IRC-Galleria

FryGuy

FryGuy

https://www.facebook.com/jarellphoto

Selaa blogimerkintöjä

Tulipahan kokeiltua :)Tiistai 24.06.2008 17:50

Ensimmäistä kertaa tuli sitten tehtyä pastaa, jonka kastikkeeseen käytin habaneroa. Kyseisen habaneron lajia koitan vielä metsästää, mutta laitoin kokeilumielessä vähän siemeniä itämään jos vaikka joku päivä olis aivan omia.

Löysin kaksi lajiketta, joista Red habanero on kaikkien kuvien puolesta lähimpänä tätä, mutta myös tekstejä, videon sekä huhuja että kyseessä olisi Red Savina Habanero, joka kantoi maailman tulisimman chilin titteliä vuoteen 2006 asti jolloin Naga Morich ohitti sen.

Maistoinko suoraan tuoretta habaneroa? Tottakai, pitihän sekin kokea. Tosin en youtube-videoiden opin mukaisesti syönyt koko hedelmää, koska ostamani punaiset olivat sen verran kookkaita. Pienestä viipaleesta voin sen verran sanoa, että odotin pahempaa. Kyllähän Jalapeno ja muut tavalliset Chilit jäävät heti jalkoihin, mutta hyvin sopi ruuanlaittoon.

TOP 7
# 11+ Naga Morich (Capsicum chinense)
# 10(+) Habanero (Capsicum chinense)
# 9 Tabasco-chili (Capsicum frutescens)
# 8 Cayenne (Capsicum annuum)
# 7 Serrano, Chile de Arbol (Capsicum annuum)
# 6 Yellow Wax, Serrano (Capsicum annuum)
# 5 Jalapeño (Capsicum annuum)

Ja ihan btw, että kun chilin on silpunnut niin suosittelen (ja varmasti moni muukin fiksumpi) että kädet pesee hyvin eikä pelkästään pyyhi jos tarkoituksena on ESIM. pyyhkäistä silmää tai nenää!

Terveisin,
"Ensi kerralla paljon fiksumpi"


EDIT: Kyllä se aika vahvasti siltä näyttää että kyseessä on tuo maailman tilaston kakkonen Red Savina Habanero vaikka tarkkaa varmistusta ei taida mistään löytyä. Red Habanero on liian sileä ja pieni. Silppusin loput viipaleiksi ja laiton pakkaseen säilöön; kättä kirvelee ja polttelee aivan älyttömästi tuon operaation jälkeen. Kädet on tullu pestyä 3 kertaa ja kerran saippualla. Vieläkään, eli noin 7 tuntia silppuamisen jälkeen en suosittele koskemaan silmään, nenään, niskaan tai mihinkään herkempään ihoon.

Terveisin,
"Ensi kerralla todella paljon fiksumpi"

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.