IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

Tiedettä tyhmille (tyhmältä)Maanantai 23.03.2009 15:15

Mietin juuri suihkussa että miten selittäisin Hubblen lain ns. tavalliselle tallaajalle. Siis muille kuin kaltaisilleni neroille.

Tai oikeastaan aloin ensin ajattelemaan miten selittäisin maailman reunan. Suurisuinen paskiainen kun olen, tykkään rehennellä matkanneeni maailman reunalla ja muissa hienoissa paikoissa. Tämä ei tietenkään selittelyittä uppoa kriittiseen kuuntelijaan, joten tarvitaan lisää hienoja sanoja höystettyinä mahtipontisilla eleillä.

Maailmalla on nähkääs monta reunaa, selitän kuuntelijalle kuin ihan oikeasti tietäisin tämän asian. Ja ne reunat menevät ihan missä sattuu. Saatamme kävellä niiden yli joka päivä. Tämä johtuu siitä, että *tietäväinen ilme* maailma on kuin palloksi rypistetty paperiarkki. Aivan, on se.

Ennen alkuräjähdystä tuo paperipallo oli aivan pienen pieni. Ei ollut tilaa minkäänlaiselle liikkeelle.

Sitten jostain tuntemattomasta syystä(tähän väliin voisin lisätä jonkun urotyöni johon liittyy aikakone) tuo paperipallo lähti oikenemaan. Toisin sanoen, maailmankaikkeus laajenee koko aikaa, kunnes paperi on levinnyt aivan suoraksi.
Sen jälkeen se todennäköisesti lähtee taas rypistymään, koska niin maailmat tekevät.
("Miten niin muka?" joku kysyy, mutta en kuule vaan jatkan puhumista)

On mahdollista että multiversumi koostuu useista tämän kaltaisista paperipalloista. Jotkut niistä saattavat olla jopa sisäkkäin, rypistyneenä toinen toisensa sisään.

Ai millä perusteella vai? Ja miten tämä todistaa väitteeni matkoista maailman reunalla? No, tässä vaiheessa voin todeta ettei tavallinen tallaaja vain yksinkertaisesti kykene käsittämään kaikkea pienillä aivoillaan. Sitten teen hämäävän liikkeen ja katoan, ennen kuin kukaan ehtii esittämään lisää kysymyksiä.


(huom: tämä EI ole kritiikkiä eikä pilkantekoa ihan oikeita tiedemiehiä kohtaan. teen pilaa vain itsestäni. ja ajattelen tuollaisia juttuja suihkussa.)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.