksellisen. Joten olin kappaleen alussa väärässä mutta en jaksa poistaa sitä.

Tavallaan moinen elämä kiehtoo, mutta enää sellaista ei voi elää merkityksellisesti, nyt pitää elää uudeenlainen elämä ja kertoa siitä uudella tavalla ja ehkä sitä kautta auttaa jotakuta hitaan yön lävitse.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.