IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Torstai 21.10.2010 23:59

Tätä olen odottanut jo pitkään, sekä kirjallisuuden ystävänä että mahdollisia omia julkaisuja ajatellen: http://yle.fi/alueet/hame/2010/09/e-kirjat_tulevat_vihdoin_kauppojen_hyllyille_1992710.html

Niin paljon kuin tykkäänkin omistaa ja lukea perinteisiä kirjoja, sähköiset ovat monella tapaa kätevämmät. Ensinnäkin tulee kustantajalle hemmetin paljon halvemmaksi, minkä pitäisi näkyä myös kirjoissa, ja niitä on sitten mukavampi ostaakin, sekä tietysti jakaa netissä.

Mutta ei, pitää sekin aloittaa sössimällä: http://blog.piraattipuolue.fi/2010/10/e-kirjabisnes-toistaa-historian-virheet/

Siis drm-suojattu eli paperiversiota vitusti huonompi kirja, mutta paperiversion hintaan? Sama kuin maksaisi kirjan hinnan siitä että lainaa kirjastosta.

No, epäonnistuminen tulee toivottavasti opettamaan.


"Erityisen huvittavana nylkyesimerkkinä mainittakoon Akateemisen kirjakaupan myymä DRM-rajoitettu e-kirjaversio kansalliseepoksestamme Seitsemän veljestä. Hintaa tiedostolle tulee 26,90 euroa. Saman jo kauan sitten tekijänoikeuksista vapautuneen teoksen saa Gutenberg-projektin kirjavarastosta täysin ilmaiseksi useammassakin muodossa. Kovakantisena paperipainoksena Akateemisen hinnan ymmärtäisi, mutta tuskin Gummeruksen versio e-kirjasta on aivan näin muikeasti ilmaista laadukkaampi."

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.