IRC-Galleria

Janmeeba

Janmeeba

My Body is Finnish but My Mind is International. :P

Blogi

« Uudemmat -

Tällä hetkellä mua pelottaa...Keskiviikko 12.02.2014 00:32

Mua pelottaa, että suurin osa suomalaisista ei edes tajua, mikä tässä päivässä on erikoista.

Tänään on niinsanotusti #TheDayWeFightBack. Kyseessä on koko tän päivän kestävä kampanja, jonka aikana tarkoituksena olisi protestoida NSA:ta ja globaalia massavalvontaa vastaan.

Niin, juuri sitä, mistä olet ehkä kuullut viime aikoina: sinunkin yksityisyytesi riistoa.

Mikä mua ärsyttää NSA:ssa eniten on se, että se on itse asiassa valtuutettu hakkeroimaan mitä tahansa, mitä sitä huvittaa, milloin vaan... Ja meitä normaaleja ihmisiä estää hakkeroimasta sen kieltävät lait(jos siis ensinnäkään osataan hakkeroida... Mä en osaa, mutta vähitellen on alkanut kiinnostaa aihe koko ajan enemmän ja jos joskus tulisi tilaisuus oppia hakkerointia, en siltikään aloittaisi sitä hakkerointia, mistä kyseinen puuha tunnetaan; mua kiinnostaa enemmän ns. "eettinen hakkerointi", joka tarkoittaa käytännössä sitä, että esimerkiksi etsitään tietoturva-aukkoja järjestelmistä[vaikkapa jostakin nettisivustosta] ja ilmoitetaan niistä asianomaisille. Tai tällainen mielikuva mulle on syntynyt eettisestä hakkeroinnista. Toi toiminta, jonka esimerkikseni valitsin, on kuitenkin kyseenalaista ja Suomen lainsäädännössä kai joko laitonta tai "harmaalla alueella"[tarkoittaa sitä, että se on tulkinnanvaraista ja on epäselvää, onko se laillista vai ei]. Ei oo ihan niin yksinkertaista, jos haluaa parantaa verkkosivujen turvallisuutta. :D)... Yhdysvalloissa tosiaan tarvitaan vähän muutoksia niitten lainsäädäntöön, kun yksi "turvallisuusvirasto" saa vakoilla omiaan ja muitakin ihan miten huvittaa ja hakkeroida muiden tekemiä ohjelmistoja, laitteita ja kaikkea muutakin ihan vapaasti kyselemättä keneltäkään lupaa. Mahtaakohan ne tarvita Obamaltakaan mitään lupia toimia, miten (omaksi) hyväksi katsoo... Niillä on jopa oma "tuotekatalogi", mistä ne voi tilata sovelluksia ja laitteita, joilla ne voi kytkeytyä vakoilemaan jotain tietyntyyppistä laitetta ja valikoimaa riittää... Nuo ratkaisut ne maksaa amerikkalaisten verodollareilla, toki. Niin ja se katalogikin on vuodettu nettiin, etsivä löytää.

Mutta jos yksityisyys kiinnostaa ja haluaisit muutosta lainsäädäntöön ihan yleisesti moniin valtioihin ympäri maailmaa, suosittelen vahvasti allekirjoittamaan osoitteessa https://thedaywefightback.org/ "Viestinnän valvontaan sovellettavien ihmisoikeuksien kansainväliset periaatteet".

