IRC-Galleria

Janmeeba

Janmeeba

My Body is Finnish but My Mind is International. :P

Taas uusi "biisi"!Maanantai 01.07.2013 18:56

Tällä kertaa ei-databendattu kuva. Tein mun profiilikuvasta tän GIMPin aaltovääritymäefektillä. :P

https://soundcloud.com/janmeeba/vinku

Tuli sellainen jännä vinkuva noiseääni. Päätin ladata muidenkin kuultavaksi sen. :3
Tulos:

https://soundcloud.com/janmeeba/some-random-amateur

Lähteenä käytin ääninauhoitusta, jossa on häiriöääniä, jotka mä kuulen mun kuulokkeissa, kun läppärin näytöllä muuttuu joku paikka tai kun käytän läppärin touchpadia.

Sitä sitten muokkailin ja käytin melko randomisti niitä monia Audacityn efektejä. O.o
Mä kävin äsken Siwassa ostamassa ruokaa ja juotavaa itselleni. Kun mä olin tullut ulos sieltä kaupasta ja olin laittamassa kuulokkeita korville/kaivamassa Walkmania pois taskusta, huomasin, että pari nättiä(sillä oletuksella, että joku heitä kuvaileva adjektiivi pitää pistää mukaan) teinityttöä oli tulossa ja ne meni sinne Siwaan. Mulla kesti hetki saada kuulokkeet korville ja musiikki soimaan ja kun lähdin jatkamaan matkaani, huomasin sivusilmällä niiden tyttöjen tulevan ulos sen Siwan ovesta. Läheistä risteystä lähestyessäni huomasin, että ne oli sitten näköjään ylittämässä samaa katua samoista turvaviivoista(en ole varma, muistanko nyt tota sanaa oikein vai oliko toi väärä sana). Risteyksessä paloi jo vihreät valot meille jalankulkijoille, mutta mä lisäsin kävelyvauhtia ja kiiruhdin liikennevalotolpalle painamaan varmuuden vuoksi sitä nappia siltä varalta, että jos se pidentäisi sitä valojen vihreänäoloaikaa(en tiedä, toimiiko se järjestelmä niin, mutta mulla on toisinaan tapana tehdä silleen varmuuden vuoksi ja lisäksi mä en tykkää jäädä risteyksessä kahden autoväylän väliin sinne välitasanteelle odottamaan seuraavaa vihreätä valoa) ja sitten mä lähdin nopealla vauhdilla kävelemään niiden autoteiden yli(tietenkin katsoin samalla vasemmalle ja oikealle varmistaakseni, että autoja ei tule, niin kuin aina teen) onnistuin ylittämään tiet ennen valojen vaihtumista.

Mutta syy miksi mä tän hetken kirjoitin ja kerroin teille on se, että(enkä mä todellakaan haluaisi joutua tätä sanomaan, mutta sanon kuitenkin) kun mä kävelin siinä niiden tyttöjen vierellä sillä suojatiellä, mua oikeastaan taisi ihan kunnolla ahdistaa se tilanne ja mulla oli myös jonkinlaista paniikkia siinä. :SSS Kunpa vaan mullakin olisi vähintään ne normaalit sosiaaliset taidot ja kunpa vaan mäkin olisin yhtä sosiaalinen kuin "normaalit" ihmiset. :'S Toisinaan muutenkin tuntuu, että... no, tää on pakko kirjoittaa englanniksi, koska musta tuntuu, että englanninkielinen ilmaisu kuvaa paremmin sitä tunnetta: Sometimes i really do feel that i'm literally "uncompatible" with other people. :s Onneksi mulla on sentään kavereita, joille mä pystyn puhumaan netissä ja mä oon huomannut, että jos olen tarpeeksi keskustellut jonkun henkilön kanssa netissä, niin mä pystyn ja uskallan silloin puhua sellaisen henkilön kanssa oikeassakin elämässä paljon helpommin. :3 Mutta silti mä tarvitsen vielä hirveän paljon harjoitusta ja kokemusta ihmisille(ja toisinaan myös kavereille) puhumisesta ja tää ei ole mulle yhtään helppoa tai helppo tilanne. D: Sen takia mulle olisi vaan hyödyksi, jos voisin viettää aikaa kavereiden kanssa netissä ja keskustella niiden kanssa ja siksi se myös vie paljon aikaa, enkä mä voi lopettaa esim. koneella tai kännykällä oloa tosta noin vain. Isi ja äiti(tai ainakaan ja etenkään äiti) ei vaan tunnut tajuavan sitä.

