IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

ExhumedMaanantai 15.02.2010 00:37

Pelattuani Half-Life 2:n läpi(tosi rautainen kokemus) oli aika pistää xbox sivuun ja laittaa ps2 tilalle. Sain veljeltä lainaan pleikkari ykkösen muistikortin ja ahh... Exhumedin.

Muistan kun joskus ihan pentuina pelasimme tätä enon luona. Se oli jo silloin räjäyttävä kokemus, vaikka en pentuna tietenkään osannut arvostaa peliä läheskään niin paljon kuin nykyään. Eno kun kyllästyi pleikkariinsa niin saatiin se ja kaikki pelit omaksemme, ja paukutettiin tämä läpi kerta toisensa jälkeen.
Jossain vaiheessa naarmuinen levy ei enää toiminut kunnolla, ja peli unohtui. PC:lle oli myös Exhumed, melkein täysin erilainen kuin konsoliversio. Ihan hyvä, mutta ei yhtä hyvä.

Sitten vuosien päästä veli kaivoi esiin vanhat pelit ja löysi jostain ps1:n muistikortin jota tarvitaan että näitä voi pelata ps2:lla. Pelattiin Exhumed jälleen kerran läpi. Kaikkien halojen ja red factionien ja muiden kanssa vietettyjen pelituntien jälkeen Exhumed oli yhä loistava, oikeastaan hakkasi kaikki nuo edellämainitut ihan kympillä. Aika ei ollut kullannut muistoja, vaan tämä oli tosi jyhkeä peli.



Exhumed (yhdysvalloissa Powerslave) sijoittuu Egyptiin. Muinaiset voimat(tai alienit tai jotain) ovat valloillaan ja levittävät tuhoa. Ramsesin ruumis on kaivettu haudastaan ja alienit imevät siitä voimaa omiin tarkoituksiinsa. Päähenkilö on ainoa selviytyjä paikalle lähetetystä iskuryhmästä.



Ramsesin haamun opastamana matkataan läpi ympäristöjen jotka osittain pohjautuvat todellisiin paikkoihin(mm. Karnak), kartalla joka aukeaa hitaasti sitä mukaa kun löytyy uutta rojua, eli muinaisille jumalille kuuluneita mahtiesineitä. Pelaaminenkin muuttuu aina vain mukavammaksi kun rojujen myötä saa uusia kykyjä.

Ja aseissa on munaa. Erityisesti rynnäkkökivääri tuntuu ja kuulostaa tosi muhkealta. En tiedä mikä useimmissa räiskintäpeleissä on vikana kun aseet tuntuvat niin tehottomilta paskoilta, mutta Exhumed hakkaa siinäkin useimmat 2000-luvun alkupuolen pelit.

Ja musiikit. Tässä on ihan vitun hyvät musiikit. Ei mitään tyhmää jumputusta, vaan kunnon soittoa:



No okei, loppubossimusa oli vähän jumputusta mutta se olikin sitten ainoa. Ja se oli hyvää jumputusta:


Ja hirviötkin ovat upeita. Sinisiä tulipalloja paiskovia anubiksia, astetta kovempia muumioita, ja läääähh.. kynsiviä kissanaisia!

(jaha, galleria ei jostain syystä osaa näyttää kolmatta videota, joten tässä pelkkä linkki: http://www.youtube.com/watch?v=cbtvZ4yzBa4 )

Tosin tuo ukko pelaa niin vauhdilla etteivät ne ehdi edes kynsiä. :(

Aah, voisin vaahdota vaikka kuinka pitkään miten hyvä peli tämä on. Olen järkyttynyt siitä miten harva on ikinä kuullutkaan tästä. Kaipa tätä sitten ei vain markkinoitu tarpeeksi, tai ei ollut tarpeeksi saatavilla. Minäkään en olisi ehkä ikinä tutustunut ellei eno olisi sattunut löytämään tätä jostain aikoinaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.