Eli kun avaatte tuon sivun, jonka pitäisi uudelleenohjautua itsestään osoitteeseen https://thedaywefightback.org/international/ , niin siellä lukee "TAKE ACTION NOW" ja sen alapuolella on kolme laatikkoa, joista vasempaan laitetaan koko nimi, keskimmäiseen sähköpostiosoite ja oikeasta valitaan maa, jossa on(eli oletettavasti teille kaikille Finland.). Vapaaehtoisesti voi klikata laatikoiden alla olevaa pikkuneliötä vastaanottaakseen joltakin järjestöltä sähköpostiviestejä. Se järjestö, jonka nimi siinä on vaihtuu ja niitä on useita ja itse päivitin sivua, kunnes siihen ilmestyi EFF(Electronic Frontier Foundation, amerikkalainen voittoa tavoittelematon järjestö, joka ajaa Internetin käyttäjien oikeuksia ja valvoo Internetin tilaa, eli jos jokin, vaikkapa uusi lakiehdotus Yhdysvalloissa, uhkaa Internetin vapautta, niin EFF on varmasti ensimmäisten joukossa levittämässä tietoisuutta siitä ja taistelemassa sitä vastaan, kuten nytkin käy vastaan pitkän aikavälin taistelua NSA:ta ja globaalia Internetissä tapahtuvaa massavalvontaa vastaan. EFF:llä on myös suomalainen järjestö, joka tiedottaa suomalaisia Internetiä koskevista uhista, ottaa kantaa asioihin ja pyrkii valvomaan Internetin käyttäjien etua, tai näin ainakin olen itse käsittänyt molempien toiminnan, lyhye[hkö]sti sanottuna.) ennen kuin allekirjoitin itse. Ja allekirjoitushan tapahtuu klikkaamalla sitä "TAKE ACTION >>"-nappia.

Toki se allekirjoitettava dokumentti kannattaa itsekin lukea, luen ennen allekirjoittamista ja näytti hyvältä:

https://fi.necessaryandproportionate.org/text

Jos haluatte lukea englanninkielisen version, niin tässä on linkki siihen:

https://en.necessaryandproportionate.org/text

Siellä on monia muitakin kieliä, joista voi valita haluamansa sieltä sivun yläosasta.


Kaikille, jotka allekirjoittavat tuon, syvimmät kiitokseni ja kunnianosoitukseni!PS. Tiedän, ettei yhtään auta, että postaan asiasta tänne vasta näin myöhään tänään... ._.

Kaveri oli löytänyt osuvan GIFin.Lauantai 11.01.2014 03:34

"Tää GIF esittää sua, kun kaikki sun kaverit puhuu, kuinka paljon niillä on vapaata kiintolevytilaa/kuinka korkea FPS/suoritinteho niillä on ja sulla on vain noin 300 MB vapaata tilaa jäljellä kiintolevyllä ja kone todella hidas."

Okei, en enää muista, mitä se tarkalleen ottaen sanoi silloin(oltiin Skype-puhelussa ja tekstichatin puolella oli vaan linkki tohon GIFiin), mut suurinpiirtein jotain tollaista.

RaqtH.gif

Kiitos hänelle, tää kuvaa mua niin tarkalleen osuvasti!

EDIT: Mä vaan jotenkin niin tykkään tosta, miten toi putoamiskohdan liike on hoidettu tossa. Se on silleen suoraviivainen, keinotekoinen ja hiukan ei-luonnolliselta tuntuva ja jotenkin se saa sen näyttämään musta hauskemmalta kuin jos se olisi aito putamisliike. :P

Miksi mä tykkään tästä näin paljon?!Sunnuntai 13.10.2013 22:32ASDF

Making science is serious business.Maanantai 07.10.2013 23:25

Kuvasin just fysiikan kolmoskurssin(Aallot) kokeellisen kotitehtäväni tekoa ja kamerasta kun sattui (tietenkin) loppumaan akku, niin oli pakko turvautua varakeinoon.

Hain koululäppärin alakerrasta omaan huoneeseen ja webbikameralla vaan kuvaamaan videoita. XD

Säätelin tosin ensin niitä videon ominaisuuksia, että sain parhaan mahdollisen laadun, koska toi webcam on kuitenkin 720p-laatuinen, niin pitihän ne videot saada sillä laadulla.

Ja sit laitoin ne tallentumaan pakkaamattomana AVI-tiedostomuodossa.