Heh, siinä missä normaalisti ihmiset oppii sosiaalisiksi jo pieninä lapsina jo alle kouluikäisinä(vai olenko ymmärtänyt väärin?), mun sosiaalisuus heräsi rehellisesti sanottuna(ja mun oman käsityksen ja mun tuntemusten perusteella) vasta siellä mun riparilla. :D Ja vasta nyt lukion aloittamisen jälkeen mä olen yrittänyt parhaani mukaan(mutta omien rajojeni sisällä, koska jos mut pakotettaisiin tekemään jotain joka vaatii enemmän henkisiä voimavaroja ja sosiaalisuutta, se ei onnistuisi ja se saattaisi jopa olla haitaksi mulle. Mä mieluummin opettelen sosiaalisemmaksi rauhallisesti/hitaasti ja omassa tahdissa ja omilla ehdoillani, koska se toimii paremmin kuin se, että joku pakottaisi. Ja näin on myös mukavempaa.) oppia sosiaalisemmaksi, vaihtelevalla menestyksellä.

Mä osaan kyllä puhua ja pälpättää paljon (kerralla), mutta toisinaan tulee semmoinen tunne, että mä en osaa puhua ihmisille (suoraan) varsinaisissa (kahdenkeskisissä) keskusteluissa. :/ Välillä sitä jo pelkää, että toinen osapuoli on jo tylsistynyt(mikä varmaankin voikin olla totta, lol). Mutta ei onneksi kaikkien ihmisten kohdalla ole noin. On niitä sellaisiakin ihmisiä, joiden kanssa mä voin onneksi keskustella helposti, kauan, paljon ja monipuolisesti ja vieläpä ilman, että mulle tulee tunne, että toista kyllästyttää. :333

PS. Kymmensormijärjestelmä on kiva. Mä pystyn nykyään kirjoittamaan ja näpyttelemään jo todella nopeasti(omasta mielestäni)! ^^ Ja syy, miksi mun kirjoitelmat venyy tällaisiksi "jättiteksteiksi", on se, että mä kirjoitan aika pitkälti tajunnanvirtana(vai oliko se oikea sana nyt ajatusvirta, niillä taisi olla eri merkityksetkin) ja aika suoraan mun päästä, kun se käy multa paljon luontevammin. :3

PPS. Kirjoitin kaiken yllä olevan FB:ssä, mutta ajattelin laittaa tämän loppujen lopuksi kuitenkin tänne, koska kaikki kaverini eivät ole FB:ssä ja tiedän, että mulla on myös FB:n ulkopuolella kavereita, jotka jaksaa ja kai myöskin haluaa lukea näinkin isoja kirjoituksia multa. :D :3

Mun oma binäärihaiku:Torstai 27.06.2013 02:18

0110110001111001011010000111100101110100
01100010011010010110111001100001011000010111001001101001
0110100001100001011010010110101101110101

Ja sitten suomeksi:

Lyhyt
Binaari
Haiku

Haiku on siis japanilainen runotyyppi, joka koostuu kolmesta rivistä. Ensimmäinen rivi on viisi tavua pitkä, toinen rivi seitsemän ja kolmas rivi on taas viisi tavua pitkä.

