IRC-Galleria

Marsalkka

Marsalkka

ajatus virtaa lima kalvoilla

Selaa blogimerkintöjä

Merkityksettömyyden vapauttavuus.Keskiviikko 28.03.2012 21:47

Satuin pitkästä aikaan oleen ajatuksissa niin kutsutun jännän äärellä ystäväni kanssa.

Oon huomannut ajatusketjussani erään varsin eriskummallisen funktion. Ennen tekojani ja puheitani hyvin usein mietin vuorovaikutuksessani olevan henkilön näkökulmasta puheitani ja tekojani. Pohdin millainen vaikutus kyseisellä ajatuksellani on siihen näkökulmaan minkä kyseinen ihminen muodostaa minusta.

Mielestäni tämä kuitenkin on perseestä. Ja turhaa. Liian usein jätän sen perimmäisen ajatukseni tai tunteeni ilmaisematta, koska en halua tehdä tietynkaltaista vaikutusta kyseiseen ihmiseen. Vaikka todellisuudessa teoillani ja sanoillani ei ole mitään suurta ja todellista vaikutusta kyseiseen ihmiseen.

Kyseinen ajatusprosessi on rasittava, koska se seisoo tärkeimmän päämäärääni, oppimisen edessä. Miten ikinä voin oppia lisää mistään jos automattisesti verhoan perimmäisiä ideoitani oman mieleni sopukoihin. En saa mitään todellista objektiivisuuttani ajatuksilleni niin kauan kuin ne ovat vain oman pääni sisällä. Kaipaan lisää perspektiivejä, riippumatta siitä ovatko ne negatiivisia vai positiivisia, sillä ei ole mitään merkitystä, sillä molemmista perspektiiveistä on mahdollista kehittää ajatuksiaan entistä pidemmälle, entistä paremmiksi.

Ihminen on mielestäni noin neljän ja puolen miljardin vuoden evoluution kulminoituma, huipentuma, säteilevä, hehkuva, loistava, monimutkaisimpia bio-orgaanisia reaktoreita mitä Tellukselta löytyy. Meidän suurin ominaisuutemme mielestäni on tietoisuus.

Jokaisen pitää löytää omalle elämälleen merkitys, tehtävä, projekti, muuten heitämme hukkaan suuren mahdollisuuden. Mahdollisuuden oppia. Oppiminen ei ole koskaan osoittautunut itselleni vaaralliseksi. Pyrin oppimaan jokaikinen päivä uutta, riippumatta siitä mitä se on, tai mikä on aiheena. Tänään olen oppinut puhaltamaan tulta, tällä viikolla olen oppinut ympärillä olevista ihmisistä enemmän. Viime viikolla opin ajatuksistani enemmän. Viime vuonna opin ajattelemaan täysin uudella tapaa.

Kehitys on mielestäni loputonta, pysäyttämätöntä, mutta kehitystä on mahdollista hidastaa. Hidastaa niin, että se lähestulkoon pysähtyy. Oppimisnopeuteni on hidastunut merkittävästi viimeisen puolen vuoden aikana. Syy tähän on se, että koen olevani merkittävä.

Universaalissa mittakaavassa olen täysin merkityksetön. Vaikka olisin maailman kuningas, ja voisin tappaa kenet tahansa teistä yhdellä käskyllä, olisin silti täysin merkityksetön. Liidämme pikkuruisella kivellä tuhansien kilometrien tuntinopeudella avaruudessa. Kierrämme kahdeksan muun planeetan kanssa tähteä, jonka tunnemme nimellä Aurinko. Näitä tähtiä löytyy kuitenkin galaksistamme noin 200-400 miljardia. 200 000 000 000 000. Meidän galaksistamme. Koko universumissa on eri arvioiden mukaan noin 100-500 miljardia galaksia. Ja villeimpien teorioiden mukaan universumimme ei ole edes ainoa universumi.

Millään mitä minä elämäni aikana teen tai saavutan, ei ole universaalisti mitään merkitystä. Elinaikana täällä ei kestä edes silmänräpäystä(300-400 millisekuntia) universumin mittakaavassa.

En pidä sitä kuitenkaan negatiivisena asiana. Päinvastoin, mielestäni se vapauttaa minut vastuusta saavuttaa elämälläni mitään yhteiskunnallisesti merkittävää. Se vapauttaa minut vastuusta peitellä mielenkiintoani oppimista kohtaan elämäni kaikilla osa-alueilla. Pyrin pääsemään ajatuksesta merkityksellisyydestäni eroon. Se on taakka. Se on kuin ankkuri jota raahaan mukanani.

En tiedä tulenko koskaan katkaisemaan kahleita jotka liittävät minut tähän ankkuriin kiinni, ainakin toivon niin, sillä sen jälkeen voisin olla entistä vapaampi, oppineempi, onnellisempi, vakaampi, eheämpi, parempi.

Piis-aut.

Lohikärme.Keskiviikko 28.03.2012 20:47

Puhalsin aamuyöllä ensimmäistä kertaa elämässäni tulta. Suhteellisen eeppinen olo. Sanoinkuvailematon fiilis synkrossa lyödä jalka maahan ja puhaltaa tulta keskustorilla :-D
Huh hu! Enskerralla kuvaaja messiin kyl! \o/

[Ei aihetta]Keskiviikko 21.03.2012 19:12

I've been locked inside your heat-shaped box for weeks..

:-))Tiistai 20.03.2012 04:01

"You have met the required eligibility for applying to study at finnish polytechnics/universities of applied sciences according to the Polytechnic Act 564/2009. Therefore you are invited to the entrance examination of TAMK, Tampere Degree Programme in Nursing."

lantrek '12Tiistai 20.03.2012 01:54Sisältää pehmopornoa jonka esittäjänä allekirjoittaja itse. En vastaa mahdollisten orgasmien aiheuttamista pyörtymisistä, jotka saattavat johtaa tuolilta putoamiseen ja loukkaantumisiin.

Tulipa käytyä hakattavana..Maanantai 19.03.2012 20:53

Se on mukava kun arpaonni suosii ja hakkaaja oli vanha tuttava.. kuva yläselästä tulossa ehkä jopa vielä tänään.

banaanijermujen hoopoilukerhoLauantai 17.03.2012 12:38

Skydive naked from an aeroplane, or a lady with a body from outerspace, my heart, my heart, kickstart my heart!
Jaa saiskos olla vähä häbbää? @Pacifique

Aamumatosten kastematotraditiotLauantai 17.03.2012 12:14

Huomenta!Uus tulikepukka vihitty käyttöön <3Perjantai 09.03.2012 06:03

Mein gott. Oli vaan verivalat tänään tekosissa, ja tulella suhteemme sinetöitiin kun neitsyyden neidoltani vein. Silmäkulmasa vekki. Tulijamit is the best. Kuvia joskus tulevaisuudessa. Oli tynnyrinuotio, tjembee, skittaa, huuliharppuu, marakassii, vidusdi pyörittäjiä, koiria, lapsia.. varmiaanki suatiin kolmenkytähengen gatherit aikaseks! Sweeet!!

NIIN BALJON KOLMENJUUSTON KERMAAAAAH!!!! <3Keskiviikko 07.03.2012 21:42

line up:
AREA 1: State of Blue: Ruben de Ronde, Rank 1, Arty, ATB, Armin van Buuren, Dash Berlin, W&W, Alex M.O.R.P.H.

AREA 2: State of Yellow: Heatbeat, Ummet Ozcan, First State, Arnej, Ashley Wallbridge, Ben Gold, Daniel Kandi b2b Ferry Tayle