Kesti jonkin verran aikaa kuvatessa ja läppäriä eri puolille omaa huonetta kantaessa, mutta oon tuotettuun aineistoon tyytyväinen.
  • Kolme videotiedostoa, koska pari kertaa vahingossa taisin stopata tallennuksen. :D
  • Videoiden yhteenlaskettu kesto: 24 min 51 s. :DDD
  • Ja koska resoluutio on 1280x720 ja ruutuja on joka sekunnissa 30...
  • ...videoiden yhteenlaskettu koko on 22,6 GB.

Ei paha... XDDD

Kysymys kuuluukin, että paljonko joudun leikkaamaan noista pois, jotta saan aikaiseksi jotain fysiikan opelle näytettävää. :D

PS. Toi suuri koko on ymmärrettävissä, kun mähän tein päätöksen kuvata parhaalla resoluutiolla ja lisäksi pakkaamattomaan tiedostomuotoon. :3

PPS. Se kokeellinen kotitehtävä, jonka päätin tehdä, oli että piti pöytälampun ja kattilan kannen avulla tehdä valonheitin. Tein sen jollakin ihmeen hieman pölyisellä spottilampulla(/pienellä valonheittimellä?), joka on ollut mun huoneessa, vaikken tiedä miksi tarkalleen ottaen se sinne on päätynyt ja kattilan kannella. Close enough.

Ja tossa on muuten se käyttämäni valonlähde:

Spottivalo?

Tuli kiva ilmoitus Galtsulta. :3Keskiviikko 25.09.2013 20:07

Olen näin viestin alkuun laiska ja kopioin sen suoraan tähän:

"Haluatko osallistua maailmanlaajuiseen kyselytutkimukseen anonymiteetista netissä?
Käyttäytyvätkö ihmiset netissä mielestäsi ilkeämmin nimettöminä?
Englantilaisen Youth IGF -projektin nuoret keräävät kyselyllä nuorten kokemuksia ja mielipiteitä anonyymiin internetin käyttöön liittyen. Kyselyyn on vastannut nuoria jo yli 50 eri maasta. Kysely on tarkoitettu yli 13-vuotiaille ja se on englanninkielinen.
Osallistu kyselyyn tästä. Kiitos avustasi!"

Ihan linkkejä myöten pistin identtiseksi. :D

Ja joo, täytin ton just äsken. Kannattaa teidän muidenkin varmaan mennä täyttämään, toi sulkeutuu 30. syyskuuta. :)

EDIT: Miksiköhän toi "Luokiteltu yhteisöihin" -haku ei toimi? Tai siis, kun yritin laittaa Galtsun virallisen yhteisön ja luokitella siihen, niin se kyllä löytyi, muttei ilmestynyt, vaikka sen valitsin. :| Vai luokitellaankohan siihen niin paljon (turhia? Ei pahalla kenellekään, se oli vaan viaton arvaus.) blogimerkintöjä ja muuta, että se olisi estetty?
Siis tohon:

Jos et tunne, tutustu.

Moni ihminen etenkin IRL missaa hauskan tyypin, kun ei tiedä, kuinka paljon tykkään (pitkistä[kin]) keskusteluista. :3

Keskusteleminen erilaisista asioista on musta kivaa ja myöskin uusiin ihmisiin(ja tietenkin myös ennestään tuttuihin ihmisiin) (tarkemmin) tutustuminen on kivaa.

Mä vaan en oikein voi mennä puhumaan uusille ihmisille(ja tiettyyn tuttuus/tekemisissäolorajaan asti niillekään, jotka jo tunnen tai tiedän vähänkään henkilökohtaisesti), koska mun on aika vaikea lähestyä ihmisiä fyysisesti puhuakseni niille(on jotenkin vaan vaikeaa kävellä jonkun ihmisen lähelle, en tiedä miksi se pelottaa, ei se ainakaan ihmisen syytä ole?) ja jotta mä voisin puhua jollekulle ja lähestyä sitä puhumista varten, mulla pitää olla joku hyvä puheenaihe. Miksi menisin puhumaan jollekin jos ei ole oikeasti mitään sanottavaa? :3

Tykkään kyllä myös kuunnella muita ihmisiä(itseasiassa suurin osa, mitä suurimmasta osasta ihmisiä tiedän, taitaa olla kuultua heidän tai jonkun muun suusta vain siksi, että olen ollut/sattunut olemaan puhujan lähettyvillä, harvemmin tulen itse kysyneeksi ihmisiltä heistä itsestään asioita) ja tuleekin oltua enemmän hiljaa ja kuunneltua heitä.