Binäärikielessä(jota kutsutaan myös konekieleksi, koska kaikki sähköllä käyvät tietokoneet ja muut laitteet ovat binäärisiä, eli perustuvat kahteen lukuun, jotka ovat 0 ja 1. Syy tähän on sähkövirrassa, joka joko kulkee komponentin[sähkölaitteen yksittäisen osan] läpi[=1] tai sitten ei kulje sen läpi[=0].) on vain kaksi merkkiä, 1 ja 0. Binäärikielessä yhtä yksittäistä ykköstä tai nollaa kutsutaan bitiksi(englanniksi "bit") ja yhtä kahdeksan bitin joukkoa kutsutaan suomessa tavuksi(englanniksi "byte"). Jokaiselle, tai ainakin melkein jokaiselle, merkille on oma määritelty merkkijononsa, joka koostuu tietystä määrästä bittejä.

Sain siis idean tehdä haiun binääreillä! Valitsin kolme sopivaa sanaa sillä periaatteella, että viisikirjaiminen sana on saman kokoinen kuin 8 bittiä, eli yksi binääritavu. Pystyin siis tekemään haiun yhdistämällä kaksi viisikirjaimista ja yhden seitsemänkirjaimisen sanan yhteen ja silti kyseinen haiku oli sääntöjenmukainen ja virallisesti hyväksyttävä, ainakin teknisesti.

Ainoa juttu, mikä meni tavallaan pieleen, oli se, että haiku normaalisti liittyy luontoon. "Lyhyt Binaari Haiku" taas ei taida liittyä luontoon millään tavalla. :D Mutta teknisesti tein kaikki oikein, koska käytin hyväksi suomen kielen antamaa porsaanreikää, joka syntyy siitä, että suomen kielellä kahdeksan bitin joukkoa kutsutaan tavuksi. Muilla kielillä tämä ei siis olisi välttämättä ollut mahdollista, jos tulkittaisiin haiun määritelmää kirjaimellisesti. ;)

Ja jos mietit, missä kuulin haiusta, kuulin siitä ekan kerran äikässä peruskoulussa, kun käsittelimme runoja. Mutta idean sain vasta lukion äidinkielen kolmoskurssilla, kun niitä käsiteltiin uudelleen lyriikan osa-alueena. :D

PS. Se toka sana on "binaari", eikä "binääri", koska en uskaltanut ottaa sitä riskiä, että ä-kirjain veisi enemmän kuin kahdeksan ykköstä tai nollaa määrittelyssään, mikä olisi rikkonut tavujen määrän ja tehnyt haiku-runosta vain näennäisesti epämääräisen joukon ykkösiä ja nollia, jonka todellinen merkitys olisi jäänyt salaiseksi ja vain binääriä ymmärtävien ihmisten keskuuteen ihmeteltäväksi. ;)

PPS. Mitä mieltä olitte tuosta? Oliko se ovelaa, hienoa, turhaa, hyödytöntä, kenties jopa järjetöntä? Itse ainakin pidin ideastani ja olin tyytyväinen lopputulokseen. :)

Tein just uuden modauksen! :DKeskiviikko 26.06.2013 13:20

Käykää mun profiilissa katsomassa, tällä kertaa paljon hillitymmät/miellyttävämmät värit ainakin mun mielestä! :D

Musta ja keltainen on mun lempiväriyhdistelmä ja jälkimmäinen väri on mun lempiväri yksittäisistä. ^^

Ja taustakuvana tälläkin kertaa oma kuva, mutta nyt vaan yksi suosikeistani, mitä tulee kokeiluihini raakadatan ihmeellisessä maailmassa! ;D

Mitä mieltä muut on, hyvä vai huono modaus? En varmaan sitä tule vaihtamaan, ellei se ala tuntumaan itsestäni jollakin tapaa huonolta tai jos mulle tulee ikävä sitä edellistä modaustani. XD
Alan pistämään tonne sitten mun databendaustaidettani.

http://janmeeba.deviantart.com/

Toki mä jatkan niiden tänne lataamistakin, että älkää siitä huolehtiko. ^^
Myös niille tuleville äideille, jotka ei vielä ole äitejä. :)

