IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

Matkapäiväkirja 1Tiistai 04.05.2010 15:34

Piileskeltyäni suurimman osan nuoresta aikuisiästäni nimettömäksi jäävässä pikku kotikaupungissani, räytyvä sydän pakotti minut lähtemään Maailmalle. "Maailma" merkitsee minulle kaikkea mikä on muutamaa kymmentä kilometriä kauempaa kotoani, tässä tapauksessa rakastettuni kotiympäristö Helsinki.

Helsinki, tuhansien ihmeiden kaupunki. Totisesti, pienessä navettakylässä kasvaneelle minulle täällä on ihmeteltävää joka kulmalla. Uskotteko että olin eilen ensimmäistä kertaa elämässäni raitiovaunun kyydissä? Se oli elämyksellistä! Olen halunnut raitiovaunuun siitä lähtien kun luin Viivi Hyvösen kirjan Apina ja uusikuu, jossa kyseinen liikenneväline näyttäytyi hyvin tunnelmallisena ja jännittävänä.

Metrojakin täällä kuulemma on! Kautta isovanhempien, jos joskus selviän takaisin kotiin, ehdotan kunnanvaltuustolle että rakennamme meillekin tällaisia ihmeitä. Minut luultavasti poltetaan kerettiläisenä, mutta ideat jäävät porisemaan ja kenties jonain päivänä sivistyksen valo paistaa siihenkin risukasaan.

Tällä hetkellä siemailen kahvia ja ihastelen Meerin sisustusta, joka hämmästyttää ja ihastuttaa minua vielä enemmän kuin kaupungin ihmeet, mutta kotoisammin ja lempeämmin. Kaikkialla minne katson on jokin yksityiskohta joka alkaa heti kertomaan tarinoita. Silmät ja tyhjät silmäkuopat tuijottavat minua.

Näihin tunnelmiin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.