IRC-Galleria

FryGuy

FryGuy

https://www.facebook.com/jarellphoto

Selaa blogimerkintöjä

Elokuva-arvostelu: HitmanKeskiviikko 26.12.2007 20:28

Ohjaus: Xavier Gens

Monta "hyvää yritystä" pelileffoista on jo nähty eikä niiden virta näytä loppuvan koskaan. Tällä kertaa vuorossa on Hitman, jonka pääosissa odotettiin olevan Vin Diesel, jolle tämä rooli olisi saattanut olla se "ainoa oikea". Totuus paljastui faneille viimeistään ensimmäisissä trailereissa kun pääosaan olikin valittu babyface Timothy Olyphant. Ennakkojaarittelut sikseen, hypätään suoraan itse elokuvaan.

Vaikka odotukset olivat vähän niin ja näin niin Hitman osasi kuitenkin yllättää positiivisesti. Olyphantin versioon agentti 47:sta tottui nopeasti jos vain kykseni olemaan ajattelematta liikaa itse peliä. Peliä pelannut löytää elokuvasta paljon pieniä tuttuja yksityiskohtia ja loppujen lopuksi Olyphant on onnistunut luomaan melko toimivan hahmon. Agentti 47:n robottimainen, rauhallinen ja jykevä olemus eivät aiheuta suurta töksähtelyä mutta lähestulkoon kaikki "venäläis"näyttelijät kusevat roolihahmonsa täydellisesti. Dialogin toteutus kuulostaa todella amatöörimäiseltä ja vaikealta. Elokuvan heikkouksiin lukeutuvat myös käsittämättömät kuvaus ja leikkausvirheet, jotka antavat hieman harmittavan fiiliksen sillä amatöörimäisyydet pois jättämällä elokuva voisi saada yhden tähden lisää. Peliä pelanneena ärsyynnyin (HUOM! Spoiler tulossa) eniten elokuvassa käytetystä kliseisestä kuvasta, jossa kaksi kaverusta pelasivat Hitmania ja kuva zoomattiin niin että katsoja VARMASTI sen huomasi. Itsellä lähti fiilikset samantien menemään ja sain elokuvasta uudestaan kiinni about 10min kuluttua. Silent Hillin tavoin elokuva on todella uskollinen alkuperälleen mutta ei liikaa, johon taas Silent Hill aikanaan kompastui totaalisesti. Peliä pelannut kykenee elokuvaa katsoessaan erottamaan pelin ja elokuvan toisistaan mutta näkee niissä silti mukavia/nostalgisia yhtäläisyyksiä jotka kuitenkin oksennetaan katsojan naamalle siinä vaiheessa kun tämä pelikuva ilmestyy valkokankaalle. Ajatusmaailma on täysin sekaisin. Muista heikkouksista täytyy nostaa esille leikkaus, jossa on vaikea pysyä mukana. Elokuva tuntuu olevan täynnä pieniä ja typerän amatöörimäisiä leikkautuvuusvirheitä. Jopa ilmeettömän agentti 47:n ilmeet onnistuvat vaihtumaan kuvasta kuvaan häiritsevästi. Heikkouksista täytynee siirtyä vahvuuksiin ja se onnistuukin parhaiten kuvauksen kautta. Elokuva on täynnä upeita kuvia, mutta väliin mahtuu muutamia todella omituisia komppiksia joissa kuvan alareuna leikkaa henkilön pään nenän kohdalta ja pään päälle jaa blurria mössöä varmaan puoli ruutua. Monta hyvää kuvaa on myös onnistuttu pilaamaan leikkaamalla väliin jotain aivan turhaa mössöä. Myöskään mikään elokuvan ampumakohtauksista ja luotien osumista ei tapahdu samassa kuvassa, eli toteutus on viety helpomman kaavan kautta. Edellämainitut seikat saavat elokuvan kuulostamaan opiskelijatyöltä; Paljon hienoja juttuja mutta seassa täysin väsähtäneitä mokia ja typeryyksiä.

Katsoja, joka ei ole peliä koskaan pelannut saattaa joistakin asioista jäädä hieman pimentoon, mutta pystyy nauttimaan elokuvasta oikein viihdyttävänä action-pätkänä. Pelin tunteville elokuva tarjoaa ehkä hieman enemmän. Elokuvan kohtaukset olivat jokseenkin irrallisen tuntuisia mutta yksinkertainen tarina vietiin tyylikkäästi loppuun eikä meininki lässähtänyt oikeastaan missään vaiheessa. Paras pelielokuva tähän mennessä jos näin voi sanoa. Tomb Raider ja Resident Evil ei tosin ole hirveän kova vastus tässä kategoriassa, mutta parempaa odotellessa tämä ottaa ykkössijan nimiinsä. Kokonaisuudessaan "ihan ok" mättöleffa vaikka parempaankin oli mahdollisuudet. Kolme tähteä saattaa olla liikaa tämän valtavan mokakelan päälle, mutta tämä onkin pelistä pitäneen "fanin" arvosana.

Edit: Yksi moka leffasta täytyy vielä nostaa esille. Spoileria siis luvassa joten lukeminen kannattaa taas jättää väliin jos ei halua tietää. Elokuvan ehkä parhaassa toimintakohtauksessa taidettiin keskittyä liikaa tyylittelyyn ja muutama tärkeä asia unohtui. Kohtaus etenee agentti 47:n astuessa paikallaan olevaan junavaunuun jossa hän päätyy osoittamaan aseellaan toista hitmania. Pian molemmista päistä vaunua ilmestyy toiset hitmanit ja 47 ottaa toisen aseen alkaen osoittaa sillä vasemmalta lähestyvää tappajaa. Tässä vaiheessa tulee tyylikäs kuva suoraan ylhäältä, mutta ongelmana on se, että kaikilla on pistooli kummassakin kädessä ja kaksi sivuilta lähestyvää tappajaa osoittavat toisella agentti 47:aa ja toisella keskelle jäävää kolmatta tappajaa, joka puolestaan osoittaa toisella aseellaan sitä ketä 47 ei osoita. Selkeämmin sanottuna agentti 47 oli heidän kohteensa, mutta he osoittavat jostakin syystä toisiaan aseella. Tyylittelyä? En tätä itsekään teatterissa tajunnut kuin vasta jälkeenpäin kun tuli puheeksi.


***

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.