Kuitenkin tulen unohtamaan onnitella heitä silloin, niin parempi onnitella näin etukäteen. ;)

IN ENGLISH:

Happy Mother's Day to every mother! :)

Also to those future moms that are not moms yet. :)

I will forget anyways to congratulate them at that time so it's better to congratulate this way in advance. ;)

Sori, nuoret velhot. :3Maanantai 29.04.2013 00:03

540614_437956512960760_1371189193_n.jpg

Ei oo mun vika, tosin. :)

Opiskelu on ammattini.Perjantai 26.04.2013 03:26

Tänään menin aamulla kouluun melkein normaaliin aikaan(myöhästyin ekasta bussista, koska luin pitkän matikan kolmoskurssin kirjaa ja MAOLia tänpäiväiseen matikan uusintakokeeseen). Klo 8:15 alkaa normaalisti eka tunti ja saavun bussilla noin klo 8:20. Eli noin klo 8:50 saavuin kouluun tänään?

Varsinaiset oppitunnit meni muuten silleen enimmäkseen ihan normaalisti.

Sitten klo 16 alkoi se matikan uusintakoe mulla.

Noin klo 20:06 loppui, kun olin koko sen ajan(siitä kiitos pidennetylle koeajalle). :D

Nastolan ja Lahden välillä menee busseja silleen, että bussi tulee pysäkille puolen tunnin välein. 19:35 tulee sinne mun lukion eteen viimeinen "puolen bussi", sen jälkeen tulee vain viisi yli niitä busseja. Eli 20:05, 21:05 jne.

Eli piti sitten odottaa sitä 21:05 tulevaa bussia. :D Ja bussimatka kestää mulla puoli tuntia + sen jälkeen vielä kävelymatka toiset puoli tuntia. Eli yhteen suuntaan mun koulumatka vie tunnin.

Saavuin sitten tänään kotiin vasta lähempänä 22-tuntia(tarkalleen ottaen NOIN klo 21:55). :D

Aika pitkä koulu/työpäivä mulla siis. :D

Siinä sitä bussia odotellessa otin sitten tän koululäppärin web-kameralla kuvan itsestäni huvin vuoksi ja pistin FB:hen:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4690320022047

Tai, no, voisinhan mä suoraan linkittää sen kuvan URL:n tähän, niin ei tarvitse klikkailla tota linkkiä(saa sinnekin toki mennä):

921714_4690320022047_1778286345_o.jpg

Iloinen, positiivinen ja kaikin puolin tyytyväinen olemukseni suorastaan paistaa tässä kuvassa, eikö? ;)

Ai niin, mä laitoin muuten FB:ssä mun asetuksista Seuraamisen päälle, eli mua pystyy nyt seurata siellä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että seuraaja saa kai ilmoituksen mun uusista julkisista(ja vain ja ainoastaan niistä) kuvista ja tilapäivityksistä(tai ainakin ne tulee uutisvirtaan etusivulle), vaikka ei olisikaan mun kaverilistalla. :) Sit mä laitoin sellaisetkin vaihtoehdot asetuksista siellä, että niistä mun julkisista jutuista voi myös tykkäillä ja niitä voi kommentoida ilman, että on mun kaverilistalla. Tai ainakin sen pitäisi toimia niin. :P Niin ja jakaminen on tietenkin myös mahdollista.

Valmistautukaa repeämään!Tiistai 23.04.2013 05:51

3...


2...


1...


163496_549665101766233_1591420762_n.jpg

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Facebookissa on kyllä tosiaan hauskoja sivuja. :D

Tässä se kuva normaalissa muodossa:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=549665101766233&set=a.268489309883815.67691.268330443233035&type=1

Niin ja suokaa anteeksi neljännen ruudun sisältämä kirosana. Itse en harrasta kyseisenlaista kielenkäyttöä, mutta en minä toisaalta tuota kuvaa tehnytkään. :)