IRC-Galleria

FryGuy

FryGuy

https://www.facebook.com/jarellphoto

Selaa blogimerkintöjä

Sikainfluenssa ja mediaTorstai 12.11.2009 02:22

Media voi mun puolesta haistaa pitkän paskan!

Onhan se jo tullut kuukausien saatossa selväksi, että tauti tosiaan leviää, mutta auttaako se ketään, että yritetään jatkuvasti lietsoa kauhua asiasta? Minkä ihmeen takia media tavoittelee massahysteriaa? Onko tämä oikeasti vain ovela keino rahastaa laman aikana? Aiheutetaan ryntäyksiä terveyskeskuksiin, jolloin autoja joudutaan jättämään luvattomille paikoille ja näin valtio saa hyvin rahaa kassaan parkkisakoista?

Itse en ole rokotusta ottamassa, sillä tiedän TERVEIDEN EI RISKIRYHMÄÄN kuuluvien selvinneen nuhasta hengissä. Olisiko medialta oikeasti liikaa vaadittu, että kuolemantapauksia koskevissa otsikoissa tai heti niiden alla mainittaisiin uhrin olleen syöpää sairastava vanhus tai muuta pitkäaikaista sairautta kärsinyt henkilö?
Ilta-Sanomat kohautti kansaa ilmoittamalla 18-vuotiaan kuolleen tautiin, mutta tarkemmin tekstiä lukiessa nousi esille tämä pieni sivuseikka, että kyseessä oli "erittäin suuren riskin potilas". Yksikään terve-ei riskiryhmäläinen ei ole vielä tautiin kuollut ainakaan Suomessa.

Tämmöisinä aikoina media todella voisi kiinnittää huomiota otsikointiin ja tiivistelmiin. Nämä otsikoinnit ovat ärsyttäneet minua jo monesti aikaisemminkin, mutta nyt kun kyse on oikeasti melko vakavasta asiasta. Median säätämisen ansiosta riskit nousevat jopa suuremmiksi, koska nämä toistaiseksi terveet riskiryhmäläiset ja hätääntyneet ei-riskiryhmäläiset ahtautuvat tautia sairastavien kanssa terveysasemille jonottamaan rokotetta, jota ei välttämättä kaikki edes saa. MTV3.fi onnistui vieläpä hetki sitten otsikoimaan etusivun-uutisensa seuraavasti: "Lääkkeestä outoja murtumia?" Uutisen kuvassa näkyy röntgen-kuva katkenneesta reisiluusta. Ei hätää kuitenkaan, koska juttu koskeekin jotakin osteoporoosilääkettä ja tämä informaatio tulee selväksi heti ison punaisen otsikon alla sijaitsevasta tiivistelmästä. Herää vain kysymys, että kun samalla otsikkopaikalla on nyt viikoista toiseen puhuttu H1N1-rokotteesta, kuolemista ja taudin leviäimisestä niin olisiko tuon osteoporoosilääkkeen voinut mainita jo ensimmäiseksi silmään pistävässä otsikossa? En halua edes kuvitella H1N1-rokotteen saaneiden reaktiota, joille tämä uutinen katkenneen reisiluun kera pisti silmään.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.