Kuitenkin, ihmisten kannattaisi tutustua muhun, ehkä ainakin aluksi varoen(tai ainakin mä itse saatan aloittaa tutustumisprosessin varoen :D). Mä oon omasta mielestä hyvä saamaan ihmisiä nauramaan sekä IRL että netissä, tai ainakin niitä ihmisiä, joita tunnen vähän paremmin ja joista tiedän, millä asioilla on turvallista vitsailla(en halua loukata muita ihmisiä), tosin tuolla mun lukiossa en ole ihan täysin varma, kuinka helposti saan ihmisiä nauramaan, kun ei vielä pysty yrittämään saada ihmisiä nauramaan niin... vapautuneesti. :/

Moni ihminen on myös ihmetellyt, miten mä voin tietää/muistaa niin paljon erilaisia asioita(yleisiä ja erikoisiakin). Mulla on tosiaan päässä "tallennettuna" aika paljon kaikkea enemmän ja vähemmän tärkeää tietoa. :D Tuo tietovaranto yhdistettynä mun erittäin randomiin alitajuntaan saa aikaan paljon kaikenlaisia erikoisia assosiaatioita(=mielleyhtymiä, tarkoittaa esim. sitä, että jos vaikka lapsena kosket lieden kuumaan levyyn ja saat palovamman, saatat assosioida lieden kokemaasi ikävään tunteeseen ja myöhemmin huonolla onnella et uskalla käyttää liettä kyseisen assosiaation takia, Toisaalta assosiaatiot voi olla hyviäkin niin kuin itse olen assosioinut muutamia biisejä alitajuisesti tokaan ihastukseen ja lopputuloksena joka kerta, kun kuulen jonkun niistä biiseistä, tulee todella hyvä olo jne :3) ja joskus niistä tulee ihan hulluja ja ne voi laukaista randomeja ajatusketjuja, jotka sitten saattaa päättyä jonkun jutun muistamiseen tai keksimiseen.

Mä meen huomenna Ruotsiin!Sunnuntai 04.08.2013 03:56

Tai oikeastaan tänään, koska kello on 0:56. ;P

Mutta puolenpäivän aikaan suurinpiirtein oon lähdössä junalla äidin kanssa kohti Helsinkiä ja sitten mennään laivalla Tukholmaan ja ollaan siellä maanantaina ja tiistaina(yövytään hotellissa, jossa pitäisi olla ilmainen wifi tai ainakin sellainen, joka kuuluu huoneen hintaan) ja sitten tullaan takaisin Suomeen laivalla ja saatetaan viettää aikaa Helsingissä ennen kuin palataan Lahteen.

Toivottavasti mä pääsen ostamaan ton kirjan tosta kirjakaupasta siellä Tukholmassa:

http://www.sfbok.se/asp/artikel.asp?VolumeID=118374

Siitä voisi olla tosi paljon hyötyä mun tulevaa ammattia videopelikehittäjänä ajatellen. ;)

PS. Varmaan tulee taas otettua kuvia aika paljon kuvia siellä "länsinaapureiden luona"! ;)


:)

Taas uusi "biisi"!Maanantai 01.07.2013 18:56

Tällä kertaa ei-databendattu kuva. Tein mun profiilikuvasta tän GIMPin aaltovääritymäefektillä. :P

https://soundcloud.com/janmeeba/vinku

Tuli sellainen jännä vinkuva noiseääni. Päätin ladata muidenkin kuultavaksi sen. :3
« Uudemmat -